Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Pasionatii de jocuri nu sunt asociali

Miercuri, 18 Iunie 2008
Pasionatii de jocuri nu sunt asocialiPersoanele care joaca perioade indelungate jocuri video nu sunt neaparat retrase sau asociale, aceasta este concluzia unui studiu realizat de un cercetator australian, informeaza Reuters.

Cu toate acestea, studiul remarca faptul ca perioada foarte mare petrecuta in cadrul jocurilor video poate afecta sanatatea.
 
Studiul realizat de Daniel Loton a stabilit ca 15% dintre cei 621 de respondenti adulti ai unui sondaj online au fost identificati drept "jucatori cu probleme", care petrec peste 50 de ore pe saptamana jucand diverse jocuri. Cu toate acestea, numai 1% dintre respondenti s-au dovedit a avea capacitati de socializare reduse, cei mai multi suferind de timiditate.
   
"Rezultatele sugereaza ca jocurile video nu cauzeaza probleme sociale si ca problemele sociale nu determina pe nimeni sa se apuce de jocuri video", a spus Loton. "Important de observat este ca nici macar jucatorii problema nu prezinta semne care sa indice o lipsa a capacitatilor de socializare sau a respectului de sine", a spus el.
   
Loton a declarat ca principalele caracteristici care indica un jucator "dependent" sunt preocuparea obsesiva fata de joc - perioada de timp petrecuta in joc afectand activitatea la locul de munca, somnul si relatiile cu cei apropiati - si imposibilitatea de a se opri din joc.
   
Jucatori cu probleme se intalnesc de cele mai multe ori in jocurile de tip MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Games), cum ar fi "Ultima Online" sau "World of Warcraft", ultimul avand peste 10 milioane de abonati activi in intreaga lume, a stabilit studiul.
   
Loton, care a recunoscut ca a jucat intotdeauna jocuri video, a petrecut ultimii doi ani realizand studiul, care a analizat in special barbati australieni.
   
"Analiza mea a aratat ca exista foarte putine cazuri in care problema jocului excesiv este determinata de absenta capacitatii de socializare", a spus el.
   
Rezultatele acestui studiu au fost date publicitatii dupa ce, anul trecut, American Medical Association (AMA) a clasificat persoanele pasionate de jocuri de tip MMORPG drept "oarecum marginalizate social, care se simt singure emotional sau au dificultati de socializare in viata reala".
   
Invocand ingrijorarea reprezentata de utilizarea excesiva a jocurilor video, AMA ia in calcul adaugarea "dependentei de jocuri video" in indexul bolilor mentale, la revizuirea acestuia, in 2012.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Consolele pentru jocuri video afecteaza pielea

    O noua boala de piele a fost identificata de specialistii dermatologi, care au stabilit ca jucatorii care folosesc excesiv console video risca sa faca hidradenita a dermului, potrivit unui studiu publicat in British Journal of Dermatology, informeaza BBC News Online, citat de MEDIAFAX.

  • Antidepresivele noi nu sunt eficiente

    Antidepresivele din noua generatie nu au efecte mai mari decat un placebo asupra majoritatii persoanele care sufera de depresie, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Hull, Marea Britanie, publicat, marti, in PLoS, informeaza AFP.

  • De ce sunt bune rodiile?

    Rodiile sunt niste fructe exotice extrem de sanatoase. Sunt apreciate mai ales semintele, de o culoare rosiatica asemanatoare cu cea a rubinului, pline de vitamine, anti-oxidanti si alte substante nutritive. Datorita continutului nutritiv bogat, rodiile sunt considerate ca fiind un mijloc de prevenire a cancerului, bolilor de inima si a procesului de imbatranire prematura.

  • Ouale din ciocolata sunt sanatoase

    Ouale din ciocolata, atat de populare de Pasti, au efecte benefice asupra sanatatii, sugereaza un studiu german care a demonstrat ca o mica portie zilnica de ciocolata, de preferat neagra, contribuie la reducerea tensiunii arteriale si a riscului de declansare a unor maladii cardiace.

  • Zambetele sunt determinate genetic

    Expresiile faciale pe care oamenii le fac pentru a-si arata sau pentru a-si ascunde emotiile resimtite sunt controlate de creier, nu invatate de-a lungul vietii, potrivit unui studiu american, publicat in Journal of Personality and Social Psychology, informeaza BBC News Online, preluat de MEDIAFAX.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii