Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Depisteaza la timp cancerul de san!

Marti, 13 Martie 2007

Depisteaza la timp cancerul de san!Continuand sa vorbim despre unul dintre cele mai mari pericole care afecteaza femeia celui de al doilea mileniu, depistarea precoce a cancerului de san depinde in primul rand de fiecare femeie in parte. O educatie puternica privind sanatatea si auto analiza poate chiar salva viata femeii. De aceea, medicii din intreaga lume sfatuiesc examinarea sanilor in fiecare luna, prin autopalpare, fapt ce nu dureaza mai mult de 5 minute, insa are efecte benefice asupra sanatatii si chiar vietii.

In plus, femeile trecute de 40 de ani sunt sfatuite sa realizeze cel putin anual un consult medical de specialitate si, cel mai recomandabil, o mamografie. Nu uita ca este nevoie de atat de putin pentru ca tu, familia ta si cei dragi sa va bucurati de o viata fericita.

In lipsa unor cunostinte medicale, multe femei se feresc insa de efectuarea mamografiei- nimic mai gresit. Mamografia reprezinta o radiografie cu raze X, cu o penetranta mult redusa fata de radiografiile obisnuite, ce sesizeaza diferentele de densitate ale tesutului mamar. Ea permite observarea unor tumori cu un diametru pornind chiar de la 3 mm, ce nu pot fi depistate prin simpla palpare (operatiune ce permite depistarea tumorilor de peste 1 cm diametru); asadar mamografia reprezinta modul de depistare cel mai precoce al cancerului de san. O tumora cu acest diametru nu reprezinta o problema, insa este stiut faptul ca acestea isi maresc densitatea si afecteaza portiuni tot mai intinse. Radiografia mamara permite sesizarea unei tumori cu ani de zile inainte ca aceasta sa intre in faza clinica, adica sa apara semnele observabile in cadrul consultului medical. Nu uita, inainte de toate, ca gravitatea bolii este in stransa legatura cu marimea tumorii si cu gradul de prezenta a ganglionilor axilari. Cand cancerul este localizat in stadiul 0, adica la inceputul dezvoltarii tumorii, gradul de insanatosire si supravietuire este de 96%, insa cu cat timpul scurs pana la depistare si initierea tratamentului este mai mare, cu atat sansele de reusita scad, ajungand la 30%.

In peste 95% din total cazurilor de cancer de san acestea apar intamplator. Exista insa si cazuri de familii in care incidenta acestei boli este deosebit de ridicata, posibilitatea coincidentei fiind total respinsa. Desi cancerul de san nu este ereditar, genele predispozante se transmit insa de la o generatie la alta, existand mai multe particularitati care confirma acest fapt: instalarea bolii la o varsta tanara, afectarea ambilor sani, depistarea unor cancere asociate etc. O femeie purtatoare a acestor gene prezinta un risc crescut a aparitiei cancerului de san de 80-90%. Din aceasta cauza medicul specialist va trebui sa cunoasca incidenta bolii in arborele genealogic al femeii- depistarea genelor responsabile poate fi efectuata doar in cadrul unui consult de specialitate, ce poarta numele de “genetica oncologica”. In urma rezultatelor obtinute vor putea fi luate masurile necesare si se va putea adopta un tratament eficient.
Te-ar putea interesa:
  • Tomograful depisteaza mai eficient cancerul pulmonar decat razele X

    Examinarea plamanilor persoanelor fumatoare cu ajutorul tomografului este mai eficienta pentru depistarea cancerului pulmonar decat examinarea cu ajutorul razelor X, permitand, totodata, reducerea cu 20% a mortalitatii cauzate de aceasta boala, potrivit unui studiu american, informeaza AFP.

  • Tratamentul antiviral impotriva SIDA trebuie inceput din timp

    Tratamentul antiviral impotriva maladiei SIDA trebuie inceput inca de cand nivelul limfocitelor CD4 - globulele albe ale sistemului imunitar - ajunge la minimul de 350 la un milimetru cub de sange, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Lancet, informeaza AFP.

  • Cercetatorii incearca crearea de tesuturi durabile in timp si regenerabile

    "Ceasul biologic" ar putea sa fie oprit la varsta de 50 de ani, in viitor, in conditiile in care cercetatorii intentioneaza sa le ofere pensionarilor implanturi durabile si tesuturi realizate din propriile lor celule, informeaza BBC News.

  • Creierul uman are nevoie de un anumit timp pentru a se concentra

    Creierul uman are nevoie de un anumit neurotransmitator pentru a se putea concentra cum trebuie, acesta fiind rezultatul unui studiu referitor la nevoia oamenilor de a reciti, cateodata, anumite texte pentru a le putea intelege, informeaza telegraph.co.uk. 

  • Cancerul la san

    Cancerul la san este unul dintre subiectele asupra carora incercam sa fim cat mai informate, chiar daca zvonurile de tot felul legate de acesta sunt atat de sumbre incat ne fac sa ne panicam de cele mai multe ori fara motiv. Din ce in ce mai multe asociatii isi dedica activitatea de baza informarii populatiei, asigurarii unor controale preventive, educarii in spirit profilactic, tinand pasul cu cercetarile si descoperirile de ultima ora din acest domeniu.

Mesaje (3) »
...
scris de serra, September 26, 2007

auci:( e cea mai teribila boala:(

...
scris de puo, March 15, 2010

pa mami o dor sini de 1 an oare e posibil sa aibe ceva
nu are nici un nodul doar o dor

...
scris de steluta 41ani, May 03, 2010

am un nodul la san e aproape sub brat e de 2,5cm iar langa am mai multi ganglioni e posibil sa am cancer ?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii