Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Pregatiri pentru Targul de carte Bookfest 2009

Duminica, 24 Mai 2009
 Pregatiri pentru Targul de carte Bookfest 2009Cea de-a patra editie a Targului de carte Bookfest se va desfasura anul acesta intre 17 si 21 iunie, in halele 13 - 17 ale Romexpo, in organizarea Asociatiei Editorilor din Romania (AER).

Potrivit reprezentantilor AER, organizarea Bookfest, la care si-au confirmat deja participarea scriitorii Peter Esterhazy si Vladimir Sorokin, presupune cheltuieli care se ridica la circa 300.000 de euro.

In cadrul targului de carte, la organizarea caruia AER spera sa beneficieze de sprijinul financiar al Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National (MCCPN), vor fi decernate, pe 18 iunie, pentru al doilea an consecutiv, premiile Uniunii Scriitorilor (USR).
Acest eveniment constituie rezultatul unei intelegeri intre USR si AER, o serie de oaspeti straini ai Bookfest regasindu-se printre invitatii, si chiar premiatii, Festivalului International "Zile si Nopti de Literatura", desfasurat la Mangalia si Neptun, in perioada 11-16 iunie.

Si anul acesta, Curtea Veche, Humanitas, Polirom, Cartea Romaneasca sau RAO, precum si alte case de editura, isi asteapta cititorii cu surprize pe masura evenimentului.

Targul va fi deschis, zilnic, intre orele 10,00 - 20,00, cu exceptia zilei de vineri, 19 iunie, cand iubitorii lecturii vor avea acces la Bookfest pana la ora 22,00, si in ultima zi a manifestarii - duminica, 21 iunie, cand programul se va incheia la ora 18,00. Organizatorii au decis ca iubitorii cartii, care vor trece pragul targului, sa plateasca o taxa de acces de cinci lei, contravaloarea biletului de intrare urmand a fi recuperata integral prin achizitionarea unei carti de la Bookfest.

Editia 2008 a Targului de carte Bookfest a reunit, in pavilioanele 13-17 de la Romexpo, pe o suprafata de expunere de 5.000 de metri patrati, peste 150 de edituri, care au propus aproximativ 50.000 titluri, Orhan Pamuk, Peter Esterhazy sau Irina Denejkina fiind prezenti la respectiva editie.

Prima editie a Bookfest, din 2006, s-a desfasurat in acelasi amplasament cu editia din 2008, insa pe o suprafata mai mica, respectiv halele 13-15. Atunci s-a constatat ca locul a oferit o buna expunere din punct de vedere al suprafetei si al repartizarii editurilor. In 2007 nu s-a reusit inchirierea in timp util a aceleiasi suprafete, fapt pentru care targul s-a desfasurat in pavilionul central al Romexpo.

Bookfest este un proiect initiat de membrii AER, adresat atat editorilor, cat si publicului indragostit de carti. AER a fost fondata in 1991 si este principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.


Te-ar putea interesa:
  • Targul de la Frankfurt, un succes pentru piata de carte romaneasca

    Targul de carte de la Frankfurt, care si-a inchis portile duminica, a fost un succes pentru editorii romani. Polirom a achizitionat copyright-ul pentru opera lui Doris Lessing, laureata Premiului Nobel pentru literatura, iar Humanitas a incheiat un parteneriat cu agentia Literalex din Elvetia. in acest an, Targul s-a desfasurat in cinci sali de expozitie si a gazduit peste 2.500 de evenimente, invitatul de onoare al manifestarii fiind Cultura Catalana.

  • Micii “devoratori” de carte vin la Bookfest

    De la Abecedar la eseul filosofic, calea de parcurs este similara celei de la curiozitatea copilariei la intelepciunea maturitatii. Salonul International de Carte BOOKFEST 2010 face legatura intre cele doua universuri prin intermediul Clubului IBBY al “Soriceilor de biblioteca”, destinat celor mici. Astfel, cei mai mici vizitatori ai Salonului au ocazia sa ia parte la numeroase momente instructiv-recreative, intr-un spatiu atractiv de lectura, joc si creativitate, situat in Pavilionul 17 al Romexpo.

  • A patra zi de Bookfest, bogata in lansari de carte

    Cea de-a patra zi a Salonului International al Cartii Bookfest a debutat cu masa rotunda Jurnalismul cultural si literatura, la care au participat Paula Izquierdo, Milagros Frías, Paul Cernat, Cristian Teodorescu si Carmen Musat (redactor-sef, revista Observator cultural) – moderatoare. Una dintre temele dezbatute a fost compatibilitatea ipostazelor de jurnalist cultural si de scriitor. Paul Cernat considera ca jurnalismul cult reprezinta o forma eficienta de comunicare dincolo de spatiul academic.

  • Scriitori spanioli la Salonul de Carte Bookfest 2010

    Spania este tara invitata a celei de-a V-a editii Bookfest. Conform organizatorilor, Asociatia Editorilor din Romania (AER), “acest demers reprezinta inceputul unei traditii de prezenta internationala prin care se doreste aducerea in atentia cititorilor a culturii altor tari si punerea lor in valoare. Importanta operelor literare si artistice, numeroasele traduceri ale autorilor spanioli, clasici si contemporani, publicate in Romania, dar si ale autorilor romani publicate tot mai mult in spaniola sunt principalele argumente ale invitarii Spaniei la aceasta editie”.

  • Targul de Carte Gaudeamus 2010 - 18 - 22 noiembrie

    Targul de Carte Gaudeamus - editia a XVII-a - se va desfasura anul acesta intre 18 si 22 noiembrie, in Pavilionul Central al Romexpo din Capitala, informeaza un comunicat al organizatorilor.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii