Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Alex Budovsky, la Anim'est 2010

Miercuri, 06 Octombrie 2010
Alex Budovsky, la Anim'est 2010Animatorul american Alex Budovsky este invitatul special al editiei de anul acesta a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, ce se desfasoara intre 8 si 17 octombrie la Bucuresti, au declarat, marti, organizatorii, intr-o conferinta de presa.

Budovsky isi va proiecta scurtmetrajele duminica, la Cinema Patria, in cadrul prezentarii dedicate flmului independent de animatie din New York. Prezentarea artistului va fi incadrata de doua proiectii de scurtmetraje dedicate compilatiei care reuneste "manifestul animatorilor independenti newyorkezi". -"Avoid Eye Contact 2" si "Avoid Eye Contact 2".

Festivalul include 511 filme de scurt si lungmetraj, dintre care se remarca filmul "Iluzionistul" de Sylvain Chomet, proaspat nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film 2010 pentru cel mai bun film de animatie, cele cinci titluri japoneze din cadrul retrospectivei Studio 4°C, hiturile din sectiunea Mozaic, filmele de animatie creepy, bizare si neconventionale mixate cu un live act audio-video marca Matze si Andrei Fantana, in cadrul Creepy Animation Night 2, dar si cele mai bune 14 filme autohtone realizate in 2010 de catre o generatie tanara de animatori care promite sa revigoreze suflul animatiei romanesti.

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est este organizata de Asociatia Culturala Este’n’est si va avea loc in perioada 8-17 octombrie 2010 la Cinema Patria, Cinema Scala si Cinema Union din Bucuresti si va fi urmata de o retrospectiva la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, in perioada 22-24 octombrie 2010, informeaza Mediafax.

Premiile festivalului sunt: Trofeul Anim'est, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj, premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj, premiul pentru cel mai bun film studentesc, premiul pentru cel mai bun film romanesc, premiul pentru cel mai bun film din sectiunea Balkanimation, premiul pentru cel mai bun videoclip, premiul pentru cel mai bun clip publicitar, premiul publicului, premiul pentru intreaga activitate si premiul spectatorului norocos.

Pentru prima data de la lansarea festivalului, RADEF va acorda, anul acesta, premiul special al juriului, in valoare de 500 de euro.

Pe de alta parte, premiul pentru intreaga activitate va fi oferit animatorului roman Zeno Bogdanescu.

Pelicula "Iluzionistul", in regia lui Sylvain Chomet, va deschide Anim'est 2010 pe 8 octombrie. Pe de alta parte, violonistul Alexander Balanescu va sustine un recital live dupa Gala de inchidere a Anim'est 2010, pe 16 octombrie, acompaniind un program de scurtmetraje semnate de britanicul Phil Mulloy, invitat al acestei editii a festivalului.

Directorul executiv al festivalului, Vlad Ilicievici, a tinut sa mentioneze ca festivalul a fost organizat, anul acesta, cu foarte putine fonduri, primind din partea Centrului National al Cinematografiei (CNC) doar 138.000 de lei. "Anim'set este cel mai mare eveniment cinematografic din Bucuresti", a spus Ilicievici. "In conditiile acestea, primim mult mai putini bani decat alte festivaluri de film mult mai putin vizionate, mult mai putin organizate si mult mai putin utile", a adaugat el.

Astfel, a spus Ilicievici, se va organiza "o alianta informala a festivalurilor importante - Anim'est, TIFF, NexT, Anonimul si Astra Sibiu". Reprezentantii acestor festivaluri vor cere, la un moment dat, o audienta la directorul Centrului National al Cinematografiei, pentru a discuta despre subfinantarea anumitor evenimente importante.



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii