Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Fericirea este temporara

Marti, 15 Iulie 2008
Fericirea este temporaraCapacitatea de a fi fericit este un lucru predeterminat de gene, evenimentele pozitive din viata, precum casatoria sau nasterea copiilor, crescand nivelul acestui sentiment doar temporar, potrivit unui studiu realizat de o echipa internationala de cercetatori, preluat de BBC.

Nivelul de baza al fericirii ramane acelasi aproape pe tot parcursul vietii de adult, potrivit studiului publicat in Economic Journal.
   
Economistii din Marea Britanie, SUA si Franta care au lucrat la acest studiu isi bazeaza concluziile pe cei 20 de ani de analiza asupra nivelului de satisfactie raportat de mai multe sute de persoane din Germania.
   
Chiar si dupa evenimente dramatice, precum un deces, nivelul de fericire generala scade, dar revine la medie relativ repede.
   
Specialistii vorbesc chiar de un concept nou, "termostatul fericirii": cand survine un eveniment major, pozitiv sau negativ, arcul se intinde, dar revine la starea initiala relativ repede.
   
Studiul a avut in vedere procesul psihologic numit "adaptare" - modul in care oamenii accepta noi circumstante, negative sau pozitive.
   
Voluntarii germani, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani la inceputul studiului, au oferit regulat informatii despre nivelul de satisfactie resimtit in viata si si-au evaluat nivelul de fericire. De asemenea, acestia au oferit informatii despre evenimentele importante din viata.
   
Specialistii au descoperit ca doar somajul provoaca o scadere pe termen lung a nivelul general de fericire in urmatorii cinci ani de la eveniment.
   
Alte evenimente traumatizante, precum decesul partenerului sau divortul, provoaca o scadere a nivelului general de fericire, insa pe termen scurt.
   
Evenimentele pozitive, precum casatoria sau nasterea unui copil, au, de asemenea, o influenta pe termen scurt ascupra nivelului de fericire. De exemplu, "plusul" de fericire generat de nasterea unui copil are efect, in medie, doar doi ani.
   
Fericirea este temporaraProfesorul Yannis Georgellis, de la Universitatea Brunel, coautor al studiului, spune ca proverbe vechi precum "timpul le vindeca pe toate" sunt adevarate in majoritatea cazurilor. Profesorul a dat ca exemplu persoane care au devenit paraplegice si care, cativa ani mai tarziu, raportau un nivel de fericire similar celor care nu trecusera printr-un eveniment atat de trumatizant.

In mod similar, castigatorii la loterie se simt mai fericiti decat in mod normal o perioada scurta de timp.

sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Fericirea poate preveni cancerul mamar

    O perceptie pozitiva asupra vietii poate contribui la reducerea cu 25% a riscurilor de aparitie a cancerului la san, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii israelieni, publicat in ziarul BMC Cancer si potrivit MEDIAFAX .

  • La ce este bun Kefirul?

    Kefirul este o bautura din lapte care se obtine din ciuperca cu acelasi nume. Kefirul ajuta la intarirea imunitatii, stimuleaza digestia, regleaza tensiunea artetiala si este bogata in vitamine si minerale. Afla de pe culinar.ro cum poti pregati kefir de casa.

  • Ce este isteria?

    Isteria era candva un diagnostic rezervat doar femeilor. In secolul XIX femeile, care se presupunea ca sufera de isterie, dezvoltau simptome ca nervozitatea, dorinta sexuala, greutate in abdomen, spasme musculare, iritabilitate, etc. Organul responsabil de toate acestea era uterul. In Grecia antica uterul era comparat cu o creatura vie care se taraste prin corpul femeii si provoaca tot felul de indispozitii si boli. Persoanele vizate sa dezvolte isterie erau vaduvele si cele care traiau vieti caste adica femeile care nu intretineau relatii sexuale : ``uterul, atunci cand ramane nefolosit prea multa vreme devine extrem de nelinistit ratacind prin corp si impiedicand respiratia``(Platon)

  • Internetul este bun pentru creier

    Internetul contribuie la cresterea capacitatii de functionare a creierului in cazul persoanelor de varsta a doua sau a treia, potrivit unui studiu dat recent publicitatii de Universitatea California din Los Angeles, informeaza BBC News Online, preluat de MEDIAFAX.

  • Care este starea ta de sanatate?

    Atat timp cat nu ne doare nimic si nu avem o boala anume, consideram ca suntem sanatosi. Dar de fapt cat de sanatosi suntem cu adevarat? Afla ca starea de sanatate nu se masoara doar in durere si simptome vizibile, ci si in stilul de viata, obiceiurile zilnice si modul de a preveni (sau nu) anumite afectiuni.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii