Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Spanacul, benefic pentru persoanele care au supravietuit unui infarct

Miercuri, 14 Noiembrie 2007
Spanacul, benefic pentru persoanele care au supravietuit unui infarctSpanacul poate prelungi rata de supravietuire in cazul persoanelor care au suferit un infarct, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences si preluat de dailymail.co.uk.

  Studii anterioare au scos la iveala faptul ca spanacul poate reduce riscul de a suferi un infarct. Noul studiu demonstreaza ca leguma verde promovata de personajul Popeye marinarul poate, in plus, sa prelungeasca cu 33% rata de supravietuire in cazul victimelor accidentelor cardiovasculare.
   
Testele realizate de cercetatorii de la Universitatea din Texas au mai scos la iveala faptul ca nitritul, o substanta care se gaseste din belsug in spanac si salata verde, poate accelera procesul de recuperare fizica dupa un infarct.
   
Biochimistul Nathan Bryan, coordonator al acestui studiu, recomanda un consum de spanac zilnic de 150 - 270 de grame, de trei ori mai mult decat se consuma in mod obisnuit, potrivit evaluarilor curente.
   
Maladiile cardiovasculare sunt responsabile de 40% din numarul de decese inregistrate in Marea Britanie (peste 75.000 pe an).
   
Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au baut apa cu nitrit timp de o saptamana inainte de un infarct au avut, in medie, cu 33% mai multe sanse de supravietuire.

Leziunile cardiace in cazul acestora au fost mai putin grave, potrivit cercetatorilor, care spun ca nitritul se transforma in organism in oxid nitric atunci când nivelul de oxigen scade, in timpul unui infarct. Oxidul nitric dilateaza arterele blocate, marind cantitatea de oxigen care ajunge la inima.
   
Bryan este de parere ca si nitritul care se gaseste in cantitati mici in alimente precum şunca poate accelera procesul de recuperare fizica dupa infarct.

Profesorul spune ca oamenii nu ar trebui sa se ghideze dupa rezultatele studiilor din anii '60, care asociau aceasta substanta chimica cu cancerul: "Multe studii asupra nitritilor si nitratilor si asupra asocierii acestora cu cancerul se bazeaza pe date incomplete".
  
 "Daca nitritii si nitratii ar fi periculosi pentru noi, atunci nu am fi sfatuiti sa consumam legume cu frunze verzi sau sa ne inghitim saliva, care este bogata in nitrati", a mai spus profesorul.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii