Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Dansul in grup reprezinta o forma de control a mintii

Marti, 10 Februarie 2009
Dansul in grup reprezinta o forma de control a mintiiMarsurile, dansurile si cantecele practicate in grup sunt forme de exercitare a controlului asupra mintii, care ii incurajeaza pe indivizi sa urmeze multimea, potrivit unui studiu american care ar putea explica numarul mare de adepti ai dictatorilor, informeaza telegraph.co.uk.

Cercetatorii au descoperit ca, daca grupurile de oameni executa sarcini la unison, indivizii sunt mai loiali unii altora si mai putin dispusi sa se impotriveasca normei.
    
Rezultatele acestui studiu, publicat in revista New Scientist, ar putea explica succesul pe care l-au avut oameni precum Hitler sau Mussolini in randul maselor largi de oameni, informeaza Mediafax .
    
Se pare ca activitatile colective, precum marsul, manifestatiile sau dansul, exercita o forma de control asupra mintii, potrivit profesorului Scott Wiltermuth, de la Universitatea Stanford din California. "Aceste activitati induc ideea de apartenenta la o entitate mai mare, bunastarea grupului devenind la fel de importanta ca cea personala", a spus cercetatorul.
    
Concluzia studiului vine in sprijinul teoriei medicului neurolog Vasily Klucharev din Norvegia, potrivit careia creierul uman secreta o cantitate mai mare de dopamina, substanta din creier asociata recompensei, atunci cand oamenii se supun vointei grupului.
    
Profesorul Wiltermuth si-a bazat concluziile pe teste realizate pe 96 de subiecti, organizati in grupuri, carora li s-au dat mai multe sarcini de indeplinit, in grup sau individuale (dans, interpretarea unei melodii). Potrivit analizei, grupurile ale caror membri s-au sincronizat in indeplinirea actiunilor au inregistrat un grad mai mare de loialitate si unul mai scazut de individualism.

Te-ar putea interesa:
  • Puterea mintii - un leac impotriva bolilor

    Gandurile negre influenteaza adesea starea de spirit. Cei care se supara des sufera de inima, nervosii -  de stomac, cei impulsivi se plang de ficat... Care ar fi solutia? Sa invatam sa ne bucuram de orice moment din viata, astfel incat sa ne construim un sistem imunitar puternic.

  • Cu zambetul la control

    Afectiunile dentare nu se reduc din pacate doar la carii Chiar daca iti mentii o igiena bucala corespunzatoare, e foarte posibil sa ai parte si de alte probleme care te vor determina sa apelezi la medicul stomatolog.

  • Lipsa de control duce la superstitii

    Lipsa de control ii poate determina pe oamenii rationali sa vada tipare acolo unde, de fapt, nu exista, acesta descoperire putand explica comportamentele aparent irationale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in revista Science si preluat de Reuters.

  • Un milkshake cu 2.000 de calorii reprezinta cea mai nociva bautura din SUA

    Un tip de milkshake care are 2.000 de calorii - echivalentul a 68 de felii de sunca sau 30 de biscuiti cu ciocolata - s-a situat pe prima pozitie in topul 20 al celor mai nocive bauturi din Statele Unite ale Americii, alcatuit de revista Men's Health, informeaza Reuters.

  • Cafeaua nu reprezinta o solutie pentru mahmureala

    Cafeaua pare a fi cel mai rau tratament impotriva mahmurelii, potrivit unui nou studiu care contrazice parerile traditionale, realizat de cercetatorii americani si publicat in Behavioural Neuroscience, informeaza bbc.co.uk.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii