Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Riscuri de septembrie

Joi, 18 Septembrie 2008
Riscuri de septembrieLuna septembrie este luna schimbarilor. Concediul si vacantele iau sfarsit, iar noi ne intoarcem la acele activitati care ne solicita circa 8 ore din zi: scoala, facultatea, serviciul.

Colectiile de vara si soldurile din magazine sunt inlocuite de hainutele mai groase facute in noile trenduri, deci si garderoba se schimba. Starea de euforie care ne insoteste pe tot parcursul verii este inlocuita de un feeling de genul "Wake me up when September ends..." (Trezeste-ma cand septembrie se sfarseste).

In tot acest vast ansamblu de schimbari tomnatice nu ar trebui sa fim mirati ca si sanatatea noastra poate avea de suferit. Asa cum noi poate avem ceva dificulatati in a ne adapta noilor schimbari impuse de trecerea verii, asa si organismul nostru este obligat sa se confrunte cu o serie de factori.

Schimbarea brusca a temperaturii este unul dintre acesti factori. Daca pana acum doua saptamani in week-end inca ne permiteam o fuga la malul marii, mijlocul lui septembrie ne-a gasit intr-o schimbare rapida de garderoba, de la rochite si topuri de vara, la haine groase si calduroase.  Astfel de schimbari de temperatura, de genul unor cresteri sau scaderi de circa 5 grade Celsius de pe o zi pe alta, nu lasa organismului timpul necesar sa se adapteze. In consecinta, metabolismul are de suferit.

Cei mai afectati in aceste cazuri sunt copiii si batrani, dar si persoanele care sufera de afectiuni cronice, hepatice, renale sau boli cardiace precum insuficienta cardiaca, hipertensiune, sau angina pectorala.

Numai acordand o atentie adecvata sanatatii noastre ne putem feri de aceste neplaceri sezoniere. Un sistem imunitar puternic ne tine departe de viroze si gripe. Pentru a ne intari sistemul imunitar supus la diferite probe, putem recurge la mai multe metode.

O alimentatie adecvata este cadrul perfect pentru pastrarea sanatatii. Legumele si fructele sunt principala sursa de vitamine, iar acestea trebuie incluse neaparat in dieta noastra. Micul dejun este o masa extrem de importanta a zilei fiindca este sursa de energie pentru perioada agitata ce urmeaza de regula, in timpul saptamanii. Micul dejun ideal trebuie sa cuprinda, printre altele, cereale (bogate in seleniu) si un ou fiert (importanta sursa de zinc). Vitaminele A, E si C au un puternic efect antioxidant, prevenind imbatranirea prematura a pielii.

Pe langa un regim de viata sanatos si o dieta adecvata putem apela si la suplimentele alimentare. Aceasta practica este deja extrem de populara, mai ales in randul populatiei urbane. Pe piata se gasesc o multime de complexe de vitamine si minerale care se pot cumpara fara a fi nevoie de o prescriere de la medic.

Riscuri de septembrieCu toate acestea, trebuie sa tinem cont de faptul ca si aceste complexe sunt, in final, niste medicamente. Inainte de a ne hotara la un anumit produs, este indicat sa mergem totusi la un consult medical, in urma caruia doctorul sa ne prescrie cele mai adecvate combinatii de vitamine. In virtutea diversitatii, fiecare organism are eventualele carente de vitamine, iar sfatul doctorului te poate ghida spre cea mai buna decizie.

Cele mai cunoscute produse pentru intarirea sistemului imunitar sunt cele bazate pe echinaceea si cele cu un continut crescut de zinc si vitaminca C. Echinaceea este o planta care protejeaza celulele sanatoase impotriva germenilor, prin stimularea activitatii sistemului imunitar si a fost folosita in diverse scopuri terapeutice din vremuri indepartate.

Trecerea de la un sezon la altul poate fi facilitata de o atentie sporita la anumite detalii precum alimentatia, dar si vestimentatia. Oricat de greu v-ar fi sa restructurati ordinea de vara dintre hainele dumneavoastra, nu va prejudiciati sanatatea prin neglijenta.

Andreea - Ina Gartoi



Te-ar putea interesa:
  • 5 riscuri de atac de cord despre care nu stiai

    Infarctul poate fi cauzat si de alte probleme din organismul tau sau din afara lui, indiferent ca nu fumezi, ca eviti grasimile saturate sau ca te straduiesti sa iti tii sub control colesterolul. Care sunt aceste riscuri pe care probabil nici nu le cunosteai pana acum, afli in continuare.

  • Femeile care au nascut prezinta mai putine riscuri de a dezvolta cancer mamar

    Femeile care au nascut copii prezinta mai putine probabilitati de a dezvolta un cancer la san, datorita celulelor transmise de la fat la mama care au un efect protector, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, preluat de AFP. Cercetatorii au pornit de la premisa ca celulele fetale care raman in corpul mamei (principiul himerismului) dupa nastere pot proteja femeia impotriva unui cancer la san.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii