Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Enzima anti-alcool, eficienta in atacul de cord

Vineri, 12 Septembrie 2008
Enzima anti-alcool, eficienta in atacul de cordO enzima care ajuta la eliminarea alcoolului din organism actioneaza si in ceea ce priveste limitarea daunelor suferite de tesuturile cardiace in urma unui atac de cord, este rezultatul unui studiu dat publicitatii joi, informeaza AFP, preluat de MEDIAFAX.

Studiul, care a fost realizat pe soareci de laborator, a descoperit si o molecula care consolideaza si amplifica efectele enzimei.

Descoperirile ar putea deschide calea catre elaborarea de noi tratamente pentru a proteja muschii cardiaci ai persoanelor care resimt durere in zona pieptului - care semnaleaza de multe ori iminenta unui atac de cord - sau din zonele coronariene in momentul in care inima nu este suficient irigata de sange, mentioneaza studiul, publicat in revista Science.
   
"Am descoperit o cale total noua de limitare a daunelor cauzate de radicalii liberi, cum ar fi cei care se elibereaza in momentul unei crize cardiace", a explicat Daria Mochly-Rosen, profesor de chimie si biologie la Facultatea de Medicina a Universitatii Stanford si principal autor al cercetarii.
   
Inainte de acest studiu, medicina cunostea faptul ca inima poate fi conditionata sa reziste la daune la nivel de tesut rezultate in urma unor atacuri cardiace. Descoperirea enzimei a explicat si motivul pentru care persoanele care consuma moderat alcool sufera de mai putine deteriorari la nivel cardiac in timpul unui infarct decat persoanele care nu beau.

Pentru a intelege fenomenul, cercetatorii au testat efectele alcoolului pe soareci de laborator programati sa aiba crize cardiace si au determinat ca enzima respectiva este activa in momentul infarctului. Ei au facut aceleasi teste si pe soareci care nu au fost tratati cu alcool.
   
Autorii studiului au constatat ca, la animalele carora li s-a administrat alcool, organismul a produs o enzima numita ALDH2, al carei nivel a crescut cu 20% si a determinat o reducere de 27% a daunelor cauzate la nivelul muschilor cardiaci. "Desi aceasta enzima a fost descoperita de mult timp, stiam numai ca neutralizeaza moleculele aldehide,emanate de etanolul din bauturile alcoolice", a declarat Daria Mochly-Rosen.
   
Aldehidele se formeaza insa in cadrul organismului si atunci cand radicalii liberi sunt expusi la molecule de grasime. O acumulare de aldehide in interiorul celulelor afecteaza mecanismele celulare si ADN-ul, un proces observat in numeroase maladii, cum ar fi afectiunile cardiovasculare, maladia Parkinson si imbatranirea pielii in momentul expunerii la soare.
   
Cercetatorii au descoperit si ca o molecula putin cunoscuta, numita Alda-1, impulsioneaza actiunea enzimei mentionate.
   
Talia redusa a moleculei Alda-1 ar putea permite adaptarea cu usurinta a acesteia la fabricarea de medicamente, a spus Mochly-Rosen, care considera ca exista un numar mai mare de aplicatii pentru informatiile aflate in cadrul studiului si si-a exprimat speranta ca activitatile de cercetare realizate vor suscita interesul laboratoarelor farmaceutice.
Te-ar putea interesa:
  • Stresul poate cauza atacul de cord

    Legatura intre stres si atacul de cord a fost demonstrata pe cale stiintifica de cercetatorii britanici de la University College din Londra, al caror studiu a fost publicat recent in European Heart Journal, informeaza dailymail.co.uk.

  • O enzima care opreste degenerarea tesuturilor, descoperita de cercetatori

    Secretul "tineretii eterne" - o enzima care opreste efectele imbatranirii asupra organelor interne - a fost descoperit de cercetatorii americani de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston, informeaza thesun.co.uk.

  • Enzima care previne cancerul mamar, identificata de cercetatorii japonezi

    Cercetatorii japonezi au identificat o enzima care pare a avea un rol important in prevenirea cancerului la san si ar putea constitui baza unor noi terapii impotriva tumorilor de acest tip, informeaza Reuters.

  • Abstinenta alimentara, eficienta in chimioterapie

    Practicarea, timp de doua zile, a abstinentei alimentare poate ajuta la protejarea celulelor sanatoase de efectele toxice ale chimioterapiei, potrivit unor studii realizate pe cobai, o descoperire importanta in tratarea cancerului, informeaza AFP.

  • Insulina eficienta impotriva imbatranirii premature

    Insulina ar putea fi ingredientul cheie pentru un tratament impotriva maladiilor asociate procesului de imbatranire, precum cancerul sau bolile cardiace, permitand oamenilor sa traiasca mai mult, potrivit unui studiu publicat in revista Cell si preluat de telegraph.co.uk. 

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii