Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Mircea Barbulescu - RFW 2010

Luni, 14 Iunie 2010
Mircea Barbulescu - RFW 2010Colectia "Gothic" prezentata de Mircea Barbulescu in cadrul RFW 2010 se adreseaza in principal barbatilor, dar este imbogatita tematic de inserarea catorva modele feminine.


Sursele de inspiratie
au fost diverse, colectia incluzand de la modele in stilul filmelor romanesti cu haiduci si domnite in primejdie, pana la modele care aduc aminte de stilul filmelor americane cu gangsteri. Iar pentru a sprijini prima dintre tematicile evidentiate, precum si conceptul general al modei de inspiratie gotica, designerul a facut apel la introducerea unor creatii feminine - cu rol strict de sustinere.

Influentele goth au fost vizibile la nivelul coloristicii si al materialelor folosite (piele si latex de culoare neagra), cat si la nivelul accesoriilor specifice -  cruciulitele, capetele de mort, glugile si curelele din piele neagra sunt toate elemente care tin de lumea intunericului si a supranaturalului.

Ca si in colectiile sale precedente, Mircea Barbulescu se arata fascinat de imagistica ezoterica si imbina insolit elementele istoriciste cu cele glam. Frizand pe alocuri sfera kitsch-ului, colectia se sustine totusi din punct de vedere tematic, avand in vedere generoasa arie de acoperire a notiunii de "gotic".

Mi-au atras atentia cele cateva detalii realizate intr-o cromatica diferita: papionul, braul si in special reverele rosu ecosez, precum si fularul, sacoul+vesta cu model linear si haina de culoare gri. Acestea s-au detasat frumos in pleiada de haine negre, conferind in acelasi timp colectiei un aer usor clasic si romantic.

In schimb, combinarea pantalonilor negri din latex sau de tip jodhpur cu bluze transparente cu gluga si pantofi cu varful ascutit s-a adresat unei cu totul alte categorii de public, fapt care in opinia mea a afectat intrucatva coerenta stilistica a intregii colectii.



Andreea Peticaru


DSC_0205.jpg
DSC_0208.jpg
DSC_0211.jpg
DSC_0214.jpg
DSC_0217.jpg
DSC_0222.jpg
DSC_0227.jpg
DSC_0230.jpg
DSC_0232.jpg
DSC_0235.jpg
DSC_0238.jpg
DSC_0241.jpg
DSC_0245.jpg
DSC_0248.jpg
DSC_0252.jpg
DSC_0254.jpg
DSC_0256.jpg
DSC_0258.jpg
DSC_0264.jpg
DSC_0271.jpg
 





Te-ar putea interesa:
  • Mircea Barbulescu - Romanian Fashion Week 2008

    Galerie de imagini: Mircea Barbulescu - Romanian Fashion Week 2008

  • Nausica Mircea la BFW decembrie 2010

    Casa de moda Nausica Mircea si-a obisnuit clientela cu rochii elegante, de seara, in culori uni pentru a raspunde tuturor gusturilor in materie de coloristica.

  • Frenetique By Nausica Mircea - BFW toamna 2009 - a doua seara

    In cadrul celei de-a doua seri a festivalului Bucharest Fashion Week, Nausica Mircea si-a lansat colectia de primavara-vara 2010 numita "Frenetique".

  • Paltoane 2010

    Paltoane 2010 - trendurile toamnei. Atunci cand vremea isi arata privirile friguroase si zambetele de ger, marii designeri ne intampina cu felurite propuneri de paltoane - calduroase si fermecatoare - pentru 2010.

  • Fuste 2010

    Modelele de fuste ale sezonului de toamna-iarna 2010 se adreseaza multiplelor tipuri de feminitate din noi, fie ca este vorba de feminitatea romantica si indragostita de trecut, de cea tinereasca si exuberanta ori de feminitatea iremediabil eleganta.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii