Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Sfaturi pentru prepararea legumelor

Luni, 24 Martie 2008
Sfaturi pentru prepararea legumelorA venit primavara iar legumele sunt nelipsite din alimentatia noastra iar fiecare leguma are un secret al ei. Sfaturile pentru prepararea legumelor sunt esentiale pentru doamnele, domnisoarele si chiar si domnii pasionati de gastronomie.


a) Cartofii se fierb mai repede daca sunt lasati pe foc intr-un vas cu apa sarata.

Cartofii pot fi curatati de coaja cu o zi inainte de a fi preparati si apoi tinuti la frigider. Depoziteaza cartofii decojiti intr-un vas plin cu apa rece, in care ai adaugat cateva picaturi de otet. Cartofii trebuie sa fie acoperiti de apa si apoi lasati la rece.

Pentru o salata de cartofi, adauga otet in apa in care fierb legumele. Datorita otetului, cartofii formeaza o crusta subtire, care ii ajuta sa isi pastreze forma.

Cartofii folositi pentru salata nu trebuie fierti in exces, deoarece transforma salata intr-o pasta moale. Pentru salata sau pentru prajit, cartofii pot fi taiati in felii la fel de groase cu ajutorul unui dispozitiv metalic de feliat ouale fierte.

b) Ciupercile pot fi feliate cu acelasi dispozitiv.

Nu curata ciupercile de coaja, deoarece aroma acestora se afla in special in stratul exterior.

c) Pentru ca cepele sa fie crocante si sa isi mentina aroma, taie-le sau feliaza-le, dupa care lasa-le acoperite cu apa, intr-un vas. In apa, adauga putina gheata.

Lasa cepele la inmuiat in acest vas, de la 15 minute pana la o ora, apoi scurge-le bine inainte de a le servi. Pentru ca ceapa prajita sa fie foarte crocanta, inmoaie ceapa feliata sau taiata bucatele in lapte, inainte de a o praji.

d) Taie rosiile in patru, apoi stoarce bucatile pentru a indeparta cat mai usor semintele si zeama in exces.Daca pentru o anumita reteta ai nevoie de rosii fara coaja, taie-le pe jumatate, dupa care asaza-le pe o farfurie, cu partea taiata in jos, si introdu-le la cuptorul cu microunde.

Lasa rosiile la cuptor timp de aproximativ 5 minute. Dupa aceasta procedura, rosiile vor putea fi decojite cu foarte multa usurinta.

Rosiile prea coapte si moi pentru a fi folosite la salate sau sandvisuri pot fi taiate si amestecate cu putin usturoi, dupa care se introduc la cuptorul cu microunde, timp de trei minute.

Dupa ce s-au racit, le poti lasa la congelator, pentru a le utiliza mai tarziu in supe, tocane sau sosuri.

e) Daca ai cumparat mai multi ardei grasi decat ai nevoie, ii poti baga la congelator, pentru a-i folosi la retete ulterioare. Feliaza-i, indeparteaza semintele si taie ardeii in bucati de dimensiunile dorite. Aseaza-i intr-un singur strat pe o foaie de copt, dupa care pot fi introdusi la congelator, in pungi frigorifice inchise ermetic.

Sfaturi generale:

Sfaturi pentru prepararea legumelorEste indicat ca, inainte de a adauga legumele in supa, sa faci un sote din acestea, cu ulei sau unt. Sote-ul va pastra aroma legumelor si le va mentine crocante chiar si atunci cand vor fi introduse in supa sau ciorba.

Pentru a indeparta semintele dintr-un dovleac sau bostan, foloseste o cupa de inghetata.

Nu folosi cutitul pentru a taia salata verde, deoarece aceasta se poate decolora. Este preferabil sa rupi frunzele cu mana, in dimensiunile dorite.


Marin Maria
Te-ar putea interesa:
  • 8 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

    75% dintre bolile de astazi sunt consecinta alimentatiei nesanatoase si a stilului de viata dezordonat. Modul in care te hranesti, originea produselorpe care le consumi, obiceiurile alimentare in general au o importanta majora in echilibrul organismului.

  • Jamie Oliver ofera sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa intr-un nou serial

    Cunoscutul bucatar britanic Jamie Oliver si casa de productii Ryan Seacrest au semnat un parteneriat cu televiziunea americana ABC, pentru realizarea unui serial despre felul in care intreaga societate dintr-un oras din SUA  isi poate schimba obiceiurile de alimentatie, informeaza Reuters.

  • Zacusca pentru iarna

    Sezonul rece a sosit mai devreme decat ne-am asteptat si odata cu el, si timpul prepararii conservelor si muraturilor pentru iarna. Astazi, va vom prezenta o reteta delicioasa de zacusca pentru iarna!

  • Inghetata pentru dieta

    Daca tii regim si vrei totusi sa mananci inghetata fara sa te ingrasi, incearca o reteta de inghetata dietetica, care sa nu iti puna in pericol dieta pe care o tii.

  • Pizza pentru copii

    Ingrediente

    Blat:

    1 cana apa calduta,1 praf de sare, 100 g unt,10 g drojdie,faina.

    Topping:

    sunca,branza sau cascaval, masline,sare,piper, ou,rosii, verdeata.

Mesaje (1) »
...
scris de mika, March 24, 2008

:)super

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii