Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

2010: cele mai importante culori ale sezonului primavara-vara - partea a doua

Luni, 26 Aprilie 2010
2010: cele mai importante culori ale sezonului primavara-vara - partea a doua
foto Hepta
Citeste si 2010: cele mai importante culori ale sezonului primavara-vara - prima parte

Printre nuantele cel mai bine reprezentate in cadrul paletelor coloristice propuse de Pantone si Interfilere se numara derivatele din verde, roz si bej.

In paleta nuantelor de verde propuse anul acesta de Interfilere intra, printre altele, peppermint - un tip de verde cu o tenta usoara spre turcoaz. Pe acesta il regasim atat intr-o varianta inchisa - la Yves Saint Laurent -, cat si intr-o varianta deschisa - in cadrul colectiei Lanvin.

Tot in paleta Interfilere gasim un gri deschis cu tenta verzuie, denumit almond. Acesta poate fi combinat de minune cu pielea neagra, intr-o tinuta new safari, precum ne propun cei de la Celine.

Apropiata de nuanta almond, dar putin mai deschisa, este nuanta eucalyptus din paleta Pantone. Pe aceasta o gasim frumos ilustrata la Burberry Prorsum, tot in cadrul unei tinute de tip new safari.

Celine_costum3_hepta.jpg
Yves_Saint_Laurent_peppermint_hepta.jpg
eucalyptus.jpg
 


Cu aceste doua nuante inrudite intram in universul bogat al bejurilor. Cei de la Interfilere reitereaza clasica nuanta linen - culoarea naturala a panzei de in. Aceasta poate fi folosita fie singura - subliniind foarte bine volumetriile atipice, ca la Giambatista Valli -, fie ca fond neutru pentru o diversitate de combinatii originale.

Apropiata de aceasta este nuanta melon sorbet, regasita tot in paleta Interfilere. Mai calda si mai bogata, aceasta din urma da un aer luxos oricarei tinuta de seara (vezi in cadrul Argentine Designer Collections) si poate fi de asemenea folosita pentru rochiile de mireasa.

Tot in gama bejurilor este inclusa nuanta sand din paleta Interfilere - un bej foarte deschis cu tenta usor rozalie. Ea poate fi folosita cu succes atat in vestimentatia de seara, cat si in cea casual sau office, inclusiv pentru tinute in aceeasi culoare - precum vedem in colectia Jil Sander.

Jil_Sander_costum_hepta.jpg
argentine_designer_collections_hepta.jpg
linen.jpg
 


Corespondentul nuantei sand in paleta Pantone este pink champagne, nuanta pe care o gasim inedit ilustrata in cadrul colectiei Versace. Aici, aceasta este combinata cu stralucirile argintii ale unui corset metalic, pentru crearea unui look feminin si in acelasi timp razboinic.

Cu tenta rozalie este si nuanta minimalista de ivoire sweet nothings (Interfilere). Pe aceasta o vedem ilustrata preponderent in tinutele romantice si retro, precum sunt cele pe care le intalnim in colectia Betty Jackson.

Printre nuantele cele mai deschise putem include si spablue - un ivoire cu tenta usor grizata. Isaac Mizrahi il foloseste pentru o vestimentatie simpla - aflata la granita dintre masculin si feminin -, care este puternic reliefata prin contrastul cu portocaliu-aprins, verde si nuante de brun.

Betty_Jackson_costum_hepta.jpg
pink_champagne.jpg
spablue.jpg
 


Trecand la gama marourilor, regasim in primul rand nuantele clasice precum hazelnut (maroul rece al alunei de padure) si sienna (un maro cald, cu tenta galben-rosiatica). Pe acestea le vedem bogat ilustrate atat in colectia Blumarine, cat si la Dolce&Gabbana.

Tot in paleta Interfilere avem nuanta intitulata blond tabacco - aflata undeva intre maro si kaki -, pe care o regasim in colectia Laura Biagiotti, combinata rafinat cu melon sorbet, roz pudrat, lila si vernil.

Blumarine_sienna_hepta.jpg
DG_rochie_country_hepta.jpg
blond_tobacco.jpg
 


In gama nuantelor calde din paleta Interfilere intra si terracotta - nuanta deschisa a lutului ars, precum o vedem ilustrata in colectia 3.1 Philip Lim.

De asemenea, paleta Interfilere ne propune doua nuante calde si gurmande de roz - bubblegum (des folosit in colectia Versace) si turkish delight (un roz mai aprins, pe care il regasim in colectia Laura Biagiotti).

Laura_Biagiotti_turkishdelight_hepta.jpg
Versace2010_roz_hepta.jpg
terracota.jpg
 


Tot calda este si nuanta de rosu inchis denumita chinese lacquer. Apropiata ca intensitate de cardinal purple, transmite aceleasi idei de lux si distinctie si poate fi combinata cu succes atat cu galbenul aurora (ca la Zac Posen), cat si cu clasicul negru.

Pentru a echilibra raporturile dintre cald si rece, dintre intens si stins, paleta Interfilere mai vine cu doua propuneri in materie de griuri. Purple ash este o nuanta de gri mediu cu tenta violeta, pe care o vedem utlizata in colectia Valentino. In timp ce storm este o nuanta de gri mediu cu tenta usor verzuie, pe care baza careia sunt alcatuite multe dintre tinutele minimaliste de la Donna Karan.

Folosite de sine-statator sau intr-o varietate de combinatii clasice ori inedite, aceste nuante pot deveni cu usurinta repere fidele ale stilului nostru personal.

Donna_Karan_metalizat_hepta.jpg
Valentino_vaporos_hepta.jpg
Zac_Posen_chineselacquer_hepta.jpg
 

Sursa foto: Hepta



Andreea Peticaru



Te-ar putea interesa:
Mesaje (1) »
...
scris de laura cirja, June 11, 2010

Culoarea alb clar nu trebuie sa lipseasca din garderoba de vara. Exemplu este colectia semnata Adriana Goilav. Foarte aparte http://moda-rochii-ocazie.blogspot.com/search/label/adriana%20goilav

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii