Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

KINETOTERAPIA - Leacul bolnavilor de Parkinson

Luni, 16 Iunie 2008
Maladia Parkinson rezulta din moartea lenta a neuronilor dintr-o anumita zona a creierului, ce joaca un rol primordial in controlul miscarilor. Cauza acestei degenerari ramane un mister, in ciuda cercetarilor asidue efectuate pana in prezent.

Primele semne ale bolii Parkinson apar in medie in jurul varstei de 60 de ani. Se constata mai intai o oarecare rigiditate musculara, apoi dificultati in executarea anumitor gesturi si un tremurat necontrolat al mainilor, capului si picioarelor marcate de stres, emotii. Deasemenea, scrisul suporta modificari: literele sunt mai stranse, mici si aplecate pe masura ce fraza avanseaza.

Tratamentul medicamentos este obligatoriu pentru incetinirea evolutiei, iar pentru mentinerea supletii articulatiilor, corectarea atitudinilor defectuoase rezultat al contractiilor musculare apelarea la kinetoterapie este indispensabila.

Frecventa sedintelor este de doua-trei saptamani, pe toata durata bolii, sau, in functie de starea bolnavului, efectuate sub forma de cure, a cate patru-cinci saptamani,urmate de pauze apoi reluate.
   
In principal se fac exercitii fizice constand in intinderi, miscari ritmate, jocuri motorii vizand dezvoltarea echilibrului (deplasari in diferite sensuri in varful picioarelor), dar se deprind si tehnici de respiratie.
   
Cat despre scris, reeducarea are drept scop redarea amplitudinii, firescului mobilitatii incheieturilor bratului.
   
Multe din exercitiile recomandate de specialistii in kinetoterapie pot fi integrate in modul de viata al pacientului.

Pentru pastrarea echilibrului in mers:

Plimbati-va lent, miscand voluntar bratele, exagerand ridicarea genunchilor si numarand pasii cu voce tare
In timpul mersului incercati sa ocoliti obstacole dispuse in mod regulat pe sol

Pentru ridicarea de pe scaun:

Sezand, inclinati trunchiul, lipiti o gamba de un picior al scaunului si deplasati talpa cealalta in fata. Aplecati-va la 45 de grade, plasati palmele pe marginile laterale ale scaunului si incercati sa va ridicati dintr-o data, pastrand capul sus.

Pentru vorbire si mimica:

Cititi in fiecare zi, tare si raspicat, cateva pagini sub supravegherea unui membru al familiei, care trebuie sa va corecteze daca e cazul.
Faceti cat de des miscari ale muschilor faciali: zambiti, incruntati-va, umflati obrajii.
    
Ce este Kinetoterapia?

Kinetoterapia sau terapia prin miscare, este o forma de tratament foarte veche, amintita chiar si in scrierile lui Hippocrate, care face parte din asa-numita, medicina fizica-specialitate ce utilizeaza ca metode curative exercitiile, masajul, caldura, influxurile electrice, ultrasunetele.

Are un caracter individual, putandu-se folosi in programele profilactice, curative si de recuperare. S-a dovedit de succes in tratarea problemelor ce ingreuneaza mobilitatea, de la simple dureri lombare, la osteoporoza, paralizii, deficiente motorii, reumatism, afectiuni neurologice, boli degenerative, traumatisme ale coloanei vertebrale, obezitate, maladii congenitale etc.

In cazul copiilor, kinetoterapia previne sau corecteaza posturile vicioase ale corpului, care pot duce la deformari ale coloanei vertebrale, trateaza platfusul.

Obiectivele urmarite in principal sunt refacerea fortei musculare, a mobilitatii, cresterea capacitatii de effort, ameliorarea functiilor de coordonare, control si echilibru, combaterea tendintelor corporale gresite si, nu in ultim rand, dezvoltarea capacitatii de relaxare.


Acest articol intra in concursul "Fii jurnalist", lansat de stilfeminin.ro

autor: Dragos Marius Preoteasa


 
Te-ar putea interesa:
  • Argentinienii au descoperit leacul impotriva cangrenei

    O echipa de cercetatori argentinieni a descoperit o metoda eficace de a combate bacteria care provoaca aparitia cangrenei, a tetanosului si a botulismului, inhiband capacitatea acesteia de a se raspandi in organism, informeaza AFP. 

  • Excesul de fier duce la Parkinson

    Concentratia mare de fier in organism provoaca degenerarea celulelor nervoase si favorizeaza aparitia maladiei Parkinson, potrivit unui studiu al cercetatorilor francezi, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, informeaza AFP, conform MEDIAFAX.

  • Merele apara organismul de Alzheimer si Parkinson

    Consumul zilnic de mere, portocale si banane poate preveni dezvoltarea maladiilor Alzheimer si Parkinson, pentru ca protejeaza celulele nervoase din creier si coloana vertebrala, informeaza dailymail.co.uk. 

  • Ibuprofenul scade riscul de aparitie al maladiei Parkinson

    Persoanele adulte care fac tratament cu medicamentul antiinflamator ibuprofen sunt cu 27% mai putin predispuse riscului de aparitie al maladiei Parkinson, comparativ cu persoanele care nu iau deloc acest medicament, informeaza AFP.

  • Maladia Parkinson, provocata de cinci mutatii genetice

    Japonezii si europenii care sunt purtatori ai unor versiuni mutante a cinci gene sunt expusi unui risc sporit de a se imbolnavi de maladia Parkinson, potrivit concluziilor formulate in urma a doua studii medicale majore independente, informeaza Reuters.

Mesaje (1) »
...
scris de Ordinul Kinetoterapeutilor, September 27, 2010

http://www.petitieonline.ro/petitie/ordinul_kinetoterapeutilor-p23307044.html

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii