Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Atacurile de panica

Miercuri, 30 Septembrie 2009
Atacurile de panicaAtacurile de panica sunt strans legate de anxietate, fiind considerate o exteriorizare pentru o anumita durata de timp a acesteia.

Ce sunt atacurile de panica?

Pentru a identifica un atac de panica, trebuie sa existe cel putin patru dintre urmatoarele simptome:

- batai puternice si neregulate ale inimii, care induc o stare de disconfort si de oboseala

- respiratie greoaie si impresia de sufocare

- greata sau disconfort in zona abdomenului

- transpiratii si tremuraturi ale muschilor

- ameteli, senzatia de lesin, pierderea echilibrului

- frisoane sau senzatia de sufocare

- frica de moarte sau frica de a innebuni

- senzatia de pierdere a contactului cu realitatea

Atacurile de panica au o durata de maxim 20 de minute, prezentand insa si urmari. In general, un atac de panica induce automat teama de noi atacuri, precum si temeri legate de consecintele atacului, ajungandu-se la modificari de comportament.

Persoana care sufera des de atacuri de panica are o incredere in sine scazuta, simte nevoia in permanenta sa fie insotita, se teme de locurile aglomerate si se simte oarecum dependenta de medicatia prescrisa sau de medicul care o trateaza.

Persoanele care trec prin atacuri de panica asociaza nefondat aceasta afectiune cu caderile de calciu, de aceea tind sa ia suplimente de calciu.

Care sunt cauzele?


- genetice

Persoanele care au avut rude de gradul I cu atacuri de panica sunt mai predispuse la probabilitatea de a prezenta aceeasi problema.

- biologice

Modificarile de metabolism ale unor substante din creier, cum ar fi serotonina, pot duce la aparitia atacurilor de panica. Problema poate fi rezolvata cu ajutorul medicatiei.

- psihologice

Evenimentele neplacute, stresante sau socante prin care trece o persoana duc la tulburari majore care, ulterior, pot provoca si atacuri de panica.

In mare parte, atacurile de panica apar la persoanele vulnerabile, cu un grad ridicat de stres, caracterizate de teama, frustrari si o sensibilitate crescuta.

Tratamente


Tratamentul atacurilor de panica poate fi de doua feluri: prin medicatie sau prin psihoterapie.

Medicatia

Consta in anxiolitice si antidepresive. Ambele tipuri de medicamente se elibereaza numai in urma unui consult si cu prescriptie medicala.

Anxioliticile

- acestea trebuie administrate ca tratament si nu luate in urma unui atac de panica. Astfel sunt evitate reactiile adverse.

- nu se administreaza pe o perioada de timp mai lunga de o luna, deoarece duc la dependenta

- intreruperea tratamentului nu se face brusc, deoarece tocmai acest aspect poate duce la aparitia de noi atacuri de panica

Antidepresive

- spre deosebire de anxiolitice, antidepresivele asigura un efect pe termen lung si nu au efectul rapid pe care il au celelalte medicamente

- ele pot preveni sau trata o depresie secundara anxietatii

Psihoterapia


Spre deosebire de medicatie, psihoterapia nu are efecte secundare si, in plus, prezinta o eficacitate crescuta fata de cea dintai. Mai mult, pentru ca medicatia sa aiba efect, ea trebuie combinata cu psihoterapia.

Psihoterapia in cazul atacurilor de panica este una comportamental-cognitiva. Ea poate fi intensiva (cateva sedinte pe saptamana cu durata variabila) sau standard (sedinte saptamanale de 45 de minute/ o ora).

Componenta cognitiva se raporteaza la analizarea situatiilor si a motivelor responsabile de declansarea si mentinerea anxietatii. Se incearca gasirea unor solutii de evitare a acestora si de ameliorare a lor in timp.

Componenta comportamentala incearca inducerea de noi modalitati de abordare a situatiilor de risc. Se recomanda pacientului schimbarea vechilor obiceiuri si expunerea repetata la sursa anxietatii, pentru a o depasi cu succes.



Te-ar putea interesa:
  • Migrenele favorizeaza atacurile cerebrale

    Femeile care au migrene cel putin o data pe saptamana prezinta de trei ori mai multe riscuri de a suferi un accident cerebral si/ sau cardiac fata de cele care nu au acest sindrom neurologic, potrivit unui studiu american, preluat de thisislondon.co.uk.

  • Aspirina previne atacurile de cord

    Barbatii si femeile de varsta mijlocie care iau cate o aspirina in fiecare zi sunt mai putin supusi riscurilor de atac de cord decat persoanele de aceeasi varsta care nu fac acest lucru, informeaza BBC News Online. 

Mesaje (9) »
...
scris de hi.., October 07, 2009

cred ca asa pot numi starile pe care le am...sunt complet debusolata,am atacuri de panica unul dupa altul,dupa o viata plina de socuri si traumatisme..imi e frica de lumina sa stau intre oameni...ma simt anormala urata distrusa...desi am doar 22 de ani,fost model.nu am fost la nici un doctor..am considerat ca ajutorul de genul asta nu ma va purta nicaieri.voi ce spuneti,va multumesc

...
scris de mary21, October 07, 2009

Eu cred ca ar trebui sa mergi la un doctor, apoi sa ai grija de tine si sa te inconjori de oameni care sa tina la tine. Atacurile de panica pot fi vindecate, nu trebuie sa te resemnezi ca le vei avea mereu. Bafta! :)

...
scris de bry35, October 07, 2009

nu te lasa ca poti sa scapi de asa ceva ,te rog sa incepi din nou sa ai incredere in tine,autosugestia face foarte mult .De exemplu eu am facut inca o fetita si asta mi-a dat mare incredere in mine desi credeam ca nu mai scap vreodata de simptome.gandestete ca nu esti singura cu starile astea,cred ca majoritatea oamenilor sufera de asa ceva in ziua de astazi din cauza stresului si din lipsa de comunicare,pentru ca nu mai prea avem prieteni ca pe vremuri.NU?! succes fii tare ca o sa treci si tu peste asta si incearca sa nu te mai gandesti acolo.E greu stiu ca si eu am trecut exact prin asa ceva si am avut taria sa fac un copil ptr.ca asa am crezut ca pot invinge teama care ma cuprindea.te pup succes

...
scris de bry35, October 07, 2009

incearca sa-ti gasesti un servici in cazul in care nu il ai,dar ceva care sa-ti placa.Adica sa-ti placa ceea ce faci.Eu de exemplu fara sa ma gandesc vreodata ca o sa lucrez intr-un salon,am facut cursul de mainichiura si e frumos.Deci vreau sa spun ca nu mai aveam curaj sa merg undeva sa lucrez din cauza atacurilor de panica, dar acuma e super .Nu ai cumva si spondeloza,te intreb deoarece pe mine asa ma luau ametelile dupa aceea nu mai vedeam bine ptr.ca creierul nu se oxigena si atunci intram in panica,din cauza spondelozei si mie imi dadea doctorul calmante de ma zapaceau de cap, pana intr-o zi singura m-am ambitionat si nu am mai luat pur si simplu,pentru ca astia te vindeca dar te si pot baga mai la fund.succes fii tare ca sunt sigura ca poti

...
scris de vizitator, November 03, 2009

sunt si eu in situatia asta cu atac de panica de vreo 3 yile si parca nu imi revin . am senyatii de greata ,inima bate tare nu pot mananca aprope nimic si..........................fffffffffffffffff nasol nu stiu cum sa fac sa scap de toate astea

...
scris de nicoleta m, February 20, 2010

tre sa te linistesti, sa te relaxezi sa faci ceva care sa-ti faca placere

...
scris de KOSSIMELA, August 05, 2010

si eu am avut atacuri de panica vreo doi ani ,dar m-am vindecat singura fara doctori, fara pastile.trebuie doar sa fi tare sa lupti cu frica ,sa crezi ca esti foarte puternica si nimic nu te poate distruge,nici gandurile negre nici suferinta prin care ai trecut.lasa trecutul in urma, traieste in prezent,fi fericita chiar daca lumea nu te face,si in cazul in care ai un atac de panica incearca sa respiri usor ,daca nu poti respira intr-o punga, incearca sa zimbesti,spuneti in gand SUNT PERFECT SANATOASA,repeta fraza pana iti revii,cu zambetul pe buze ,si seara inainte de culcare spune-ti rugaciunea ,si din nou aceeasi fraza SUNT PERFECT SANATOASA spune-o la nesfarsit pana adormi ,asa m-am vindecat ,si chiar acum dupa un an de la ultimul atac,mai spun fraza cateodata inainte de culcare si cred in ea.Fiti fericite, sanatoase si frumoase ,de fapt sunteti,dar trebuie si voi sa credeti .

...
scris de burcea, October 04, 2010

INVATA DESPRE TINE,REGASESTE-TE consiliere psihologica la domiciliu!!! -atacuri de panica -frica spatii inchise(claustrofobi) -probleme legate de stres -terapie ocupationala -psihoterapie -terapii psihologice paleative boli cronice -terapii de grup -terapeut pesonal -tahicardii provocate de factorul stres -probleme de frigiditate legate de stres -terapii antialcool -consiliere psihologica familiala -insomnii se cere si se ofera seriozitate si discretie pentru detalii si programari la 0723204263,0756417402 Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

...
scris de AM, March 18, 2013

Acum 4 ani am suferit o depresie, cel putin asa credeam eu. Am divortat si am avut senzatia ca toata lumea mi s-a clatinat si urmeaza sa se destrame. Parca mergeam din rau in mai rau in fiecare zi. Am tinut-o asa pana acum un an cand la recomandarea unei prietene am fost la o serie de sedinte de coaching cu Anne de la Centrul Armonia (prietena mea saraca imi tot spunea de luni de zileâ¦) In timpul sedintelor, ce pot sa spun M_AM DESCOPERIT. Am reinvatat cine sunt, ce sunt si cat de frumoasa sunt, am invatat cum sa fac fata diverselor situatii si cum sa ma privesc. Evident ca nu era depresie in adevaratul sens al cuvantului, ci doar uitasem cine sunt. Sunt mandra de mine pentru pasul facut. De multe ori depresia o confundam cu gandirea negativa, o imagine despre noi dezastruoasa, etc...

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii