Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Premiile Oscar 2009

Luni, 23 Februarie 2009
Premiile Oscar 2009Mult asteptata decernare a premiilor Academiei americane de film a avut loc pe 23 februarie la Kodak Theatre din Los Angeles, fiind transmisa in direct si in Romania de canalul HBO, incepand cu 3:00, ora Romaniei.


Desi criticii anuntasera cu cateva seri inainte ca lungmetrajul regizorului britanic Danny Boyle este favoritul editiei din 2009, ceremonia propriu-zisa a depasit asteptarile tuturor: "Slumdog Millionaire" a plecat acasa cu nu mai putin de 7 statuete din cele 10 nominalizari pe care le adunase.

Povestea tanarului Jamal, crescut in mahalele Mumbaiului si castigator al concursului "Vrei sa fii miliardar" a sensibilizat audienta si a impresionat criticii, aducandu-i regizorului Danny Boyle, in varsta de 52 de ani, premiul pentru cel mai bun regizor, dar si cea mai buna pelicula a anului 2009.

Asa cum era de asteptat, au existat si mari pierzatori ai acestei editii a premiilor Oscar. De departe, cea mai notabila pierdere este cea a filmului "Misteriosul caz al lui Benjamin Button", care, in ciuda celor 13 nominalizari, a plecat acasa cu numai 3 statuete, mai putin semnificative: cea mai buna regie artistica, cel mai bun machiaj si cele mai bune efecte vizuale.

Premiile Oscar 2009In ceea ce priveste distinctiile pentru prestatiile actoricesti, Kate Winslet si-a adjudecat premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru pelicula "Cititorul". Cu nu mai putin de 6 nominalizari, la cei 33 de ani ai sai, Kate Winslet a intrat in posesia primei statuete din cariera. La aceasta categorie au mai fost nominalizate: Angelina Jolie, pentru rolul din pelicula "Schimbul" (Changeling), Meryl Streep pentru "Indoiala" (Doubt), Anne Hathaway pentru rolul din pelicula "Rachel Getting Married" si Melissa Leo pentru "Frozen River".

Penelope Cruz a reusit, anul acesta, sa castige premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru rolul din "Vicky, Cristina, Barcelona", in regia lui Woody Allen. Ea a mai fost nominalizata si in 2007 pentru prestatia din filmul "Volver", in regia cunoscutului Pedro Almodovar.

Asa dupa cum multi se asteptau, Heath Ledger a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, datorita impresionantei prestatii in rolul lui Joker, din ultimul film "Batman". Heath Ledger este cel de-al doilea actor care a castigat acest premiu post-mortem, predecesorul sau castigator fiind Peter Finch, care in 1977 a primit Oscarul pentru filmul "Reteaua".
Se

Surpriza serii a furnizat-o premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, adjudecat de Sean Penn pentru rolul din "Milk - Pretul curajului". Actorul in varsta de 48 de ani interpreteaza rolul lui Harvey Milk - primul politician homosexual ales intr-un consiliu orasenesc american, in 1977. Sean Penn a mai castigat un Oscar, datorita rolului din filmul Mystic River. Marele favorit al serii la aceasta categorie era considerat a fi Mickey Rourke, al carui come-back neasteptat din filmul "Luptatorul" (The Wretsler) i-a adus actorului un premiu Bafta si un Glob de Aur pentru cel mai bun actor intr-un rol principal.

Premiile Oscar 2009Decernarea premiilor Oscar a fost gazduita de actorul australian Hugh Jackman, desemnat cel mai sexi barbat in viata de revista People. Organizatorii festivitatii din acest an au mizat pe imaginea actorului din pelicula "Australia", dorind ca anul acesta sa rupa traditia audientelor mici care au marcat ultimele decernari.

La Kodak Theatre, Los Angeles, stralucirea a luat ochii publicului, creand o iluzie care sa abata gandurile publicului american si mondial de la situatia economica atat de grea. Iar declaratia lui Harvey Weinstein, a carui companie a lansat filmul "Cititorul", vine sa confirme: "Daca nici noi nu putem intretine aceasta iluzie, inseamna ca am dat gres."

Andreea - Ina Gartoi


Lista completa a castigatorilor premiilor Oscar 2009:

Cel mai bun film:

"Slumdog Millionaire" (regia Danny Boyle)

Cea mai buna regie:

Danny Boyle - "Slumdog Millionaire"

Cel mai bun actor in rol principal:

Sean Penn - "Milk"

Cea mai buna actrita in rol principal:

Kate Winslet - "The Reader"

Cel mai bun actor in rol secundar:

Heath Ledger - "Cavalerul Negru/ Dark Knight"

Cea mai buna actrita in rol secundar:

Penelope Cruz - "Vicky Cristina Barcelona"

Cel mai bun lungmetraj animat:

"Wall-E", regia Andrew Stanton

Cea mai buna regie artistica:

"The Curious Case of Benjamin Button" (Donald Graham Burt, Victor J. Zolfo)

Cea mai buna imagine:

"Slumdog Millionaire" (Anthony Dod Mantle)

Cele mai bune costume:


"The Duchess" (Michael O'Connor)

Cel mai bun documentar:

"Man on Wire" (James Marsh, Simon Chinn)

Cel mai bun scurtmetraj documentar:

"Smile Pinki" (regia Megan Mylan)

Cel mai bun montaj:

"Slumdog Millionaire" (Chris Dickens)

Cel mai bun film strain:

"Departures" (regia Yojiro Takita, Japonia)

Cel mai bun machiaj:

"The Curious Case of Benjamin Button" (Greg Cannom)

Cea mai buna coloana sonora:

"Slumdog Millionaire" (A. R. Rahman)

Cea mai buna tema muzicala:

"Jai Ho" ("Slumdog Millionaire")

Cel mai bun scurtmetraj animat:

"La maison en petits cubs" - regia Kunio Kato

Cel mai bun scurtmetraj:

"Spielzeugland" - regia Jochen Alexander Freydank

Cel mai bun montaj de sunet:

"Cavalerul Negru/ The Dark Knight" (Richard King)

Cel mai bun mixaj de sunet:

"Slumdog Millionaire" (Ian Tapp, Richard Pryke, Resul Pookutty)

Cele mai bune efecte vizuale:

"The Curious Case of Benjamin Button" (Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton, Craig Barron)

Cel mai bun scenariu adaptat:

"Slumdog Millionaire" - Simon Beaufoy

Cel mai bun scenariu original:

"Milk" - Dustin Lance Black




Te-ar putea interesa:
  • Premiile Oscar vor avea loc pe 22 februarie 2009

    A 81-a ceremonie a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie 2009, la Hollywood, au anuntat, luni, organizatorii prestigiosului eveniment al celei de-a saptea arte, informeaza AFP.

  • Premiile Oscar 2009, in direct, la HBO Romania

    Gala Premiilor Oscar 2009 va fi transmisa, in direct si in versiune originala nedublata, luni, 23 februarie, de la ora 3.00, la HBO Romania, informeaza MEDIAFAX.

  • Premiile Oscar 2008

    Decernarea premiilor Oscar, eveniment ce a avut loc duminica la Kodak Theatre din Los Angeles, a reprezentat cel mai impresionant eveniment de acest gen al anului in curs.

  • Nominalizarile la premiile Oscar 2010

    Filmele "Avatar", in regia lui James Cameron, si "The Hurt Locker", in regia lui Kathryn Bigelow, au primit cele mai multe nominalizari la premiile Oscar 2010, fiecare din ele fiind nominalizate la noua categorii, informeaza hollywoodreporter.com.

  • Premiile Oscar 2011 - nominalizari

    Filmul "The King's Speech" a primit cele mai multe nominalizari la premiile Oscar 2011, lungmetrajul britanic fiind nominalizat la 12 categorii, informeaza hollywoodreporter.com.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii