Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

O combinatie de alimente poate scadea riscul de declansare a maladiei Alzheimer

Miercuri, 14 Aprilie 2010
O combinacie de alimente poate scadea riscul de declan_are a maladiei AlzheimerO combinatie de alimente, printre care se numara carnea de peste, fructele, legumele, carnea rosie si produsele lactate, pare sa fie asociata cu un risc mai mic de declansare a maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in Archives of Neurology, informeaza AFP.

Acest studiu, coordonat de medicul Yian Gu de la Universitatea Columbia din New York, a fost efectuat pe un esantion de 2.148 de pacienti cu varsta medie de 65 de ani care nu prezentau simptome ale maladiei Alzheimer la inceputul cercetarii.

Participantii au completat un chestionar despre regimul lor alimentar si au fost testati la fiecare 18 luni, timp de patru ani, pentru a determina starea sanatatii cerebrale, informeaza Mediafax .

In timpul acestei perioade de monitorizare, 253 de voluntari au dezvoltat maladia Alzheimer.

O anumita combinatie de alimente a fost asociata de medici cu o reducere a riscului de declansare a maladiei. In afara de peste si fructe, autorii citeaza uleiul de masline, diverse tipuri de seminte, tomatele, carnea de pui, legumele crucifere precum spanacul, dar si legumele de culori inchise printre alimentele capabile sa scada riscul de aparitie a maladiei Alzheimer. Acestora li se adauga mici cantitati de lapte integral, unt si carne rosie, care sunt bogate in grasimi saturate.

Mai multe nutrimente din aceste alimente au un rol preventiv atunci cand sunt combinate. Este vorba de vitaminele B12 si E, acidul folic si acizii grasi Omega 3 si Omega 6. In schimb, autorii studiului citeaza in special grasimile saturate pe lista factorilor care contribuie la cresterea riscului de aparitie a acestei maladii.

Dietele bogate in grasimi saturate sunt asociate cu tulburari ale functiilor cognitive, ateroscleroza (blocarea arterelor) si inflamatii care afecteaza creierul prin acumulari de beta-amiloid. Acestea sunt daunatoare pentru sistemul nervos, pentru ca impiedica transmiterea informatiilor intre neuroni. Placile de beta-amiloid reprezinta una dintre caracteristicile maladiei Alzheimer.



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii