Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Primul hotel din spatiu va fi deschis in 2012

Marti, 03 Noiembrie 2009
Primul hotel din spatiu va fi deschis in 2012O companie spaniola vrea sa deschida, in 2012, primul hotel din spatiu, multi fiind insa sceptici in ceea ce priveste viabilitatea si oportunitatea acestei investitii, relateaza AFP.

Reprezentantii companiei de arhitectura The Galactic Suite Space Resort, cu sediul la Barcelona, au declarat ca un sejur de trei nopti in viitorul hotel spatial va costa 4,4 milioane de dolari (3 milioane de euro), in acest pret fiind inclusa si o perioada de antrenament de opt saptamani, pe o insula tropicala.

In timpul acestui sejur, viitorii turisti vor vedea Soarele rasarind de 15 ori si vor calatori in jurul Terrei la fiecare 80 de minute. Turistii vor purta costume prevazute cu mai multe benzi adezive velcro, care le vor permite sa se agate si sa se deplaseze pe peretii camerelor lor precum Omul Paianjen, informeaza Mediafax .

Xavier Claramunt, presedintele companiei Galactic Suite Ltd's, a declarat ca, prin acest proiect, compania sa va deveni varful de lance al unei industrii tinere, care are un viitor stralucitor in anii urmatori, considerand ca zborurile si calatoriile spatiale vor deveni chestiuni obisnuite.

O adevarata industrie a turismului spatial incepe sa se contureze prin construirea Spaceport America din New Mexico, primul centru special conceput pentru zborurile comerciale in spatiu si pentru turistii spatiali.

Virgin Galactic, firma specializata in voiaje spatiale infiintata de miliardarul britanic Richard Branson, va folosi aceasta baza, de unde vor fi realizate zborurile comerciale suborbitale cu turisti, la un tarif de 200.000 de dolari.

Compania Galactic Suite Ltd, infiintata in 2007, spera sa inceapa acest proiect printr-un prim zbor la o altitudine de 450 de kilometri, cu o viteza de croaziera de 30.000 de kilometri pe ora, cu o capacitate de transport de patru turisti si doi piloti.

Peste 200 de persoane si-au manifestat interesul pentru a vizita viitorul hotel spatial si pana in prezent 43 si-au confirmat deja rezervarea.

Cifrele sunt asemanatoare si pentru compania Virgin Galactic, 300 de persoane platind sau semnand deja contractul pentru o calatorie in spatiu, insa, spre deosebire de compania infiintata de Branson, Galactic Suite va folosi rachete rusesti pentru a-i duce pe turisti in spatiu, acestia urmand sa decoleze de pe un nou centru spatial, care va fi construit pe o insula din Caraibe.



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii