Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

O molecula de ARN poate favoriza aparitia metastazelor in cancer

Marti, 02 Octombrie 2007

O molecula de ARN poate favoriza aparitia metastazelor in cancer Anumite fragmente din materialul genetic, numite micro-ARN, pot oferi celulelor canceroase capacitatea de a migra in organism, favorizand astfel aparitia metastazelor, potrivit unui studiu american publicat in revista Nature, transmite AFP.

Studii anterioare au demonstrat ca o anumita molecula de ARN provoaca transformarea celulelor sanatoase in celule maligne. 


Cercetatorii de la Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT) au demonstrat in noul studiu ca una dintre aceste molecule, microARN-10b, care se gaseste din abundenta in celulele anumitor tipuri de cancere mamare "agresive", ofera celulelor capacitatea de a invada corpul pentru a coloniza alte organe si a forma cancere secundare sau metastaze.
O molecula de ARN poate favoriza aparitia metastazelor in cancerBlocarea moleculelor microARN-10b poate reduce de zece ori puterea invaziva a celulelor canceroase, potrivit experimentelor realizate in laborator pe cobai, in timp ce cresterea numarului de molecule poate multiplica de patru pana la sase ori capacitatile invazive ale celulelor tumorale.

MicroARN-10b actioneaza in organism prin blocarea unei proteine. Cercetatorii au reusit sa contracareze efectul nefast al acestei molecule prin cresterea artificiala a nivelului unei proteine, HoxD10, care poate bloca procesul de migrare a celulelor.

In urma experimentelor, celulele canceroase si-au pierdut capacitatea de a invada alte organe. In urma cu zece ani, moleculele de micro-ARN erau considerate elemente fara functie biologica, inerte.


sursa: www.mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii