Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Vitamina D

Luni, 26 Mai 2008
Vitamina DCand auzim de vitamine ne gandim in general la o multitudune de substante care fac bine organismului. De asemenea le asociem pilulelor care sunt luate ca suplimente nutritive.

Insa trebuie sa fim constienti ca vitaminele au un rol foarte important in organismul nostru, atat separat, cat si interdependent. Si constientizam acest lucru mai ales cand una sau mai multe dintre aceste substante lipsesc din corpul nostru.

 
In ceea ce priveste vitamina D, ea are un rol important in asimilarea si depunerea calciului in oase (de aceea gasim la farmacie calciu+D3).

Vitamina D se gaseste in alimentatie: peste gras (somon, sardine, ton), oua, ficat de vaca, uleiuri vegetale si de peste, unt, lapte integral si lactate nedegresate.

O alta sursa de vitamina D consta in expunerea la soare. Practic, lumina solara are rolul de a mari efectele benefice ale acestei vitamine.

O ultima sursa de vitamina D poate fi luata din suplimentele care se gasesc la farmacie. De cele mai multe ori, vitamina D insoteste calciul, dar poate fi gasita si singura.

Atunci cand insoteste calciul, are rolul de mentinere a functionarii normale a sistemului nervos si a muschilor, reglarea tensiunii arteriale, normalizare a glicemiei si previne aparitia osteoporozei. De asemenea, ajuta la tratarea rahitismului, a crampelor musculare sau a spasmofiliei.


Vitamina DEa apare cu subcategoriile: vitamina D2, care este prezenta in uleiul de ficat de peste si vitamina D3 care e continuta de vegetale.

O absenta a vitaminei D duce la aparitia si dezvoltarea rahitismului, prin tulburari de crestere, deformare usoara a oaselor, probleme in formarea dintilor, toracele e lasat spre interior, iar abdomenul e mult voluminos in comparatie cu restul corpului care e slabit si vlaguit.

La copii apare o oboseala accentuata, o lipsa a puterii de concentrare, rezultate slabe la invatatura, precum si probleme in adaptarea sociala. Se mai pot adauga tuberculoza, ingrosarea articulatiilor si tulburari de crestere si dezvoltare corporala si psihica.

Mai nou, o carenta de vitamina D poate duce la aparitia cancerului sau la cresterea tensiunii arteriale, precum si aparitia sclerozei sau a schizofreniei.

 
Vitamina D trebuie luata in special de copii si de batrani. Copiii au nevoie de aceasta vitamina pentru a se evita rahitismul sau anemia si de asemenea pentru a avea rezultate cat mai bune la invatatura. Vitamina D in organismul celor in varsta reuseste sa le imbunatateasca starea fizica si cea psihica, acestia fiind mai putin predispusi la depresii, amnezii sau senilitate.

In cazul unei hipovitaminoze, e necesar sa va adresati unui medic. In rest, puteti asimila vitamina D din alimentatie, si mai ales, nu uitati sa va expuneti la soare!
Te-ar putea interesa:
  • Vitamina P

    Vitamina P se gaseste in fructele si florile unor plante, alaturi de vitamina C. Mai este numita si citrina, deoarece se gaseste in cantitati mai mari in coaja alba a fructelor citrice decat in sucul acestora.

  • Vitamina K

    Vitamina K are drept actiune principala coagularea rapida a sangelui, fiind un ajutor important in oprirea hemoragiilor de diverse tipuri.

  • Vitamine: vitamina E

    Vitamina E este componenta a tuturor tesuturilor organismului uman, un stoc impresionant putand fi gasit in glanda pituitara si cea suprarenala.

  • Vitamine: vitamina A

    Vitamina A reprezinta un grup de compusi inruditi, intre care si retinolul, acidul retinoic si beta-carotenul, ce joaca un rol foarte important in:- capacitatea vizuala pe timpul noptii,- buna functionare a sistemului imunitar,- cresterea masei osoase,- sistemul reproductiv,- diviziunea normala a celulelor,- buna functionare a tractului intestinal si urinar,- sanatatea si frumusetea pielii, etc.

  • Vitamine: vitamina B

    Categoria de vitamine B, substante solubile in apa, include 8 tipuri de vitamine, esentiale pentru dezvoltarea intregului organism, utile pentru echilibrul intern si extern.

Mesaje (1) »
...
scris de monic, October 11, 2008

dc se intrrupe d2 si dupa o perioada se ia dinnou la copil de 2 luni .e vre o problema?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii