Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Carenta de magneziu duce la imbatranire

Marti, 08 Aprilie 2008
Carenta de magneziu duce la imbatranireCarenta de magneziu accelereaza procesul de imbatranire a celulelor din corpul uman, fapt care ar explica o legatura intre lipsa pe termen lung a acestui micronutrient si riscul crescut de boli asociate cu inaintarea in varsta, potrivit unui studiu preluat de AFP.


Magneziul joaca un rol esential in sute de reactii biochimice din organism. El contribuie la intretinerea functiilor musculare si nervoase, stabilizeaza ritmul cardiac si fortifiaza scheletul.
   
Noul studiu, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, realizat doar in Statele Unite, demonstreaza ca peste 50% din populatie sufera de un deficit de magneziu din cauza unei alimentatii dezechilibrate, fapt care contribuie la cresterea riscurilor de maladii cardiovasculare, hipertensiune, diabet, osteoporoza si anumite cancere.
   
Autorii studiului, profesorul Bruce Ames si echipa sa de la Institutul de cercetari de la Spitalul de pediatrie din Oakland, California, au analizat efectele pe termen lung ale unei deficiente moderate de magneziu asupra fibroblastelor, celulele care secreta structura mai multor tesuturi din corpul uman.
   
Celulele au fost cultivate in laborator in timpul ciclului lor de viata - trei pana la patru luni. Cercetatorii au descoperit ca, in cazul unei deficiente moderate de magneziu, celulele supravietuiesc, se multiplica normal, insa imbatranesc mai repede decat celulele care beneficiaza de o concentratie normala din acest oligoelement.
   
"Carenta de magneziu afecteaza procesul de imbatranire a celulelor. Imbatranirea celulara afecteaza maniera in care tesuturile functioneaza", a concluzionat David Killilea, specialist in nutritie si metabolism, coautor al studiului.

"Credem ca efectele pe termen lung ale deficitului de magneziu asupra celulelor pot provoca aparitia unor boli cronice", a explicat acesta.
   
Specialistii cred ca in momentul in care observa markerii imbatranirii accelerate, celulele cu deficienta de magneziu se stabilesc pe modul "triaj", economisind resursele doar pentru procesele metabolice indispensabile, in detrimentul functionarii lor pe termen lung.
   
Detectarea, diagnosticarea si tratarea acestei carente sunt dificile pentru ca oamenii pot suferi de un deficit moderat de magneziu o perioada lunga de timp, fara sa stie acest lucru.
   
Printre alimentele bogate in magneziu se numara legumele verzi, precum spanacul, leguminoasele, precum fasolea alba, cerealele integrale, bananele, ciocolata si nucile.

sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • S-au descoperit genele anti-imbatranire

    Cercetatorii americani au descoperit 25 de gene cheie care "ar putea incetini procesul de imbatranire", potrivit unui studiu publicat in Genome Research si preluat de dailymail.co.uk. Cele 25 de gene cheie, care joaca un rol crucial in incetinirea procesului de imbatranire si care ar putea sta la baza unui tratament anti-imbatranire, au fost identificate in urma analizei drojdiei de bere si a unui vierme de laborator minuscul, format din doar 1.000 de celule - Caenorhabditis elegans (C.elegans). 

  • Carenta de vitamina D, letala in cancer

    Femeile care au un deficit de vitamina D in organism in momentul diagnosticarii cu cancer mamar prezinta un risc mai ridicat de deces sau de generalizare a tumorii fata de cele care au un nivel suficient din acest element, informeaza AFP.

  • Carenta de vitamina B1 poate afecta creierul

    Vitaminele joaca un rol extrem de important in buna functionare a organismului. Vitamina B1 (tiamina) este implicata in activitatea sistemului nervos central si periferic, iar lipsa ei poate produce boli ca encefalopatia lui Wernicke si sindromul Korsakoff.

  • Genele pot arata ritmul de imbatranire biologica

    Anumite variatii genetice ar putea sa indice ritmul de imbatranire a organismului uman, potrivit unui studiu britanic, publicat recent in revista Nature Genetics, informeaza BBC News Online.

  • Carenta de vitamina D determina o crestere a mortalitatii

    Lipsa vitaminei D din organism poate determina o crestere cu 27% a ratei mortalitatii, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, care coroboreaza si rezultatele altor lucrari ce arata rolul important jucat de aceasta substanta in organism, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii