Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Un vaccin experimental va ajuta pacientii cu tumori cerebrale

Miercuri, 06 Octombrie 2010
Un vaccin experimental va ajuta paciencii cu tumori cerebraleUn vaccin experimental a reusit sa prelungeasca cu peste 70% durata medie de supravietuire a pacientilor care prezinta cel mai grav tip de tumoare cerebrala - glioblastom -, potrivit unui studiu clinic ale carui rezultate au fost publicate, luni, in Statele Unite ale Americii, informeaza AFP.

Administrat impreuna cu terapiile standard, acest vaccin - care vizeaza si blocheaza o variatie a genei EGFRvIII, deosebit de activa in procesul de multiplicare a celulelor canceroase - a reusit sa prelungeasca durata medie de supravietuire a bolnavilor cu pana la 26 de luni, au explicat autorii acestui studiu, publicat in Journal of Clinical Oncology.

Pacientii vaccinati au beneficiat, totodata, de o perioada mai lunga de timp (14,2 luni) in care tumorile nu au reaparut in organism, comparativ cu media de 6,3 luni cat s-a inregistrat in grupul de control, informeaza Mediafax.

"Aproximativ o treime din totalul glioblastomelor contin aceasta gena, ce este vinovata de virulenta tumorilor", a explicat medicul John Sampson, profesor de neurochirurgie la Universitatea Duke din statul american Carolina de Nord, unul dintre autorii studiului.

"Studiul nostru a aratat ca vaccinul elimina toate celulele canceroase purtatoare a acestei variatii genetice, in 17 cazuri din cei 18 pacienti vaccinati", a declarat la randul sau Darell Bigner, directorul centrului de cercetari asupra tumorilor cerebrale de la Universitatea Duke, principalul autor al studiului.

In total, 35 de pacienti au participat la acest studiu, dintre care 17 au facut parte din grupul de control.

Cei 35 de pacienti au fost cu totii operati de glioblastom si au apelat dupa operatie la sedinte de radioterapie si chimioterapie.

Cei 18 pacienti vaccinati au inceput sa primeasca injectiile cu vaccinul experimental la o luna dupa ce au incheiat radioterapia. Medicii au continuat tratamentul cu aceste injectii atat timp cat acestea au parut sa fie eficiente.

Cercetatorii au constatat ca vaccinul a stimulat un raspuns imunitar la aproape jumatate dintre pacientii vaccinati.

Vaccinul, denumit Rindopepimut (CDX-110), a fost conceput de firma de biotehnologie Celldex Therapeutics.

Glioblastomul
este tipul de tumoare cerebrala cel mai des intalnit, aproximativ 10.000 de noi cazuri fiind diagnosticate in fiecare an in Statele Unite.

In ciuda progreselor inregistrate in ultimii ani in domeniul radioterapiei si chimioterapiei, diagnosticul pentru persoanele care prezinta astfel de tumori este sumbru, durata medie de supravietuire fiind de cel mult un an de la diagnosticare.



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii