Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Nicotina, benefica in Alzheimer

Marti, 15 Iulie 2008
Nicotina, benefica in AlzheimerSpecialistii britanici sunt de parere ca nicotina ar putea avea efecte benefice asupra organismului uman, iar ultimele descoperiri arata ca boala Alzheimer ar putea fi tratata cu ajutorul acestei substante, informeaza telegraph.co.uk.

Potrivit unui nou studiu, efectul de crestere a nivelului de concentrare resimtit de oameni dupa ce fumeaza o tigara ar putea fi util celor care sufera de tulburari mintale asociate cu dementa.
   
In prezent, specialistii testeaza mai multe tratamente pe baza de nicotina, ei fiind de parere ca substanta poate intarzia evolutia tulburarilor mintale.
   
Motivul pentru care nicotina, prezenta in cantitati mici in alimente precum cacao sau rosii, dar si tutun, creeaza dependenta este pentru ca functioneaza ca un stimulent, crescand fluxul adrenalinei in corp.
   
Potrivit unor studii realizate pe rozatoare, tratamentele bazate pe nicotina pot stimula parti ale creierului, imbunatatind capacitatea de concentrare si viteza reactiilor.
   
Profesorul Ian Stolerman, de la King’s College, Londra, cel care a condus studiul, a declarat ca asemenea tratamente ar putea fi utile bolnavilor de dementa. "Substantele pe care noi le numim droguri, in majoritatea cazurilor, au efecte benefice si nocive, iar nicotina nu face exceptie in acest caz", a spus acesta.
   
Profesorul a inceput cercetarile acum aproximativ zece ani, fara a crede, insa, ca nicotina va avea o influenta atat de mare asupra puterii de concentrare a creierului. Rezultatele studiului sau demonstreaza ca aceasta substanta are un efect mai puternic decat alte stimulente, precum cofeina. Totodata, cercetarile au aratat ca influenta nicotinei asupra oamenilor sanatosi nu este atat de mare, insa, in cazul bolnavilor de dementa, efectele acesteia sunt semnificative.
   
Tratamentele pe baza de nicotina ar putea ajuta bolnavii de Alzheimer sa amane efectele bolii cu cateva luni, potrivit profesorului Stolerman, care a precizat, insa, ca unul dintre efectele secundare ale acestor medicamente ar putea fi dependenta.
   
"Cresterea capacitatii cognitive experimentata de multi fumatori cu ajutorul nicotinei este, probabil, un motiv pentru care oamenii fumeaza, asa ca poate nu va fi posibil sa prevenim complet dependenta. Totusi, posibilitatea abuzului de un medicament bazat pe nicotina pura este foarte mica", a explicat profesorul.
   
In prezent, exista pe piata tratamente pentru dementa, care pot incetini evolutia bolii. Totusi, multe dintre acestea au efecte secundare, printre care incotinenta, despre care Stolerman crede ca nu va aparea in cazul tratamentelor bazate pe nicotina.
   
"Despre terapiile din prezent care nu includ nicotina se crede ca ofera un avantaj de cateva luni (pentru pacientii suferind de dementa, n.r.), insa efectele secundare sunt chiar serioase", a spus profesorul.
   
Stolerman va prezenta, luni, rezultatele studiului sau in cadrul conferintei Forum of European Neuroscience, organizata la Geneva.
   
Purtatorul de cuvant al Alzheimer's Society a declarat: "Desi nicotina are calitati terapeutice, cand este absorbita prin fumat, riscurile pentru sanatate sunt mai mari decat beneficiile. Fumatul creste riscul de dementa vasculara, cea de-a doua forma comuna a dementei, si este asociat cu un mare numar de efecte secundare. Sunt necesare mai multe studii pentru a descoperi un tratament sigur si eficient pentru dementa, cu ajutorul beneficiilor nicotinei, dar fara riscuri pentru sanatate".
   
Peste 800.000 de oameni din Marea Britanie sufera de dementa, dintre care aproximativ 600.000 au Alzheimer, cea mai intalnita forma a acestui tip de tulburari mintale.

sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Interiorizarea emotiilor - benefica dupa o trauma

    Interiorizarea emotiilor poate ajuta la eliminarea efectelor unei traume, contrar parerilor traditionale conform carora discutiile despre acest tip de evenimente ar usura durerile, indica un studiu publicat in Journal of Consulting and Clinical Psychology si preluat de thisislondon.co.uk.

  • Terapia prin muzica benefica pacientilot care au suferit atacuri cerebrale

    Ascultarea unor secvente muzicale linistitoare poate contribui la imbunatatirea vederii afectate a pacientilor care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu britanic publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences, informeaza bbc.co.uk.

  • Un antihistaminic - medicamentul minune in Alzheimer

    Antihistaminicul Dimebon, un medicament folosit pe vremuri in Rusia impotriva alergiilor, s-a dovedit a fi eficace in tratarea cazurilor usoare sau moderate de Alzheimer  intrucat creste capacitatile cognitive, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Lancet, informeaza AFP.

  • Bilingvismul intarzie aparitia maladiei Alzheimer

    Bilingvismul, practicat in fiecare zi, intarzie cu cativa ani aparitia simptomelor maladiei Alzheimer la persoanele in varsta, potrivit unui studiu publicat, marti, de un grup de cercetatori canadieni, informeaza AFP.

  • Cafeaua tine boala Alzheimer la distanta

    Consumata in cantitati moderate, cafeaua constituie un adevarat beneficiu pentru imbunatatirea calitatii vietii, dar si in prevenirea aparitiei unor afectiuni, fiind totodata o sursa excelenta de antioxidanti.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii