Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Laptopurile incinse pot cauza arsuri ale pielii

Marti, 05 Octombrie 2010
Laptopurile incinse pot cauza arsuri ale pieliiTinutul laptopului pe genunchi poate duce la "sindromul pielii arse", o modificare vizibila a aspectului normal al pielii, cauzata de expunerea indelungata la caldura emanata de laptop, sustine un studiu medical, citat de news.yahoo.com.

Intr-un caz recent, un baiat de 12 ani a dezvoltat o decolorare a pielii cu aspect buretos pe coapsa stanga, dupa ce a petrecut cateva ore pe zi, timp de mai multe luni, delectandu-se cu jocuri pe calculator.

"El si-a dat seama ca laptopul i se incinsese in partea stanga; cu toate acestea, nu si-a schimbat pozitia", au precizat cercetatorii elvetieni intr-un articol, publicat luni in revista "Pediatrics".

Intr-un alt caz este implicata o studenta la drept din Virginia, care a solicitat tratament pentru o decolorare neuniforma de pe picior. Doctorul Kimberley Salkey, care se ocupa de pacienta, a fost descumpanita pana a aflat ca studenta petrecea aproximativ sase ore pe zi lucrand cu laptopul pe picioare. Temperatura de dedesubtul acestuia ajungea la 125 de grade.

Cazul de fata, petrecut in 2007, este unul dintre cele 10 cazuri legate de utilizarea laptopului, raportate in revistele medicale in ultimii sase ani.

Aceasta modificare a aspectului pielii poate fi cauzata si de utilizarea excesiva a pernelor electrice, dar si a altor surse de caldura, care in mod obisnuit nu sunt destul de incinse pentru a produce arsuri. In general sunt inofensive, dar pot provoca innegriri permanente ale pielii. In cazuri foarte rare, acestea pot duce la cancer de piele, au informat cercetatorii elvetieni Andreas Arnold si Peter Itin de la Spitalul Universitar din Basel. Cei doi nu au mentionat cazuri de cancer de piele cauzat de folosirea laptopului, dar au sugerat ca, pentru a fi in siguranta, este bine sa utilizam o husa sau un alt scut de protectie impotriva caldurii, daca tinem laptopul pe picioare.

Salkey, asistent universitar in dermatologie la Eastern Virginia Medical School, a declarat ca, la microscop, pielea afectata de utilizarea excesiva a laptopului se aseamana cu cea afectata de expunerea indelungata la soare.

Marii producatori de laptopuri, printre care Apple, Hewlett Packard si Dell, atentioneaza in brosurile lor despre riscul de arsuri ale pielii, cauzate de mentinerea indelungata a laptopului pe genunchi sau pe portiuni de piele descoperita.

Conform rezultatelor unui raport medical publicat cu cativa ani in urma, barbatii care isi tin laptopul in poala inregistreaza temperaturi ridicate la nivelul scrotului. Pe termen lung, aceste temperaturi pot afecta productia de sperma, existand un posibil risc de infertilitate. Nu s-a stabilit insa daca laptopul in sine poate provoca infertilitatea.

In trecut, "sindromul pielii arse" a fost inregistrat la cei al caror serviciu presupunea sa stea aproape de surse de caldura. Printre acestia se numara brutarii, sticlarii si, inainte de aparitia incalzirii centrale, oamenii care stateau pe langa sobe rudimentare pentru a se incalzi.

Anthony J. Mancini, seful sectiei de dermatologie a spitalului Children's Memorial din Chicago, a declarat ca a tratat un baiat care suferea de acest tip de arsura. Ea fusese cauzata de folosirea "timp de ore intregi" a unei perne electrice, pentru usurarea unei dureri de la nivelul coapsei. Mancini a mai vazut o astfel de arsura provocata de o sticla cu apa fierbinte.

El a subliniat ca inflamarea indelungata, cronica a pielii ar putea creste sansele de a contacta carcinomul scuamos celular (un tip de cancer), care este mai agresiv decat cancerul de piele normal. Dar Mancini a adaugat ca este putin probabil ca utilizarea laptopului sa duca la cancer de piele, deoarece contactul prelungit al pielii cu laptopul este usor de evitat.


Te-ar putea interesa:
  • Filmele 3D pot cauza migrene

    Filmele 3D, care se bucura de popularitate in ultima vreme si care au inspirat aparitia pe piata a sistemelor TV in 3D, pot cauza migrene puternice anumitor spectatori, potrivit unui studiu prezentat cu ocazia recentului International Consumer Electronics Show din Las Vegas, relateaza Reuters.

  • Decapotabilele pot cauza pierderea auzului

    Persoanele care circula cu automobile decapotabile risca sa dezvolte severe afectiuni ale urechii din cauza zgomotului de pe sosea si a sunetului mult prea puternic al vantului, putand chiar sa-si piarda definitiv auzul, informeaza dailymail.co.uk.

  • Cremele hidratante pot cauza cancer de piele

    Cremele hidratante, utilizate zilnic de milioane de persoane, pot contribui la cresterea riscului de dezvoltare a formelor cele mai frecvente de cancer al pielii, potrivit unui studiu efectuat pe cobai, publicat in Journal of Investigative Dermatology si preluat de AFP.

  • Stresul poate cauza atacul de cord

    Legatura intre stres si atacul de cord a fost demonstrata pe cale stiintifica de cercetatorii britanici de la University College din Londra, al caror studiu a fost publicat recent in European Heart Journal, informeaza dailymail.co.uk.

  • Genomul fiecarui om se modifica din cauza alimentatiei

    Genomul fiecarui individ se modifica in timpul vietii sub influenta factorilor de mediu si alimentari, fapt care explica dezvoltarea unor maladii, precum cancerul, odata cu inaintarea in varsta, potrivit unui studiu publicat in Journal of the American Medical Association si preluat de AFP. 

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii