Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Interiorizarea emotiilor - benefica dupa o trauma

Marti, 03 Iunie 2008
Interiorizarea emotiilor - benefica dupa o traumaInteriorizarea emotiilor poate ajuta la eliminarea efectelor unei traume, contrar parerilor traditionale conform carora discutiile despre acest tip de evenimente ar usura durerile, indica un studiu publicat in Journal of Consulting and Clinical Psychology si preluat de thisislondon.co.uk.

La studiu, realizat pe baza unui sondaj efectuat la cateva ore de la atentatul terorist de la World Trade Center, din New York, au participat peste 1.000 de americani.
   
Studiul a scos la iveala faptul ca cei care si-au interiorizat emotiile in legatura cu acest teribil eveniment s-au simtit mai bine ulterior decat cei care au vorbit deschis despre temerile lor.
   
Autorul studiului, profesorul Mark Seery, de la Universitatea din Buffalo, New York, spune ca rezultatele contrazic teoriile moderne potrivit carora exprimarea emotiilor este extrem de importanta in depasirea unor crize.
   
"Ar trebui sa le spunem oamenilor mai degraba ca nu este gresit sa nu vorbeasca despre gandurile si sentimentele lor dupa ce au trecut printr-o trauma colectiva", a spus acesta. "De fapt, pot trece peste trauma cu succes si, potrivit rezultatelor noastre, chiar mai bine decat cei care vor sa vorbeasca", a adaugat profesorul.
   
Seery, expert in psihologia stresului, a trimis cate un e-mail la peste 2.000 de persoane, la cateva ore de la atentat, pe 11 septembrie 2001, rugandu-le sa-si "impartaseasca gandurile in legatura cu evenimentele socante de astazi". Toate persoanele participau deja la un alt studiu efectuat de universitate. 75% dintre aceste persoane au ales apoi sa ofere cu regularitate, timp de doi ani, informatii despre starea sanatatii lor.
   
Spre marea surpriza a profesorului, persoanele care si-au interiorizat emotiile si-au revenit mai repede si au avut mai putine probleme fizice si mentale decat cei care au ales sa vorbeasca despre temerile lor. Mai mult, cei care aveau cea mai proasta stare a sanatatii erau cei care vorbisera cel mai mult despre trauma.
   
Seery spune ca oamenii interiorizati nu trebuie sa sufere presiuni, sa fie obligati sa se destainuie, pentru ca ascunderea emotiilor poate fi o modalitate de a trece peste o trauma.
   
Se crede ca supraincarcarea creierului si concentrarea impusa de reluarea emotiilor impiedica formarea memoriei.
   
Unii psihologi cred, insa, ca interiorizarea emotiilor poate fi eficienta pe termen scurt, dar ca poate conduce la aparitia de flashback-uri si cosmaruri pe termen lung.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Nicotina, benefica in Alzheimer

    Specialistii britanici sunt de parere ca nicotina ar putea avea efecte benefice asupra organismului uman, iar ultimele descoperiri arata ca boala Alzheimer ar putea fi tratata cu ajutorul acestei substante, informeaza telegraph.co.uk.

  • Terapia prin muzica benefica pacientilot care au suferit atacuri cerebrale

    Ascultarea unor secvente muzicale linistitoare poate contribui la imbunatatirea vederii afectate a pacientilor care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu britanic publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences, informeaza bbc.co.uk.

  • Cancerul la san poate recidiva dupa 5 ani

    Pacientii care au suferit de cancer la san prezinta un risc ridicat de recidiva a bolii, dupa cinci ani de terapie regulata, potrivit unui studiu publicat, luni, in Journal of The National Cancer Institute (NCI) si preluat de AFP. 

  • In forma maxima dupa Sarbatori!

    Ai avut parte de cele mai frumoase Sarbatori de iarna, de pana acum, cu mese imbelsugate in familie si voie buna. Insa, chiar daca ele au luat sfarsit, organismul tau are nevoie sa se refaca dupa mesele copioase alcatuite din preparate traditionale romanesti (sarmale, caltabosi, carnati, lebar, toba).

  • Exercitiile fizice, benefice si dupa varsta de 50 de ani

    Un program regulat de exercitii fizice, adoptat chiar si dupa varsta de 50 de ani, este la fel de benefic pentru sanatate ca si renuntarea la fumat, potrivit unui studiu suedez, publicat pe site-ul British Medical Journal, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii