Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Instalatiile eoliene duc la boli de inima si dureri de cap

Luni, 10 August 2009
Instalatiile eoliene duc la boli de inima si dureri de capLocuitorii din apropierea instalatiilor eoliene sunt expusi unui risc sporit de a dezvolta o maladie cardiaca sau de a suferi atacuri de panica si migrene, potrivit unui studiu recent al cercetatorilor americani, informeaza dailymail.co.uk.

De asemenea, aceste instalatii pot produce si "sindromul turbinelor eoliene", caracterizat prin declansarea simptomului "tinnitus" - perceptia unui sunet la nivelul urechii interne, in absenta unui sunet extern corespondent -, ameteli, dar si afectiuni ale somnului, potrivit autorilor acestui studiu.

Medicul Nina Pierpont, un renumit pediatru din New York, a declarat ca acest studiu, realizat intr-o perioada de cinci ani, cu ajutorul persoanelor care locuiesc in apropierea instalatiilor eoliene din Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Irlanda si Canada, a determinat-o sa ajunga la concluzia ca aceste turbine eoliene sunt responsabile si cu aparitia cosmarurilor suferite de copii si cauzeaza oprirea dezvoltarii normale a creierului.

In prezent, exista 219 astfel de "ferme eoliene" in Marea Britanie, iar Ed Miliband, secretarul de stat insarcinat cu problemele legate de fenomenul incalzirii globale, intentioneaza sa aprobe instalarea altor 4.000 de turbine eoliene suplimentare.

Nina Pierpont, specialist in cadrul American Academy of Paediatrics, considera ca aceste turbine sunt periculoase pentru ca sunetele de frecventa joasa pe care le emit interfereaza cu sistemul vestibular din ureche, care controleaza simtul echilibrului, informeaza Mediafax .

Aceste sunete, care au o frecventa prea joasa pentru a putea fi auzite de urechea umana, cauzeaza insa o serie de simptome, pe care medicul american le-a denumit "perturbatii viscerale ale vibratiilor vestibulare" (VVVD).

Acestea sunt responsabile cu aparitia tremuratului degetelor, a starii de nervozitate, a fricii, a dorintei necontrolate de a fugi, a presiunii resimtite la nivelul toracelui, a tahicardiei si a unui risc major de declansare a maladiilor cardiace.

Zgomotul produs de turbinele eoliene provoaca cosmaruri si alte maladii in randul copiilor, precum deficiente in dezvoltarea cognitiva, in opinia expertului american.

Cu toate acestea, Nina Pierpont sustine ca nu toate persoanele care traiesc in apropierea instalatiilor eoliene sunt supuse acestor riscuri. Ea recomanda totusi ca viitoarele "ferme eoliene" sa fie amplasate la o distanta de cel putin doi kilometri de locuintele oamenilor.

Multi specialisti considera insa ca turbinele eoline nu prezinta niciun risc major pentru sanatatea oamenilor, iar analiza expertului american s-a bazat pe un esantion mult prea mic pentru a putea sa emita o concluzie de interes general.

Acest studiu a fost efectuat pe 38 de persoane. Studiul Ninei Pierpont a fost insa sprijinit de profesorul Lord May, fost consilier de stat pentru guvernul britanic, care afirma ca aceasta cercetare este "impresionanta, interesanta si importanta".

Christopher Hanning, fondatorul British Sleep Society, considera ca acest studiu ar trebui sa devina o lectura obligatorie pentru toti factorii de decizie care intentioneaza sa amplaseze in viitor alte turbine eoliene.

In schimb, purtatorul de cuvant al British Wind Energy Association a declarat: "Un studiu independent efectuat, in 2007, asupra fermelor eoliene si a zgomotului produs de acestea a relevat prezenta a doar patru plangeri, pentru toate cele 2.000 de turbine existente in tara".

"Turbinele eoliene sunt instalatii sigure si asigura o energie regenerabila. Nu este deloc surprinzator faptul ca, potrivit unui raport recent, 94% dintre oamenii care locuiesc in apropierea acestora s-au declarat in favoarea lor", a adaugat aceeasi sursa.




Te-ar putea interesa:
  • Igiena dentara necorespunzatoare duce la boli de inima

    O igiena dentara necorespunzatoare, dintii neingrijiti si gingiile sangerande se pot afla la originea bolilor cardiace, potrivit unui studiu facut public saptamana aceasta, la Dublin, in cadrul unei reuniuni de specialitate, informeaza MEDIAFAX . Bolile de inima sunt asociate in general cu fumatul, obezitatea si un nivel necorespunzator al colesterolului.

  • Consumul zilnic de carnati creste cu 42% riscul de boli de inima

    Persoanele care consuma zilnic carne procesata - hot dog, carnati, salam - prezinta cu 42% mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare, potrivit unui studiu facut la Harvard, citat de AFP.

  • Cele mai comune 5 boli dobandite in gospodarie

    Un studiu efectuat pe mai multe mii de gospodarii din Statele Unite ale Americii alcatuieste un top al celor mai frecvente boli dobandite de membrii unei familii in interiorul domiciliului. Prima pozitie pe aceasta lista este ocupata de raceli si gripa, acestea fiind urmate de alte infectii virale, sinuzita, bronsita si infectiile determinate de stafilococi.

  • Posteriorul si soldurile mai mari protejeaza organismul de boli

    Posteriorul, soldurile si coapsele mai mari sunt mai sanatoase intrucat grasimea depusa in aceste zone ale corpului protejeaza organismul de boli cardio-vasculare si probleme de metabolism, potrivit unui studiu citat de BBC.

  • Un sfert din adolescentele americane sufera de boli venerice

    Un sfert din adolescentele americane au fost diagnosticate cu cel putin o boala cu transmitere sexuala, potrivit unui studiu publicat de Centrul american de control si prevenire a maladiilor (CDC), informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii