Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Terapia intensiva, sustinuta de scaderea oxigenului in sange

Vineri, 09 Ianuarie 2009
Terapia intensiva, sustinuta de scaderea oxigenului in sangeUn nivel foarte scazut de oxigen a fost inregistrat de medicii britanici in sangele alpinistilor in timpul unei expeditii pe Everest, lucru care poate fi utilizat pentru imbunatatirea practicilor serviciilor de terapie intensiva si tratarea pacientilor cu o concentratie mica de oxigen in sange, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit AFP, aceasta descoperire ar putea ajuta medicina sa revizuiasca practicile folosite actualmente pentru tratarea bolnavilor care sufera de o concentratie scazuta de oxigen in sange. Studiul a fost publicat miercuri in revista americana New England Journal of Medicine.
   
"Observatiile facute asupra unor persoane cu o stare buna de sanatate, aflate la altitudini inalte, unde concentratia de oxigen este foarte scazuta, ne ofera date pretioase asupra schimbarilor fiziologice ce se produc in organismul uman si posibilitatea de a imbunatati serviciile de terapie intensiva oferite pacientilor internati", a precizat Mike Grocott, profesor in cadrul University College London si coordonator al testelor efectuate in cadrul expeditiei din Himalaya.
   
Echipa de medici alpinisti, denumita "The Caudwell Xtreme Everest team", a efectuat testele in momentul in care toti membrii echipei se aflau pe varful Everest, la o altitudine de peste 8.000 de metri. Ei au facut ascensiunea purtand masti de oxigen, alimentate prin butelii transportate in spate. Inainte de prelevarea probelor de sange, alpinistii si-au scos mastile timp de 20 de minute, pentru ca plamanii sa li se obisnuiasca cu atmosfera de la 8.000 de metri altitudine, unde oxigenul este extrem de rarefiat.
   
Analizele efectuate au au demonstrat ca nivelul concentratiei medii a oxigenului in sangele arterial al alpinistilor era de 3,28 kilo-Pascali (kPa), fata de concentratia de 12-14 kPa considerata normala pentru o persoana cu o stare de sanatate buna. Cand un pacient are o concentratie a oxigenului sub limita de 8 kPa, medicii considera ca persoana respectiva se afla in stare grava.
   
Potrivit autorilor studiului, acumularea fluidelor in plamani, care are loc la altitudini mari, ar putea fi un factor care contribuie la aceste concentratii slabe ale oxigenului din sange.
   
Grocott considera totusi ca rezultatele studiului trebuie serios analizate "inainte sa poata fi aplicate in sectiile de terapie intensiva" si spera ca vor conduce la imbunatatirea tratamentelor oferite pacientilor suferind de sindromul insuficientei respiratorii, de fibroza cistica, de emfizem pulmonar sau de soc infectios.


Te-ar putea interesa:
  • Litiul din apa potabila contribuie la scaderea ratei sinuciderilor

    Litiul prezent in apa potabila contribuie la scaderea ratei sinuciderilor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii japonezi, publicat recent in British Journal of Psychiatry, informeaza bbc.co.uk si MEDIAFAX.

  • Scaderea glicemiei reduce riscul infarctului la diabetici

    Un mai bun control al glicemiei persoanelor care sufera de diabet contribuie la diminuarea semnificativa a riscului de producere a infarctului miocardic, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat recent in revista Lancet, informeaza BBC News.

  • Doneaza sange! Fii erou!

    In perioada 5-9 mai 2008 se va desfasura cea de a IX-a editie a campaniei nationale de donare voluntara de sange intitulata "DONEAZA SANGE! FII EROU!”

  • Terapia prin ras - sanatate din plin

    Stiai ca rasul poate fi mai mult decat o stare de amuzament si de bine, el poate ajuta organismul sa se vindece, sa amelioreze o durere sau sa ajute la trecerea mai usoara peste o anumita situatie complicata si stresanta? Afla ca vindecarea unei boli se poate accelera daca urmezi o terapie prin ras.

  • Terapia cu hormoni previne cancerul

    S-a descoperit ca terapia cu hormoni reduce riscul cancerului in cazul persoanelor care prezinta o mutatie genetica ce favorizeaza aceasta boala. Cu toate acestea, studii anterioare arata ca terapia cu hormoni creste riscul de dezvoltare a cancerului la san in cazul anumitor femei, relateaza Reuters.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii