Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Acizii grasi omega-3 pot reduce riscul de aparitie a diabetului

Joi, 27 Septembrie 2007

Acizii grasi omega-3 pot reduce riscul de aparitie a diabetului Consumul de alimente bogate in acizi grasi omega-3, precum pestele, soia si nucile, contribuie la scaderea riscurilor de instalare a diabetului de tipul I, insulino-dependent, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani, preluat de AFP.




In diabetul de tipul I, care se poate manifesta din copilarie, sistemul imunitar distruge celulele pancreasului care produce insulina necesara reglarii nivelului de zahar din sange. Bolnavii trebuie sa ia insulina pentru a supravietui, dar tratamentele existente nu pot preveni aparitia unor efecte secundare ale maladiei: infarct, accident cerebral, orbire, cangrena si insuficienta renala.

Maladia este controlabila, dar incurabila. Desi cauza diabetului este inca o necunoscuta pentru medici, este foarte probabil ca factorii genetici si de mediu sa contribuie la aparitia acestei maladii, subliniaza autorii acestui studiu aparut in Journal of the American Medical Association. Studiul, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Colorado, a fost realizat in perioada 1994 - 2006, cu participarea a 1.770 de copii care prezentau un risc crescut de a se imbolnavi de diabet de tipul I.



Acizii grasi omega-3 pot reduce riscul de aparitie a diabetuluiCercetatorii au urmarit evolutia celulelor din pancreas care produc insulina in legatura cu consumul de acizi grasi omega-3, care a inceput de la varsta de 1 an. Analiza datelor a demonstrat ca un consum regulat de acizi grasi omega-3 poate reduce cu 55% riscul de a dezvolta diabet de tipul I la copiii care au predispozitii genetice pentru aceasta boala.



Diabetul insulino-dependent constituie 10% din cazurile totale de diabet, fiind mult mai rar decat diabetul de tipul II, dezvoltat mai ales de persoanele cu varste peste 40 de ani, care sunt supraponderale sau obeze.

Factorul genetic este extrem de important. Daca un membru al familiei sufera de diabet de tipul II, riscul de a dezvolta aceasta boala creste. Printre alimentele bogate in acizi grasi omega-3 se numara heringul, somonul, macroul, sardinele, tonul, uleiul din seminte de in, nucile, uleiul de nuci, fasolea, tofu.
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii