Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Valori nutritive IV

Marti, 06 Mai 2008
Valori nutritive IVSarbatorile Pascale au trecut, mesele imbelsugate, cu miel, oua si cozonac, au ramas amintire, insa stomacul si ficatul nostru au fost serios afectate de mancarurile grase si consumate din plin la orice ora a zilei sau chiar noptii.

Pentru ca organismul sa se poate reface in mod eficient si in timp cat mai scurt de pe urma stilului alimentar ce scapa deseori de sub control in perioada Sarbatorilor, folosirea legumelor si fructelor in diverse combinatii si o reducere a cantitatii de hrana consumata zilnic.



In ceea ce priveste valorile nutritionale ale legumelor, alimente ce nu trebuie sa lipseasca in nici o zi de pe masa dumneavoastra, acestea sunt necesare pentru stabilirea unui regim alimentar sanatos si eficient, fara a priva organismul de cantitatile de glucide, proteine, lipide sau calorii de care are nevoie.

Valori nutritive IVIata asadar care sunt informatiile nutritionale in ceea ce priveste unele dintre cele mai utilizate legume (valori pentru 100 g produs):

andive: 3% glucide, 1,5% proteine, 0,2% lipide, 22 calorii,

anghinare: 1% glucide, 2,7% proteine, 0,7% lipide, 38 calorii,

ardei gras verde: 2,5% glucide, 1,37% proteine, 1,1% lipide, 25 calorii,

ardei gras rosu:
2,5% glucide, 1,7% proteine, 0,4% lipide, 39 calorii,

cartofi: 17.8% glucide, 1,5% proteine, 0,4% lipide, 82 calorii,

castraveti: 2,9% glucide, 29% proteine, 0,2% lipide, 18 calorii,

ceapa verde: 2% glucide, 1,5% proteine, 0,2% lipide, 20 calorii,

ceapa uscata: 8% glucide, 1,06% proteine, 0,2% lipide, 45 calorii

ciuperci: 2,3% glucide, 5% proteine, 0,5% lipide, 29 calorii


Valori nutritive IV conopida:
3,9% glucide, 2,8% proteine, 0,27% lipide, 30 calorii

dovlecei: 3,2% glucide, 1% proteine, 0,1% lipide, 18 calorii

fasole verde:
5,7% glucide, 2% proteine, 0,2% lipide, 34 calorii



loboda:
2,9% glucide, 0,5% proteine, 0,2% lipide, 19 calorii

mazare verde boabe:
10% glucide, 8,5% proteine, 0,5% lipide, 72 calorii

marar: 1,2% glucide, 1% proteine, 0,8% lipide, 32 calorii

morcovi:
1,3% glucide, 1,5% proteine, 0,3% lipide, 44 calorii

pastarnac:
1,5% glucide, 2,5% proteine, 0,5% lipide, 72 calorii

patrunjel: 3,2% glucide, 1,05% proteine, 0,6% lipide, 46 calorii

rosii: 4,3% glucide, 1,1% proteine, 0,3% lipide, 25 calorii

ridichi: 3,8% glucide, 0,8% proteine, 0,1% lipide, 20 calorii

salata verde: 3% glucide, 1,6% proteine, 0,2% lipide, 21 calorii

sfecla rosie:
9% glucide, 1,4% proteine, 0,1% lipide, 44 calorii

spanac: 2,6% glucide, 3% proteine, 0,3% lipide, 26 calorii

urzici: 7,1% glucide, 7% proteine, 0,7% lipide, 64 calorii

usturoi: 2,6% glucide, 6,8% proteine, 0,2% lipide, 136 calorii

varza alba: 5,8% glucide, 1,8% proteine, 0,2% lipide, 33 calorii

vinete: 4,8% glucide, 1,3% proteine, 0,2% lipide, 27 calorii


Valori nutritive IV tocana de legume:
3,1% glucide, 1,2% proteine, 6% lipide, 73 calorii

zacusca de vinete: 4,4% glucide, 1,1% proteine, 3,4% lipide, 54 calorii

castraveti in otet:
1,5% glucide, 0,6% proteine, 9 calorii

gogosari in otet: 2,6% glucide, 0,7% proteine, 14 calorii

varza acra: 3,3% glucide, 1,2% proteine, 18 calorii


fasole boabe:
4,7% glucide, 23% proteine, 1,7% lipide, 303 calorii

linte boabe: 52% glucide. 25% proteine, 1,8% lipide, 337 calorii.
Te-ar putea interesa:
  • Valori nutritive (I)

    De Sarbatori, fiecare masa va fi plina cu bunatati de toate felurile. Cu siguranta, si in ceea ce priveste dulciurile, cantitatea acestora va fi considerabila in aceste zile.

  • Valori nutritive (II)

    Din meniul de sarbatoare nu lipseste niciodata carnea. Indiferent ca vom respecta sau nu obiceiul de a consuma carne de miel, acest aliment este necesar organismului uman si bunei dezvoltari a acestuia.

  • Valori nutritive (III)

    Pe langa diversele preparate de carne ce ne vor invada mesele in zilele de sarbatoare, si pestele este un aliment ce ar fi bine sa nu ne lipseasca. Dat la o parte in favoarea carnii de miel, pestele merita pe deplin atentia noastra - carnea sa nu este doar delicioasa ci si foarte sanatoasa.

  • Valori nutritive V

    Tuturor ne plac fructele,  iar doamnele si domnisoarele din intreaga lume le adora pentru ca, pe langa faptul ca au un gust delicios, acestea protejeaza silueta, dar si frumusetea pielii, unghiilor si parului.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii