Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

S-a descoperit o metoda de depistare timpurie a riscului de declansare a maladiei Alzheimer

Luni, 18 Mai 2009
S-a descoperit o metoda de depistare timpurie a riscului de declansare a maladiei AlzheimerCercetatorii americani au pus la punct o metoda care poate sa identifice cu mare acuratete riscul de declansare a maladiei Alzheimer, in cazul persoanelor cu varsta peste 65 de ani, informeaza Reuters.

Metoda se bazeaza pe o lista de factori cheie, precum incetineala in gandire sau in miscari, ce apare la jumatate dintre cazurile de dementa inregistrate in randul persoanelor in varsta, intr-un interval de circa sase ani dupa implinirea varstei de 65 de ani, potrivit unui studiu publicat in revista Neurology.
    
La nivel mondial, aproximativ 26 de milioane de persoane sufera de maladia Alzheimer, cea mai comuna forma de dementa. Aceasta maladie debuteaza cu pierderi de memorie si stari de confuzie, bolnavii fiind in pericol de a-si pierde complet memoria si de a se regasi in imposibilitatea de a trai singuri.
    
Deborah Barnes, de la Universitatea California din San Francisco, a declarat ca un astfel de instrument, care poate sa prezica riscul de aparitie a maladiei Alzheimer, ii poate ajuta pe medici sa ii supravegheze mai usor pe pacienti. De asemenea, metoda ar ajuta companiile farmaceutice, care ar putea produce medicamente pentru fazele incipiente ale acestei maladii, pentru care nu exista in acest moment niciun tratament.
    
Aceasta lista include factori de risc in maladia Alzheimer - varsta inaintata, scoruri mici obtinute la testele de gandire sau prezenta genei ApoE4, care creste riscul genetic de dezvoltare a bolii -, alaturi de un sistem de evaluare. Lista cuprinde si factori mai putin cunoscuti, precum excesul de greutate, un istoric familial bogat in interventii chirurgicale pe cord, consumul de alcool sau incetineala la testele fizice, precum incheierea nasturilor la o camasa.
    
Medicii considera ca persoanele care obtin un scor de cel putin opt puncte sunt expuse unui risc ridicat de dezvoltare a maladiei Alzheimer in urmatorii sase ani de viata.
    
Pentru a alcatui aceasta lista, medicii americani au monitorizat un esantion de 3.375 de persoane, a caror varsta medie era de 76 de ani si care nu prezentau simptome de dementa. In urmatorii sase ani, 480 de persoane din totalul voluntarilor au dezvoltat maladia Alzheimer.
    
Cercetatorii au verificat ulterior factorii care prevestesc aparitia dementei si au constatat ca 56% dintre pacientii care au obtinut scoruri mari la acest test au dezvoltat dementa in urmatorii sase ani, comparativ cu 23% dintre pacienti care au obtinut scoruri medii si cu doar 4% dintre cei care au obtinut scoruri mici.
    
La nivel general, metoda a reusit sa identifice 88% dintre viitorii bolnavi de Alzheimer, informeaza Mediafax.


Te-ar putea interesa:
  • O combinatie de alimente poate scadea riscul de declansare a maladiei Alzheimer

    O combinatie de alimente, printre care se numara carnea de peste, fructele, legumele, carnea rosie si produsele lactate, pare sa fie asociata cu un risc mai mic de declansare a maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in Archives of Neurology, informeaza AFP.

  • S-a descoperit medicamentul impotriva maladiei Alzheimer

    Medicii americani vor sa testeze clinic un medicament experimental promitator care, potrivit acestora, poate elimina simptomele maladiei Alzheimer "in cateva minute", potrivit unui studiu prezentat de dailymail.co.uk. Medicii americani de la Institutul de cercetari neurologice din California testeaza medicamentul de aproximativ trei ani pe aproximativ 50 de persoane. 

  • Educatia atenueaza efectele maladiei Alzheimer

    Tomografiile efectuate asupra unor pacienti care sufera de maladia Alzheimer au relevat faptul ca un nivel superior de educatie protejeaza pacientii impotriva acestei forme comune de dementa, potrivit unui studiu publicat luni in jurnalul Archives of Neurology, relateaza MEDIAFAX .

  • Bilingvismul intarzie aparitia maladiei Alzheimer

    Bilingvismul, practicat in fiecare zi, intarzie cu cativa ani aparitia simptomelor maladiei Alzheimer la persoanele in varsta, potrivit unui studiu publicat, marti, de un grup de cercetatori canadieni, informeaza AFP.

  • Exercitiile fizice intarzie aparitia maladiei Alzheimer

    Exercitiile fizice efectuate regulat, precum mersul pe jos, contribuie la imbunatatirea memoriei persoanelor cu varste peste 50 de ani care sufera de o diminuare usoara a capacitatilor lor mintale, potrivit unui studiu publicat in Journal of the American Medical Association si preluat de AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii