Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Nou studiu privind depresia

Miercuri, 30 Ianuarie 2008
Nou studiu privind depresiaPersoanele cu varsta de 44 de ani sunt cele mai vulnerabile in fata depresiei, potrivit rezultatelor unui studiu realizat in 80 de tari de o echipa de cercetatori americani, publicat in Social Science & Medicine si preluat de BBC.


Cercetatorii de la Universitatea din Warwick si de la Colegiul Dartmouth din Statele Unite, autorii studiului, spun ca, dupa analiza datelor colectate in 80 de tari, au remarcat un tipar care se repeta: riscul de instalare a depresiei este mai mic in randul persoanelor tinere si de varsta a treia.

In acelasi timp, persoanele de varsta medie sunt cele mai expuse acestei boli, indiferent de sex.
   
Singura tara in care s-a inregistrat o diferenta semnificativa in functie de sex a fost SUA, in care femeile sunt mai expuse depresiei in jurul varstei de 40 de ani, in timp ce barbatii ajung sa fie vulnerabili in jurul varstei de 50 de ani.
   
Studiile anterioare au sugerat ca riscul de depresie ramane constant pe parcursul vietii.
   
Totusi, rezultatele celui mai recent studiu indica faptul ca riscul inalt de instalare a depresiei la varsta a doua a fost remarcat aproape in toate tarile din care s-au colectat date, vizand persoane de orice fel de origine, statut marital, socio-economic.
   
Cercetatorii spun ca inca nu s-a stabilit clar o cauza pentru care se intampla acest lucru: "Depresia este o boala complexa si greu de administrat si ramane inca de neinteles pentru specialisti".
   
Nou studiu privind depresia"O posibila explicatie este aceea ca oamenii invata sa se adapteze in functie de punctele forte si slabiciuni si atunci cand ajung la varsta a doua isi elimina aspiratiile irealizabile", spun cercetatorii.  
   
Specialistii mai spun ca iesirea din starea de depresie se face lent, in cativa ani, perioada sumbra incheindu-se in jurul varstei de 50 de ani.
   
"In mod incurajator, in jurul varstei de 70 de ani, daca ai o stare a sanatatii fizice buna atunci, in general, esti la fel de sanatos psihic ca si la varsta de 20 de ani", spun cercetatorii.
   
"O posibila explicatie este ca apare un anumit proces de comparare, oamenii vad cum o parte din cei de varsta lor au murit si invata sa aprecieze anii care le-au mai ramas", spun specialistii.
   
Cercetatorii sunt de parere ca, dacă oamenii ar fi pusi in tema in legatura cu aceasta depresie care apare la varsta a doua, atunci acestia ar trece mai bine peste neplacerile ei.



sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Fondatorul Google finanteaza un studiu genetic impotriva maladiei Parkinson

    Serghei Brin, cofondatorul gigantului Google, va finanta cu mai multe milioane de dolari un studiu genetic de analiza a ADN-ului a peste 10.000 de persoane suferind de Parkinson, dupa ce a descoperit ca el insusi ar putea sa dezvolte aceasta maladie, informeaza dailymail.co.uk.

  • Cum tratam depresia de toamna

    Depresia sau tulburarea afectiva de sezon - asa cum este denumita in literatura de specialitate -, se manifesta printr-o stare de disconfort psihic si fizic, pe care de regula o resimtim la trecerea de la anotimpul cald la cel rece.

  • Depresia post natala

    Unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei il reprezinta nasterea. In timpul celor 9 luni de sarcina, dar si in perioada urmatoare nasterii, organismul cunoaste unele modificari menite sa asigure atat siguranta fatului si, mai tarziu, a nou-nascutului, cat si a mamei.In ceea ce priveste perioada post-natala, aceasta aduce proaspetei mamici stari diverse- tristete, anxietate, teama, confuzie, lipsa de energie, a apetitului, stari ce pot afecta serios capacitatea de concentrare, de interactiune in societate si de coordonare.

  • Un hormon al foamei combate depresia

    Cercetatorii americani au descoperit ca un nivel ridicat de grelina, hormon care creste pofta de mancare, poate combate depresia si anxietatea, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Neuroscience si preluat de BBC.

  • Depresia - cand tristetea poate ucide

    Depresia reprezinta stadiul patologic caracterizat printr-o stare de tristete si tulburare a starii afective, insotit de momente de tensiune nervoasa, pierderea apetitului si a chefului de viata, apatie sau ganduri suicidale. Mai mult decat un moment trecator, depresia poate cauza pierderea contactului cu realitatea si poate influenta comportamentul social si reactiile individului fata de mediul exterior.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii