Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cancerul de piele

Vineri, 06 Iulie 2007
Cancerul de pieleSezonul cald aduce cu sine un mare pericol, deseori neconstientizat decat atunci cand deja este prea tarziu. Pe langa diversele boli de piele sezoniere, cauzate de razele ultraviolete, una dintre cele mai periculoase afectiuni inregistrate in intreaga lume este cancerul de piele. Cea mai frecventa forma de cancer la om, cel de piele afecteaza de obicei zonele cele mai expuse razelor solare: fata (buze, mucoasa nazala), gatul, umerii, spatele si pieptul.

 

Tipuri de cancer:

In functie de profunzimea zonelor afectate si de nivelul de intindere, pot fi identificate 2 tipuri de cancer:
- bazocelular- este cel mai des intalnit si ataca stratul epitelial al pielii (invelisul extern). Acesta modifica aspectul pielii si distruge chiar si tesuturile profunde (muschi, ligamente, chiar oase, etc).
- spinocelular- mai putin intalnit, evolueaza lent si apare pe portiunea de piele care a suferit o leziune, ulceratie sau o infectie.


Cauze:

Cancerul de piele este cauzat in peste 95 % din cazuri de supraexpunerea la razele ultraviolete ale soarelui sau expunerea necontrolata si repetata la alte surse artificiale (solare sau lampi cu ultraviolete). Alte cauze sunt:
- prezenta anumitor produse chimice nocive in mod repetat in preajma locului de desfasurare a activitatii,
- expunerea organismului la o serie de substante radioactive sau radiatii ionizante.


Simptome:

Inca de la primele suspiciuni, consultul medical de specialitate este necesar, deoarece numai tratand din timp aceasta boala va puteti asigura ca nu veti intampina efecte adverse. Puteti identifica aceasta maladie care face ravagii in intreaga lume prin simple analize a propriului organism mai ales in perioada calda, dupa o expunere prelungita la soare. Cancerul de piele prezinta urmatoarea simptomatologie:
- modificari in aspectul obisnuit al pielii, sub forma unei iritatii, cicatrici, alunite, etc, si alte leziuni de culoare alb-perlat,
-  pete rosii, sangerande, dureroase la atingere,
- leziuni mici, lucioase, profunde, sangerande sau nu,
- rani care se cicatrizeaza pentru o perioada pentru a reveni apoi la starea pruriginoasa,
- piele cu un aspect tare, cu crusta sau sangeranda,
- excrescente ce isi modifica volumul si forma.
Pentru ca si alte afectiuni dermatologice prezinta simptomatologie similara, numai un medic specialist va putea identifica problema si, implicit, va putea stabili tratamentul.

Cancerul de piele

Predispozitie:

Cele mai recente cercetari au identificat aparitia unor factori de risc, care favorizeaza instalarea celulelor canceroase in organism. Acestea sunt:
- o nuanta deschisa a tenului si prezenta pistruilor, cu parul de culoare deschisa si ochi albastri sau verzi
- prezenta unei forme de cancer in familie,
- varsta inaintata,
- fumatul,
- prezenta unor rani, cicatrici, inflamatii pe piele.


Tratament:

Fiind o afectiune extrem de grava, cancerul de piele necesita o atentie deosebita si respectarea cu strictete a tututror tratamentelor recomandate. Acestea difera in functie de marimea si localizarea bolii, precum si de varsta, stare de sanatate si alte caracteristici ale fiecarui pacient in parte. Cea mai eficienta forma de tratament o reprezinta de departe interventia chirurgicala, care va indeprta zona canceroasa si va minimaliza sansele de reaparitie. Prin excizie completa, chiuretaj, electrocauterizare, terapie cu laser, radioterapie si, in unele cazuri- chimioterapie, terapia fotodermica, dar si o medicatie puternica, va putea fi indepartat pericolul extinderii si reaparitiei cancerului de piele.


Prevenire:

Pentru a preveni aparitia acestui tip de cancer sunt necesare cateva metode de aparare si protectie, mai ales in ceea ce priveste soarele si razele ultraviolete. De aceea, este indicata evitarea expunerii organismului la soare in orele de risc maxim (intre 11 si 17 ), si protejarea pielii folosind lotiuni cu grad de protectie ridicat pentru zilele de plaja. De asemenea, utilizarea ochelarilor de soare, a vestimentatiei in culori deschise si a umbrelutelor de soare, protejeaza organismul impotriva acestui pericol. La fel de necesar este si consultul dermatologic anual, dar si autocontrolul lunar, mai ales in perioadele de predispozitie.

Te-ar putea interesa:
  • Mutatii genetice responsabile de cancerul de piele

    Cercetatorii islandezi au anuntat ca au descoperit doua noi mutatii genetice care conduc la aparitia cancerului de piele, in randul persoanelor de origine europeana, intr-o conferinta care a avut loc duminica, relateaza Reuters, preluat de MEDIAFAX.

  • Cancerul de piele - tratat cu celulele bolnavului

    Medicii americani au reusit in premiera sa trateze cu succes un pacient atins de melanom, cea mai grava forma de cancer de piele, cu ajutorul unor celule clonate din sistemul imunitar al bolnavului, potrivit unui studiu publicat in New England Journal of Medicine si preluat de AFP.

  • S-a descoperit vaccinul impotriva cancerului de piele

    Un cercetator australian, care realizase deja un vaccin impotriva cancerului de col uterin, lucreaza in prezent la obtinerea unui vaccin impotriva cancerului de piele care ar putea fi testat pe oameni incepand de anul viitor, potrivit presei australiene de duminica, informeaza AFP, conform MEDIAFAX.

  • Cremele hidratante pot cauza cancer de piele

    Cremele hidratante, utilizate zilnic de milioane de persoane, pot contribui la cresterea riscului de dezvoltare a formelor cele mai frecvente de cancer al pielii, potrivit unui studiu efectuat pe cobai, publicat in Journal of Investigative Dermatology si preluat de AFP.

  • Luciul de buze duce la aparitia cancerului de piele

    Utilizarea luciului de buze ar putea duce la aparitia cancerului de piele, pentru ca acesta poate atrage razele ultraviolete, potrivit unui cercetator de la Centrul medical al Universitatii din Baylor, Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk.

Mesaje (5) »
...
scris de vizitator, July 20, 2007

:D ;D >:(

...
scris de uka, September 08, 2007

eu sunt o mare iubitoare de soare,dar o data cu cresterea gradului de poluare,efectele caruia le vedem si le simtim tot mai des din pacate,mi-am redus din orele de stat la soare,desii ador pielea bronzata,dar am ajuns la concluzia ca mai bine am o piele frumoasa si sanatoasa decat una bronzata care imi poate cauza cancerul de piele. Asta e,daca am stiut sa poluam acum.....ADIO SOARE!!! :-/

...
scris de anqa, September 20, 2007

si mie imi place mult sa fiu bronzata dar anul trecut am intrecut masura...am fost de doua ori la mare in total 20 zile de expunere...cei drept intre orele recomandate de medici dar rezultatul nu a fost tocmai cel dorit:mi-au aparut cateva pete maronii pe frunte care se pare ca sunt cauzate de soare...sunt inestetice si greu reusesc sa le acopar cu un fond de ten sau altceva...pana la urma ai dreptate uka...e frumoasa o piele bronzata dar mult mai frumoasa una sanatoasa!

...
scris de alinutza, September 21, 2007

eu am stat anul trecut la mare 2 luni si faceam plaja cam 3-4 ore pe zi, bineinteles foloseam uleiuri cu protectie solara.anul acesta am stat in la mare 20 zile de dimineata pana seara si mi-au aparut pete pe spate, umeri si brate.am citit intr-o revista ca s-ar datora faptului k iau anticonceptionele(anul trecut nu luam). medicul mi-a spus k probabil e o ciuperca si mi-a recomandat un tratament p care l-am urmat dar care nu a avut nuci un efect. asa k am in continuare petele p mine dar sper sa dispara pana la anul... :(

...
scris de serra, September 26, 2007

cred ca e mult mai importanta sanatatea decat frumusetea, sincer. iar un trup sanatos este frumos cu siguranta. deci mai usor cu soarele, vara, si cu solarele. cu aceasta boala nu e de glumit:((

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii