Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Internetul este bun pentru creier

Miercuri, 15 Octombrie 2008
http://www.stilfeminin.ro/administrator/index2.php?option=com_content&sectionid=10&task=edit&hidemainmenu=1&id=4790&mosmsg=Successfully+Saved+changes+to+Item%3A+Internetul+este+bun+pentru+creierInternetul contribuie la cresterea capacitatii de functionare a creierului in cazul persoanelor de varsta a doua sau a treia, potrivit unui studiu dat recent publicitatii de Universitatea California din Los Angeles, informeaza BBC News Online, preluat de MEDIAFAX.

Echipa de la universitatea americana a stabilit ca, in momentul in care utilizatorul cauta ceva pe internet, in creier sunt stimulati centrii nervosi responsabili pentru luarea deciziilor si pentru operatiunile de gandire complexe. Cercetatorii au spus ca navigarea online ar putea contracara schimbarile psihologice care intervin o data cu imbatranirea si care determina incetinirea proceselor din creier.
 
Studiul a fost publicat in American Journal of Geriatric Psychiatry si precizeaza ca, pe masura ce creierul imbatraneste, apar o serie de schimbari, inclusiv diminuarea si reducerea activitatii celulelor nervoase, care influenteaza performanta.
   
S-a crezut mult timp ca activitatile care mentin activitatea creierului, cum ar fi dezlegarea de cuvinte incrucisate, ar putea ajuta la minimalizarea impactului diminuarii proceselor mentale, aparuta in urma inaintarii in varsta. Studii de data recenta au aratat ca in lista de procese elaborata anterior se poate adauga si navigarea pe internet.
   
"Rezultatele studiului sunt incurajatoare, tehnologiile computerizate de ultima ora putand avea efecte psihologice si potentiale beneficii asupra adultilor de varsta medie sau in varsta", a declarat Gary Small. "Efectuarea de cautari pe internet declanseaza procese complicate in creier, acestea putand contribui la imbunatatirea functionarii creierului", a adaugat acesta.
   
Cel mai recent studiu a fost realizat cu ajutorul a 24 de voluntari, cu varste de 55-76 de ani, dintre care jumatate erau utilizatori de internet experimentati. Fiecare dintre voluntari a fost conectat la un aparat de scanare a creierului in timp ce efectua doua procese diferite: cautari pe internet si lecturarea unei carti. Ambele activitati au generat activitati semnificative in regiunile din creier care controleaza vorbirea, cititul, memoria si capacitatile vizuale.
   
http://www.stilfeminin.ro/administrator/index2.php?option=com_content&sectionid=10&task=edit&hidemainmenu=1&id=4790&mosmsg=Successfully+Saved+changes+to+Item%3A+Internetul+este+bun+pentru+creierCautarile online au generat activitati suplimentare importante in zone separate ale creierului, care controleaza procesul decizional si mecanismele complexe a gandirii, insa numai in cazul persoanelor experimentate in ceea ce priveste navigarea pe internet.
   
Cercetatorii au declarat ca au comparat activitatea de lectura cu multitudinea alegerilor pe care oamenii trebuie sa le faca atunci cand navigheaza pe internet pentru a obtine informatii relevante. Ei au sugerat ca persoanele care abia incep sa navigheze pe internet nu au inca abilitatile si strategiile necesare pentru a realiza o cautare online de succes.
   
"O sarcina cotidiana simpla, precum efectuarea de cautari pe internet, pare sa imbunatateasca circuitul din creierul adultilor in varsta, ceea ce demonstreaza ca creierele noastre sunt sensibile si pot continua sa invete chiar si atunci cand imbatranim", a declarat unul dintre realizatorii studiului.
   
"Aceste descoperiri fascinante se adauga cercetarilor anterioare, care sugereaza ca oamenii in varsta si de varsta medie pot reduce riscul de dementa prin efectuarea de activitati care le stimuleaza creierul", a declarat Rebecca Wood, Chief Executive Alzheimer's Research Trust. "Utilizatorii de internet in varsta fac exact acest lucru. Interactiunile sociale frecvente, exercitiile regulate si mentinerea unei diete echilibrate pot reduce si riscul aparitiei dementei", a spus ea.
Te-ar putea interesa:
  • Pestele - eficient pentru creier

    Pestele consumat de doua ori pe saptamana este mai eficace in imbunatatirea capacitatilor de memorare si concentrare decat suplimentele alimentare pe baza de plante sau ulei de peste, care sunt si scumpe, potrivit unui studiu realizat de un grup de protectie a consumatorilor din Australia. 

  • Dopamina din creier influenteaza capacitatea de a lua decizii

    Nivelul de dopamina din creier influenteaza capacitatea de a lua decizii, avand un impact direct asupra vietii de zi cu zi, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, informeaza BBC News.

  • Concentratia de colesterol din organism, conferita de un hormon din creier

    Concentratia de colesterol din sange este determinata de un hormon din creier care regleaza pofta de mancare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cincinnati din Statele Unite ale Americii, publicat in revista Nature Neuroscience, informeaza dailymail.co.uk.

  • Aspirina poate duce la aparitia hemoragiilor in creier

    Aspirina favorizeaza producerea micro-hemoragiilor cerebrale, in principiu fara consecinte grave, insa considerate un posibil simptom al maladiilor vasculare, mai ales in cazul persoanelor in varsta, informeaza AFP.

  • Neutralizarea unei regiuni din creier poate combate dependenta

    Dependenta poate fi suprimata prin neutralizarea unei zone cheie din creier, insula, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori chilieni publicat in revista Science si preluat de AFP. Insula este o zona din creier care filtreaza informatiile ce tin de starea si nevoile fiziologice ale corpului uman.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii