Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Dismorfofobia - boala urateniei imaginate

Joi, 29 Mai 2008
Dismorfofobia - boala urateniei imaginateO afectiune mentala frecventa mai ales in randul tinerelor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, dismorfofobia a facut, din 1886, cand a fost semnalat primul caz, sute de victime in intreaga lume.


Dismorfofobia reprezinta frica si dispretul fata de propria persoana, datorita unei imagini distorsionate pe care bolnavul o are in ceea ce il priveste.

Intr-o lume in care se pune un accent tot mai puternic pe fizic, in care valorile promovate de media sunt de cele mai multe ori bazate pe calitati eronat intelese, in care frumusetea a capatat limitele 90-60-90 iar tinerele sufera de bulimie, anorexie sau depresii, dismorfofobia afecteaza, conform studiilor, o persoana din 50.

Altfel spus, o persoana din 50 sufera de fiecare data cand se gandeste la felul in care arata.

Dismorfofobia - boala urateniei imaginate Cu totii avem momente in care nu ne indragim chipul sau trupul, in care ne vedem cu 10 kilograme mai grasi, in care sanii ni se par prea mici, ochii prea mari sau picioarele prea scurte. Nimic anormal pana aici.

Insa atunci cand modul in care ne percepem este departe de realitate si cand se instaleaza obsesia asupra amanuntului care nu ne da pace, putem vorbi deja de o stare patologica.

Bolnavul este sigur ca ceea ce vede atunci cand se uita in oglinda este real; nimeni si nimic nu poate convinge un dismorfofob ca intreaga problema este rodul imaginatiei sale; in timp, acesta devine complexat, se izoleaza de societate, transforma neajunsul intr-un handicap social si ajunge chiar sa aiba sentimente de ura fata de semenii sai pe care ii vede perfecti.

Pentru o persoana bolnava, tratamentele, cremele, medicamentele sau lotiunile ce au ca scop tratarea problemei sale nu au nici un efect, cea mai eficienta solutie ramanand astfel operatiile estetice. Cel putin pentru un timp, caci, din moment ce afectiunea lor este in primul rand una de natura psihica, nemultumirile si frustrarea vor reaparea dupa o scurta perioada.

Un astfel de bolnav nu va fi multumit niciodata de felul in care arata; daca are posibilitatea, va recurge la operatii estetice repetate, fara a observa insa nici o imbunatatire asupra starii de spirit.

Dismorfofobia - boala urateniei imaginate Cel mai dificil in tratarea unui astfel de pacient este de a-l face sa realizeze nevoia unei consilieri.

Nici un tip de tratament medicamentos nu va reusi sa aiba efectul sedintelor psihoterapeutice, asadar cel afectat de aceasta boala va trebui sa parcurga o serie de intalniri de acest gen, care il vor ajuta sa isi recapete stima si respectul de sine, sa se accepte si sa se iubeasca si, mai ales, sa realizeze ca singura problema reala este in imaginatia sa.

Tu ce vezi cand te uiti in oglinda?
Te-ar putea interesa:
  • Diabetul - o boala mondiala

    Diabetul este o boala cronica si este evidentiata prin nivelul ridicat al glucozei in sange (hiperglicemie). Excesul de glucoza in sange este daunator. Pentru ca organismul nostru sa functioneze echilibrat avem nevoie de energie. Aceasta energie se procura in momentul in care glucoza ajunge la celule, dar pentru lucrul acesta, ea are nevoie de insulina (un hormon secretat de pancreas). Diabetul apare atunci cand pancreasul nu secreta suficienta insulina.

     

  • Endometrioza - o boala foarte grava

    Afectiune cu simptome extrem de neplacute, caracterizata de dureri insuportabile reflectate in toata zona abdominala, endometrioza afecteaza un numar ingrijorator de mare de femei.

  • Conjunctivita de piscina - o boala de sezon

    In sezonul cald, cand strandurile si piscinele sunt luate cu asalt de mii de persoane, bolile caracteristice nu intarzie nici ele sa isi faca aparitia.

  • Sifilis- o boala deosebit de periculoasa!

    Una dintre cele mai feroce boli cu transmitere sexuala, sifilisul face ravagii in intreaga lume, raspandindu-se cu o viteza uimitoare.  Boala este cauzata de Treponema pallidum, o bacterie care afecteaza sistemul cardiovascular si pe cel nervos.

  • Cum stim daca ne ameninta vreo boala?

    Probabil ca multi dintre noi am dori sa stim din timp, ce boala ne ameninta organismul. Stim cu totii ca mult mai bine este sa previi, decat sa tratezi boala in sine. Dar, cu siguranta inca nu ati aflat ca putem depista aparitia unor boli, privind unele semne care apar pe corpul nostru, in special pe unghii si piele.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii