Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Sucurile naturale pot reduce eficacitatea anumitor medicamente

Joi, 21 August 2008

Sucurile naturale pot reduce eficacitatea anumitor medicamente Sucurile de grepfrut, portocale si mere pot reduce absorbtia in organism a anumitor medicamente, diminuand drastic eficacitatea acestora, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, preluat de la MEDIAFAX

De mai multi ani, sucul de grepfrut era singurul recunoscut pentru cresterea capacitatii organismului de a absorbi anumite medicamente, cu riscul, insa, de a le transforma in toxine, reamintesc autorii acestui studiu, prezentat in cadrul conferintei Societatii Americane de Chimie, care a avut loc la Philadelphia.

Noul studiu prezinta noi motive pentru care oamenii ar trebui sa evite sa consume anumite sucuri de fructe in perioadele in care se afla sub tratament medicamentos impotriva cancerului, maladiilor cardiovasculare sau pentru acceptarea unui transplant de catre organism. Este vorba de toposid, un agent anticancer, tratamente impotriva hipertensiunii arteriale, precum atenolol, celiprolol si talinolol, medicamente impotriva respingerii organelor transplantate - Ciclosporin - si antibiotice ca ciprofloxacin, levofloxacin si itraconazol.

"Am descoperit, recent, ca sucurile de grepfrut, portocale si mere diminueaza semnificativ capacitatea organismului de a absorbi anumite medicamente in sistemul digestiv. Pericolul este reprezentat de diminuarea eficacitatii acestor tratamente necesare pentru probleme medicale grave", a declarat doctorul David Bailey, profesor de farmacologie clinica la Universitatea Western Ontario, din Canada, principalul autor al studiului.

Profesorul a studiat efectele acestor sucuri pe un grup de voluntari sanatosi, care luau fexofenadina antihistaminica, impotriva alergiilor. O parte dintre voluntari au luat medicamentul cu apa, alta parte a luat medicamentul cu suc de grepfrut. Voluntarii carora le-a fost administrata fexofenadina cu suc de grepfruit nu au absorbit in organism decat o jumatate din doza, spre deosebire de persoanele care au luat medicamentul cu apa, cale caror organisme au asimilat intreaga doza.

In cazul in care corpul nu absoarbe decat o jumatate din doza de medicament, efectele acestuia pot fi diminuate drastic, potrivit doctorului Bailey. Acest studiu clinic a demonstrat ca naringina, ingredientul activ din grepfrut, blocheaza un vector cheie al medicamentelor, care permite asimilarea acestora in organism.

Substanta chimica are o functie esentiala in orientarea moleculelor active ale acestor medicamente din intestinul subtire catre sistemul circulator. Sucul de grepfrut blocheaza o enzima numita CYP3A4 in unele medicamente, precum cele pentru diminuarea colesterolului, facandu-le toxice.

Aceasta enzima permite asimilarea medicamentelor in organism. Doctorul Bailey a descoperit in urma cu 20 de ani ca sucurile de grepfrut si chiar fructul in sine pot creste intr-un mod riscant efectele felodipinei, un tratament impotriva hipertensiunii arteriale. Alte studii au identificat aproximativ 50 de medicamente asupra carora grepfrutul poate avea aceleasi efecte. Riscurile sunt indicate pe etichetele medicamentelor.
Te-ar putea interesa:
  • Vitamina C reduce eficacitatea tratamentelor anticancer

    Suplimentele cu vitamina C pot reduce considerabil eficacitatea tratamentelor anticancer, conform unui studiu realizat de cercetatorii americani, conform MEDIAFAX .

  • O anomalie cromozomiala ar putea fi cauza anumitor tipuri de cancer

    O anomalie cromozomiala, numita aneuploidie, s-ar putea afla la originea anumitor tipuri de cancer, potrivit unui studiu publicat in SUA, care confirma o ipoteza formulata de mult timp de oamenii de stiinta, informeaza AFP.

  • Vitaminele reduc eficacitatea tratamentelor anticancer

    Vitaminele pot reduce eficacitatea tratamentelor anticancer, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani publicat in Journal of the National Cancer Institute si preluat de telegraph.co.uk.

  • Urasti sa inghiti medicamente?

    Pentru majoritatea persoanelor e mai usor sa inghita medicamentele sub forma de prafuri. Cei mai multi copii si batrani opteaza pentru acesta forma a medicamentelor. Dar zdrobirea tabletelor poate avea consecinte serioase si chiar fatale pentru sanatate. Expertii estimeaza ca 80 % dintre oameni prefera sa zdrobesca tabletele inainte de a le inghitii.

  • Obezitatea ar putea fi combatuta cu ajutorul unei noi combinatii de medicamente

    O noua combinatie de doua medicamente a dat rezultate de doua ori mai bune in cazul pacientilor obezi si supraponderali, spre deosebire de rezultatele obtinute prin administrarea pastilelor de slabit care pot fi gasite in prezent in comert, potrivit unui studiu publicat, luni, de revista The Lancet.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii