Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cancerul mamar, analizat in detaliu de cercetatorii canadieni

Joi, 08 Octombrie 2009
Cancerul mamar, analizat in detaliu de cercettorii canadieniPrima "carte de identitate" a unui cancer, cel mamar, a fost realizata de oamenii de stiinta canadieni, care au declarat, miercuri, ca aceasta descoperire deschide calea pentru punerea la punct a unor noi tratamente personalizate impotriva acestei maladii, informeaza AFP.

Folosind o noua tehnologie, mai rapida si mai ieftina, o echipa de la Agentia de oncologie din Columbia Britanica (Canada) a reusit in premiera secventierea genomului unei tumori mamare. Ei au reusit, totodata, sa identifice mutatiile care permit propagarea cancerului in organism.

Studiul a fost coordonat de medicul Samuel Aparicio si a fost publicat in revista Nature, relateaza Mediafax .

"O femeie din noua dezvolta cancer mamar, iar aceasta maladie reprezinta 29% din totalul cancerelor diagnosticate in randul femeilor din Columbia Britanica", a declarat ministrul Sanatatii din aceasta provincie canadiana, Kevin Falcon, adaugand ca "aceasta descoperire ofera o raza de speranta miilor de femei atinse de aceasta maladie teribila".

Posibilitatile terapeutice oferite de aceasta descoperire pentru cercetarile viitoare sunt considerabile, este de parere Samuel Aparicio, fost profesor la universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Cercetatorii au studiat timp de noua ani evolutia carcinomului metastatic mamar, acest tip de tumoare reprezentand 10% din totalul cancerelor la san.

Identificand 32 de mutatii, ei au incercat sa determine numarul de anomalii prezente in tumoarea initiala. In total, cercetatorii au decodat aproximativ trei miliarde de combinatii ale acidului dezoxiribonucleic (ADN) prezente in genomul acestei tumori.

"Rezultatul a fost surprinzator", au concluzionat cercetatorii canadieni, deoarece doar cinci din cele 32 de mutatii erau prezente in toate celulele tumorii originale, acestea fiind astfel identificate drept agenti declansatori ai maladiei.

Pana la acest studiu, oamenii de stiinta nu banuiau ca cele cinci mutatii ar putea juca un rol in declansarea cancerului.

Cercetatorii canadieni au folosit o noua generatie de dispozitive de secventiere a ADN-ului, economisind astfel timp si bani.

Dupa ce genomul uman a fost secventiat in premiera, in 2001, in cadrul unui proiect stiintific care a costat aproape trei miliarde de dolari, costul acestei proceduri nu a incetat sa scada. O echipa de cercetatori de la universitatea americana Stanford a realizat un adevarat record in acest domeniu, anuntand, in aceasta vara, ca a reusit sa secventieze genomul unuia dintre cercetatorii implicati in acest proiect cu un buget mai mic de 50.000 de dolari.



Te-ar putea interesa:
  • Enzima care previne cancerul mamar, identificata de cercetatorii japonezi

    Cercetatorii japonezi au identificat o enzima care pare a avea un rol important in prevenirea cancerului la san si ar putea constitui baza unor noi terapii impotriva tumorilor de acest tip, informeaza Reuters.

  • Cercetatorii americani au analizat harta genetica a virusului HIV

    O noua tehnica le-a oferit cercetatorilor americani posibilitatea de a obtine o "imagine de ansamblu" asupra genomului virusului HIV, dupa ce acestia au reusit sa decodeze pentru prima oara harta genetica a virusului, potrivit unui studiu recent publicat in revista Nature, informeaza Reuters.

  • Fericirea poate preveni cancerul mamar

    O perceptie pozitiva asupra vietii poate contribui la reducerea cu 25% a riscurilor de aparitie a cancerului la san, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii israelieni, publicat in ziarul BMC Cancer si potrivit MEDIAFAX .

  • Cancerul mamar si cel de colon pot fi evitate prin dieta si sport

    Peste 40% din cazurile de cancer mamar si de colon ar putea fi evitate in tarile dezvoltate prin adoptarea unei alimentatii echilibrate, renuntarea la sedentarism si supravegherea atenta a greutatii corporale, potrivit unui raport recent, informeaza AFP, citat de MEDIAFAX.

  • Un simplu test de saliva ar putea depista cancerul mamar

    Un simplu test de saliva care ar putea depista cancerul mamar este pe cale de a fi dezvoltat de cercetatori, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, publicat in Cancer Investigation si preluat de thisislondon.co.uk. Utilizat de doua ori pe an, in timpul examenelor stomatologice de rutina, testul, care ar costa aproximativ 10 lire sterline, ar putea depista cancerul mamar foarte devreme si ar salva astfel, numai in Marea Britanie, vietile a aproximativ 1.000 de femei.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii