Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Top 10 al celor mai sanatoase alimente

Vineri, 03 Iunie 2011
Top 10 al celor mai sanatoase alimente Ce ar fi daca ai avea la indemana o lista cu alimentele sanatoase, capabile sa furnizeze organismului tau cantitatea optima de substante nutritive? Cu ritmul nostru de viata atat de rapid, de cele mai multe ori neglijam sa mancam sanatos. 

Vom prezenta, in continuare, topul celor mai sanatoase 10 alimente care, ar trebui, in mod obligatoriu, incluse in regimul tau alimentar.

Cel mai bun mod de a avea un corp sanatos este respectarea unei diete sanatoase completate de un set de exercitii fizice bine concepute. Pentru a te bucura de un organism sanatos, este nevoie sa consumi alimente bogate in nutrienti in colaborare cu mentinerea unui stil de viata sanatos. Stim cu totii ca, unele alimente, cum ar fi legumele proaspete organice si fructele, nucile, carnea slaba si pestele sunt benefice pentru organismul nostru.

Consumand asemenea alimente, te poti bucura de un corp suplu si, in plus, acestea iti vor imbunatati capacitatea de rezistenta a organismului, ajutand la prevenirea bolilor ce isi au cauzele in stilul de viata, cum ar fi bolile cardiace, hipertensiunea arteriala sau diabetul zaharat. In continuare, vom discuta despre cele mai sanatoase 10 alimente pe care le poti consuma si care te vor ajuta sa te mentii in forma maxima.

Aminteste-ti, insa, ca, aceasta lista de alimente sanatoase, este doar orientativa si, pe langa acestea, exista multe alte alimente benefice organismului.

Top 10 al celor mai sanatoase aimente care se pot consuma

Cand vorbim despre topul 10 al celor mai sanatoase alimente, ne referim la produsele alimentare care contin o mare putere nutritiva si te pot ajuta sa-ti mentii sanatatea corpului. Incluzand aceste alimente in regimul tau zilnic, te vor ajuta sa stimulezi sistemul imunitar, luptand impotriva bolilor si, in acelasi timp, te vor sprijini sa iti indeplinesti dorinta de a fi cat mai supla.

Aceste alimente contin o serie de elemente nutritive cum ar fi acizii grasi Omega-3, antioxidanti, fibre, vitamine si minerale in concentratie mult mai mare decat multe altele.
 

Somonul


Somonul este una dintre cele mai bogate surse de acizi grasi Omega-3 si vitamina D. Acizii grasi Omega-3 sunt necesari pentru buna functionare a organismului si ajuta la prevenirea inflamatiei arterelor, proces care duce la aparitia bolilor de inima. De asemenea, ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si imbunatateste rezistenta la insulina. Cel mai bun mod de a consuma somonul este prepararea lui la gratar sau prajirea intr-o cantitate minima de ulei pentru a-i conserva cat mai multe dintre elementele nutritive.

Daca urmaresti si o pierdere in greutate, obisnuieste-te sa consumi, saptamanal, doua portii de file de somon. Acizii grasi Omega-3 din somon au menirea de a incetini ritmul de digestie, dandu-ti senzatia de satietate pentru mai mult timp. Acest lucru te va ajuta sa mananci mai putin in restul zilei. Iata argumentele pentru care, somonul, ocupa unul dintre primele locuri in topul celor mai sanatoase 10 alimente, recomandat fiind in scaderea in greutate.

Nucile


Nucile ocupa si ele un loc de frunte in lista celor 10 alimente foarte sanatose , recomandate a fi incluse in regimul zilnic. Trebuie sa stii ca nucile sunt foarte bogate in calorii. Deci, moderatia este cheia in valorificarea eficienta a beneficiilor sale nutritionale. Nucile, alunele, migdalele, fisticul contin polifenoli care ajuta in scaderea colesterolului LDL.

De asemenea, contin acizi grasi Omega-3 si aminoacizi care protejeaza inima si ajuta la reducerea riscului de hipertensiune arteriala si diabet zaharat. Dupa cum am mentionat mai devreme, pentru a obtine beneficii maxime, acestea trebuie consumate cu moderatie. Se pot presara nuci si migdale macinate peste cerealele pregatite pentru micul dejun sau in ceasca cu iaurt degresat si ai, rapid, un deliciu de mancare.

Broccoli


Aceste legume au un continut foarte bogat de vitamina A si K. De asemenea, contin fitochimicale si, anume, sulforafan si diindolylmetan care ajuta la prevenirea cancerului. Vitamina K din broccoli este esentiala pentru organism, ajutand in procesul de coagulare a sangelui. Consumul de broccoli este benefic in prevenirea bolilor de inima si scade, in mod semnificativ, formarea depunerilor pe artere.

Pentru a pastra, in cat mai mare masura, substantele nutritive din broccoli, se recomanda prepararea lor sub aburi si servirea ca garnitura.

Usturoiul


Unul dintre cele mai sanatoase 10 alimente, recomandate consumului pentru efectul pe care il are asupra organismului nostru, este usturoiul. Usturoiul contine alicina, un elemente nutritiv foarte important care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si, de asemenea, previne riscul de a face cancer ovarian. Usturoiul intareste sistemul imunitar si ajuta in lupta impotriva racelilor si a alergiilor.

Pentru a obtine maximum de beneficii, se recomanda consumul de usturoi zdrobit sau taiat si lasat sa stea aproximativ 15 minute inainte de a fi adaugat in preparatele respective.

Avocado

Avocado a dobandit reputatia de a fi bogat in calorii. Avocado este asociat cu inima sanatoasa datorita acizilor grasi mononesaturati (MUFA), ajutand si in reducerea colesterolului rau (LDL) si in cresterea cel bun (HDL). De asemenea, ajuta la absorbtia substantelor nutritive esentiale necesare bunei functionari a organismului.

Avocado contine, in acelasi timp, vitamina E, fibre, acid folic si potasiu. Pentru cei care incearca sa piarda din greutate si, indeosebi, urmaresc reducerea grasimii depozitate pe abdomen, consumul de alimente bogate in MUFA, cum ar fi avocado, este benefic. Dar, deoarece sunt bogate in calorii, o singura felie de avocado in salate este suficienta.

Fructele de padure

Bacele, precum afinele sau zmeura, contin antioxidati puternici precum polifenolii. Acesti antioxidanti ajuta la reducerea riscului de boli de inima si diabet si, de asemnea, ajuta in scaderea nivelului de colesterol mrau (LDL) din organism. Totodata, stimuleaza memoria si ajuta la prevenirea aparitiei de boli ale tractului urinar. Ele contin, in acelasi timp, fibre alimentare si sunt bogate in vitamina C. Consuma fructe de padure ecologice ca atare sau sub forma de piureuri ori salata.

Fasolea

Fasolea este foarte bogata in fibre, calciu si proteine. Spre deosebire de proteinele de origine animala care sunt bogate si in grasimi si calorii, fasolea este o sursa sanatoasa de proteine continand un procent foarte mic de grasimi saturate. Acestea au menirea de a contribui la scaderea colesterolului si de a ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange in echilibru.

Cercetarile recente au aratat ca, prin consumul fasolei, se contribuie la reducerea riscului de boli de inima, hipertensiune arteriala si diabet zaharat.

Spanacul

Spanacul este o sursa foarte bogata de fier. Acesta contine, de asemenea, o mare cantitate de acid folic si luteina. Spanacul ajuta la reducerea nivelului colesterolului si previne depunerile de grasimi pe peretii vaselor de sange. Asigurarea unei cantitati adecvate de luteina organismului tau prin dieta zilnica este vitala deoarece ajuta la reducerea riscului de degenerescenta maculara legata de varsta.

Consumul unei  cantitati suficiente de acid folic este extrem de important pentru femeile gravide, deoarece ajuta la prevenirea malformatiilor congenitale. Cel mai indicat mod de preparare a spanacului este salata, supa sau sotarea lui usoara in foarte putin ulei de masline. Evitati fieberea lui deoarece, prin acest proces, in contact cu o cantitate mare de caldura, spanacul pierde o cantitate semnificativa de substante nutritive.

Tomatele

Aceste fructe rosii sunt cele mai bune surse de licopen. Substanta galbena din interiorul rosiei este foarte bogata in licopen, substanta care ajuta la prevenirea inflamatiei arterelor si, desigur, la prevenirea bolilor de inima. Cercetarile recente au aratat ca, licopenul, poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de cancer de san la femei.

Pentru a-ti asigura doza zilnica de licopen, consuma rosii ca atare, sub forma de salate, in sandwich-uri, sub forma de sosuri sau suc de rosii. Cauta sa le incluzi in cat mai multe feluri de mancare, pentru a beneficia din plin de continutul lor sanatos.

Guava

Portocalele, considerate ca fiind sursa excelenta de vitamina C, au fost depasite, in ce priveste continutul din aceasta vitamina, de umilul guava. Acest fruct tropical contine de cinci ori mai multa vitamina C decat o portocala. Vitamina C este absolut necesara organismului pentru stimularea sistemului imunitar si mentinerea elasticitatii pielii.

De asemenea, guava contine licopen, substanta benefica in reducerea riscului de boli de inima si a inflamatiilor arterelor.

Cel mai la indemana mod de a consuma guava este de a o adauga in iaurt cu continut scazut in grasimi sau in lapte de soia si, in functie de placerea fiecaruia, se poate adauga si o lingurita de miere ecologica.

O alimentatie echilibrata, in care ai inclus asemenea alimente, te poate ajuta in mentinerea organismului tau in limitele optime de functionare.

Toate produsele proaspete trebuie sa fie ecologice si preparate intr-un mod sanatos pentru a te putea bucura la maxim de beneficiile lor. Alte alimente sanatoase sunt: uleiul de masline, fulgii de ovaz, tofu, semintele de in,curmalele, ardeiul rosu sau cartofii dulci.

Include asemenea alimente sanatoase in regimul tau zilnic pentru a putea beneficia nu doar de un corp sanatos ci si de o minte sanatoasa.





Te-ar putea interesa:
  • Ouale din ciocolata sunt sanatoase

    Ouale din ciocolata, atat de populare de Pasti, au efecte benefice asupra sanatatii, sugereaza un studiu german care a demonstrat ca o mica portie zilnica de ciocolata, de preferat neagra, contribuie la reducerea tensiunii arteriale si a riscului de declansare a unor maladii cardiace.

  • Beneficiile unei alimentatii sanatoase

    Fie ca este vorba de dorinta de a pierde in greutate sau de a-ti proteja inima de boli, beneficiile unei alimentatii sanatoase sunt o multime. Pentru a sti mai multe despre alimentatia sanatoasa, citeste mai departe…

  • 5 motive sanatoase pentru care sa NU renunti la cafea

    Majoritatea suntem consumatori de cafea si practic nimic nu se compara cu ceasca de dimineata, cand capatam energie si entuziasm pentru tot restul zilei alaturi de cei dragi sau de colegii de la birou. De cele mai multe ori, cafeaua este blamata si considerata un viciu care provoaca numeroase probleme sanatatii noastre. Te-ai gandit insa la faptul ca aceasta bautura, consumata cu moderatie, poate fi chiar benefica pentru organismul tau? Noi iti dam 5 motive sanatoase care sa te determine sa nu renunti la cafea.

  • 5 alimente antigripale!

    A venit anotimpul rece si odata cu el si cel al virozelor si al gripei! Ce sa faci ca sa indepartezi gripa cat mai mult de tine? Nimic mai simplu.

  • 7 alimente care vindeca

    Multe dintre afectiunile usoare pot fi rezolvate simplu prin alimentatie: dureri de cap, de stomac, stari de stres -  toate isi au raspunsul in bucatarie. Cercetarile ne arata ca vitaminele, mineralele si cumpusii activi din anumite fructe, legume, chiar din ciocolata sau vin rosu, au un efect imediat si benefic asupra dispozitiei, sanatatii, greutatii si vietii noastre sexuale.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii