Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ouale din ciocolata sunt sanatoase

Marti, 30 Martie 2010
Oule din ciocolat sunt sanatoase
Foto: Hepta
Ouale din ciocolata
, atat de populare de Pasti, au efecte benefice asupra sanatatii, sugereaza un studiu german care a demonstrat ca o mica portie zilnica de ciocolata, de preferat neagra, contribuie la reducerea tensiunii arteriale si a riscului de declansare a unor maladii cardiace.

Potrivit AFP, studiul va fi publicat miercuri, in editia online a revistei European Heart Journal.

Pentru acest studiu, medicii germani au monitorizat timp de un deceniu starea de sanatate si stilul de viata ale celor 19.357 de participanti, cu varste cuprinse intre 35 si 65 de ani, informeaza Mediafax .

Voluntarii care au consumat cele mai mari cantitati de ciocolata - in medie, 7,5 grame pe zi, reprezentand un patrat dintr-o tableta de 100 de grame - aveau o tensiune arteriala mai mica si au beneficiat de o reducere cu 39% a riscului de a suferi un infarct sau un atac cerebral, comparativ cu voluntarii care au mancat cele mai mici cantitati de ciocolata (in medie, 1,7 grame/ zi).

Diferenta dintre cele doua grupuri a constat in mai putin de 6 grame de ciocolata pe zi, aceasta cantitate reprezentand mai putin de un patrat dintr-o tableta de 100 de grame, au explicat autorii studiului, coordonat de Brian Buijsse, de la Institutul German pentru Nutritie Umana din orasul german Nuthetal.

"In termeni absoluti, daca persoanele din grupul care consuma cea mai mica cantitate de ciocolata ar fi mancat 6 grame din acest desert in plus in fiecare zi, ne-am putea astepta la 85 de infarcte si atacuri cerebrale mai putine, din 10.000 de cazuri, intr-o perioada de 10 ani", a adaugat cercetatorul german.

Savantii germani au chestionat un subgrup de studiu, alcatuit din 1.568 de voluntari, pentru a afla tipul de ciocolata pe care il consuma acestia, pentru a obtine astfel informatii mai precise. 57% dintre respondenti au spun ca prefera ciocolata cu lapte, 24% - ciocolata neagra si 2% - ciocolata alba.

Efectul benefic asupra tensiunii arteriale si a sanatatii cardiace se datoreaza flavonoizilor din cacao, iar ciocolata neagra este sortimentul in care aceste substante se gasesc in concentratia cea mai mare. Flavoinoizii au efecte benefice asupra organismului datorita faptului ca sunt capabili sa sporeasca fluxul sangvin catre creier.


Te-ar putea interesa:
  • Top 10 al celor mai sanatoase alimente

    Ce ar fi daca ai avea la indemana o lista cu alimentele sanatoase, capabile sa furnizeze organismului tau cantitatea optima de substante nutritive? Cu ritmul nostru de viata atat de rapid, de cele mai multe ori neglijam sa mancam sanatos. 

  • Beneficiile unei alimentatii sanatoase

    Fie ca este vorba de dorinta de a pierde in greutate sau de a-ti proteja inima de boli, beneficiile unei alimentatii sanatoase sunt o multime. Pentru a sti mai multe despre alimentatia sanatoasa, citeste mai departe…

  • 5 motive sanatoase pentru care sa NU renunti la cafea

    Majoritatea suntem consumatori de cafea si practic nimic nu se compara cu ceasca de dimineata, cand capatam energie si entuziasm pentru tot restul zilei alaturi de cei dragi sau de colegii de la birou. De cele mai multe ori, cafeaua este blamata si considerata un viciu care provoaca numeroase probleme sanatatii noastre. Te-ai gandit insa la faptul ca aceasta bautura, consumata cu moderatie, poate fi chiar benefica pentru organismul tau? Noi iti dam 5 motive sanatoase care sa te determine sa nu renunti la cafea.

  • Consumul de ciocolata calda dateaza de peste 3.000 de ani

    Consumul de bauturi pe baza de boabe de cacao in cadrul comunitatilor primitive din America centrala dateaza de peste 3.000 de ani si nu de 2.500 de ani cum s-a crezut pana de curand, potrivit unui studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, informeaza AFP. 

  • Persoanele depresive consuma mai multa ciocolata

    Persoanele care sufera de depresie mananca mai multa ciocolata, iar cantitatea consumata creste in functie de gravitatea bolii, potrivit unui studiu realizat de Universitatea California (SUA), informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii