Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011
Diete & fitness
Calendarul fertilitatii
 magazine online
Cabinete ginecologice
Saloane cosmetica

George Hojbota - RFW 2010

Luni, 14 Iunie 2010
George Hojbota - RFW 2010Colectia prezentata de George Hojbota in cadrul Romanian Fashion Week 2010 se remarca prin usoarele influente goth-punk, dar si prin aspectul ei conceptual marcat, ce penduleaza intre Feminitate si Masculinitate.

Cel care in 2005 a fost numit "cel mai bun designer roman de avangarda" impresioneaza din nou, prin folosirea pentru prezentarea de la Iasi a unui concept cu totul original: inversarea rolurilor in societatea contemporana.

Primele modele - cele masculine - ale colectiei au defilat cu capetele acoperite de niste cuburi negre si imbracate in negru din cap pana in picioare. Eu personal consider ca negrul a fost ales special pentru a marca o anumita expresivitate limitata, asociata de obicei genului feminin.

Fiind vorba de o schimbare a rolurilor, vesmintele si atitudinile puternice sunt atribuite aici modelelor feminine, in timp ce tinutele masculine se remarca prin inserarea ingenioasa (si monocromatica) a unor elemente subtile de vestimentatie feminina.

Trecerea de la prezentarea modelelor masculine la cele feminine a suscitat cele mai vii reactii, fiind marcata de intrarea in scena a unui manechin feminin gol. Designerul si-a sustinut astfel viziunea asupra consumatorului actual, si anume neputinta acestuia de a mai investi in haine valabile doar un sezon, in contextul ingrijorator al crizei economice mondiale.

Modelele feminine s-au dovedit spectaculoase si pline de ingeniozitate. Culorile predominant inchise, manusile negre din piele si croielile fanteziste cu corsete si umeri puternic marcati m-au dus cu gandul la celebrul erou noir Batman si la costumele sale inspirate de infatisarea unui liliac. Laitmotivul colectiei a fost insa inorogul, ca simbol al aspiratiei (de neatins) catre absolut.

Croielile arhitecturale retro-avangardiste ale vesmintelor feminine s-au constituit intr-o adevarata proba de maiestrie artistica, in timp ce coafurile futuriste sculpturale au sustinut cu succes conceptul de baza transmis prin vestimentatie. Tusa finala a colectiei a fost adaugata prin folosirea unor materiale nobile, precum brocardul si stofa cu fir de matase.

Printre modelele care m-au impresionat in mod deosebit se numara blazerele alb (cu imprimeu gen panza de paianjen), respectiv gri (cu inorogi), precum si compleul all-black cu pantaloni jodhpur negri si bluza cu umeri rotunjiti supradimensionati.


Andreea Peticaru


DSC_0126.jpg
DSC_0129.jpg
DSC_0131.jpg
DSC_0133.jpg
DSC_0136.jpg
DSC_0139.jpg
DSC_0145.jpg
DSC_0149.jpg
DSC_0152.jpg
DSC_0154.jpg
DSC_0156.jpg
DSC_0157.jpg
DSC_0161.jpg
DSC_0164.jpg
DSC_0166.jpg
DSC_0169.jpg
DSC_0172.jpg
DSC_0174.jpg
DSC_0177.jpg
DSC_0180.jpg
DSC_0182.jpg
DSC_0187.jpg
DSC_0189.jpg
DSC_0193.jpg
DSC_0197.jpg
 



Te-ar putea interesa:
  • George Hojbota la BFW decembrie 2010

    Colectia prezentata de George Hojbota in cea de-a doua seara a Bucharest Fashion Week - decembrie 2010 reprezinta o varianta mai comerciala a colectiei prezentate la Iasi, in cadrul Romanian Fashion Week 2010.

  • TouchedBy George Neagu

    Miercuri, 24 iunie, Mihaela Glavan va invita la o noua editie a proiectului TouchedBy, in magazinul Sepala & RSM din strada Intrarea Tudor Stefan 24, intre 18:00-21:00.

  • Interviu George Enache - designer invitat la MGB

    George Enache este un tanar designer care promite mult pentru podiumurile de moda din Romania. Si-a lansat prima colectie Science Fashion la My Grandma's Backyard, dupa ce a petrecut un timp lucrand ca stilist pentru revista Glamour. Stilfeminin a dat o raita printre rafturile de la MGB si nu s-a putut abtine sa nu stea la o barfa mica alaturi de George.

  • George Hosbota - Romanian Fashion Week 2008

    Galerie de imagini: George Hosbota - Romanian Fashion Week 2008

  • Lucian Pop - RFW 2010

    Colectia "Nici altul, dar nici acelasi", prezentata de tanarul Lucian Pop in cadrul Romanian Fashion Week 2010, se remarca printr-o slaba personalizare si printr-o mixare de cele mai multe ori fortata a registrelor stilistice.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii