Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

2010: cele mai importante culori ale sezonului primavara-vara - prima parte

Duminica, 25 Aprilie 2010
2010: cele mai cautate culori ale sezonului primavara-vara - prima parte
foto Hepta
Sezonul primavara-vara 2010 poate fi exprimat cel mai bine prin intermediul culorii. Expertii internationali Pantone si Interfilere au sintetizat tendintele de pe marile podiumuri si ne-au propus fiecare o paleta interesanta de culori. Puse cap la cap, aceste doua palete coloristice devin un veritabil ghid al cumparaturilor cu stil.

Din cele 25 de nuante propuse de Interfilere si cele 10 propuse de Pantone vom avea un total de 35 de nuante, pe care le vom identifica si ilustra pe tinute propuse de marii designeri (vezi toate exemplele in galeriile foto). Cateva dintre acestea prezinta similaritati si pot fi grupate usor in aceeasi categorie.

La capitolul nuante inrudite se afla tomato purée-ul propus de Pantone si grenadine-ul propus de Interfilere. Pentru tomato purée putem lua ca reper fondul uneia dintre rochiile a la Lolita propuse de Stela McCartney, iar pentru grenadine - imprimeul uneia dintre rochiile de cocktail semnate Jason Wu.

Avem apoi inrudirea dintre nectarine (Interfilere) si fusion coral (Pantone) - ilustrativa pentru acestea fiind nuanta gentii purtate de unul dintre modele in cadrul prezentarii Versace.

Jason_Wu_imprimeuri_hepta.jpg
Stella_McCartney_floral_hepta.jpg
Versace2010_bombon_hepta.jpg
 


Toate cele patru nuante prezentate aici merg foarte bine cu turcoaz, una dintre culorile vedeta ale sezonului. Propusa de Pantone, ea este frumos ilustrata printr-una dintre cele mai indraznete rochii de seara din colectia Versace.

In paleta Interfilere gasim o nuanta mai deschisa de turcoaz - turquoise light - pe care o vedem ilustrata in colectia Laura Biagiotti - intr-o combinatie vesela cu rozul pudrat, violetul deschis, turcoazul aprins si tuscany.

Aceasta din urma este un bej cald si inchis din paleta Pantone, care poate fi folosit cu succes alaturi de nuante mai vii precum fusion coral, violet, turcoaz, tomato purée sau albastru cobalt.

Laura_Biagiotti1_hepta.jpg
Stella_McCartney_costum_hepta.jpg
Versace2010_vernil_hepta.jpg
 


Un mare succes pe podiumuri a cunoscut sezonul acesta si romanticul violet, pe care il regasim la loc de cinste in paleta Pantone. Un exemplu interesant de utilizare a lui ne este oferit tot la Versace - unde intra in combinatie fie cu alb, negru si galben (vezi foto), fie cu argintiu.

Un violet mai inchis si mai apropiat de rosu - cardinal purple - ne este propus de Interfilere. Aceasta nuanta distinsa se preteaza foarte bine tinutelor de seara, precum sunt rochiile de ocazie din colectia Carolina Herrera.

Tot in aceeasi gama cromatica, Interfilere ne mai propune nuanta indigo. Pentru o combinatie inedita, putem alatura indigoul griului, precum vedem in colectia semnata Doo Ri.

Carolina_Herrera_hepta.jpg
Doo_Ri_hepta.jpg
Versace2010_mov_hepta.jpg
 


La capitolul culori reci, Pantone propune si o nuanta de albastru tonic, numita amparo blue. Pe aceasta o  putem combina atat cu nuante neutre - precum in colectia Yves Saint Laurent -, cat si cu nuante inrudite, ca bleumarinul sau turcoazul deschis. Iar in combinatia cu tomato purée si pink champagne reprezinta noul stil navy.

Cei de la Interfilere ne propun o varianta mai inchisa de albastru petrol, numita duck. Pe aceasta o regasim in cadrul colectiei Marc by Marc Jacobs, in combinatie cu tomato purée, albastru cobalt si aniseed yellow - o nuanta de galben pal, propusa tot de cei de la Interfilere.

Tot ca varianta de galben regasim la ei nuanta mai aprinsa numita zest. Pentru o combinare interesanta a acesteia, ne putem inspira din tinutele cu influente army tribale propuse de Jean-Charles de Castelbajac.

Jean-Charles_de_Castelbajac.jpg
Marc_by_Marc_Jacobs_hepta.jpg
Yves_Saint_Laurent_amparoblue_hepta.jpg
 


Ca varianta de galben, paleta Pantone prezinta nuanta aurora  - un galben viu, cu tenta usor verzuie - care merge de minune cu toate celelalte nuante propuse de Pantone, printre care si turcoaz (vezi in colectia Versace).

In schimb, paleta Interfilere prezinta o nuanta de verde neon cu accente galbui, pe care o intituleaza young shoot. Pe aceasta o gasim inteligent exploatata la Blumarine, unde se alatura ca accent cromatic tomato purée-ului, pe un fond army clasic.

Si pentru ca tot am adus in discutie stilul army, cea mai in voga nuanta pentru acesta este dried herb - propusa de Pantone. Jean Paul Gaultier ne seduce printr-o vestimentatie army in intregime de aceasta culoare, accesorizata provocator cu elemente ale vestimentatiei de budoar.

Blumarine_hepta.jpg
Jean_Paul_Gaultier_driedherb_hepta.jpg
Versace2010_aurora_hepta.jpg
 

Sursa foto: Hepta

Citeste si 2010: cele mai importante culori ale sezonului primavara-vara - partea a doua

Andreea Peticaru


Te-ar putea interesa:
Mesaje (1) »
...
scris de diva_female, May 01, 2010

ce bine ar fi daca ar scoate si haine cazuale nu numai de gala sa se poata imbrca si omul ku ele intr o zi obisnuita

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii