Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Se bate gongul la FNT 2008

Vineri, 31 Octombrie 2008
Se bate gongul la FNT 2008Cea de-a XVIII-a editie a Festivalului National de Teatru (FNT) va debuta, sambata, aducandu-le bucurestenilor, timp de 10 zile, 40 de spectacole de teatru, 6 spectacole de dans, 11 conferinte si intalniri cu importanti oameni de teatru din tara si din strainatate, 14 lansari de carte si o expozitie de afis de teatru.

Editia 2008 a FNT-ului isi propune sa ofere o imagine complexa a pietei de teatru contemporan, prezentand pe intreaga durata a evenimentului productii ale teatrelor romanesti, din Capitala si din provincie, precum si productii apartinand unor companii teatrale de renume din strainatate.

Festivalul este structurat pe trei categorii: "Spectacole romanesti de top" (Romanian Showcase), "Spectacole invitate din strainatate" (International Voices) si "Debut" (New Entry). In "Spectacole romanesti de top" au fost incluse spectacole care pot reprezenta cu succes teatrul autohton in afara tarii.

Au fost invitati sa le vada, pe langa publicul romanesc, promoteri internationali, directori de festivaluri si de teatre din lume, in scopul de a le include in programul evenimentelor girate de ei.
Categoria "Debut/New Entry" este menita sa prezinte spectacolele unor regizori tineri si foarte tineri care sunt la prima lor productie teatrala.

Spectacolele invitate din strainatate aduc in cadrul aceluiasi eveniment realitati teatrale diferite din Franta, Rusia, Marea Britanie, Germania si Letonia.

"Vor fi prezenti la FNT 2008 regizori si companii teatrale internationale care traseaza noile tendinte in teatrul lumii, cu spectacole nominalizate sau distinse cu premii europene, prezentate anul acesta in multe alte festivaluri prestigioase. Invitand nume precum Richard Foreman, Kama Ginkas, Alvis Hermanis, Rimini Protokoll, Joel Pommerat, Lev Erenburg, teatrul romanesc intra in circuitul teatral al momentului.

Speram ca asteptarile publicului care va vedea spectacolele acestor creatori vor creste, iar artistii romani se vor putea conecta la teatrul lumii si isi vor putea fixa noi repere", precizeaza directorul artistic al evenimentului, criticul de teatru Cristina Modreanu.

Oferta FNT 2008 este completata cu sectiuni speciale - "Spectacole de dans/ Dance Showcase", in colaborare cu Centrul National al Dansului,"Debut/ New Entry", in colaborare cu Teatrul de Comedie, si "Noptile Teatrului Independent/Indie Nights", in colaborare cu Teatrul Luni de la Green Hours.

Printre noutatile editiei din acest an a FNT-ului, se numara editarea de catre UNITER a unei reviste dedicate teatrului - "Scena.ro", relansarea site-ului dedicat evenimentului -www.fnt.ro, precum si posibilitatea spectatorilor de a achizitiona biletele in sistem online.

Un alt proiect care se vrea a fi pus in aplicare este realizarea unei expozitii itinerante despre istoria teatrului romanesc, coordonata de Maria Draghici.

Spectacolele vor avea loc pe scenele mai multor teatre bucurestene: Teatrul National Bucuresti, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Ion Creanga si Teatrul de Opereta Ion Dacian.

Workshop-urile, conferintele si intalnirile FNT se vor desfasura la UNATC, lansarile de carte la Libraria Carturesti, spectacolele de dans la Centrul National al Dansului, iar majoritatea spectacolelor din cadrul "Noptile Teatrului Independent" vor avea loc la Teatrul LUNI de la Green Hours.

"Sunetul tacerii/The Sound of Silence", in regia lui Alvis Hermanis, pe muzica de Simon and Garfunkel este spectacolul care va deschide, sambata, evenimentul. Potrivit organizatorilor, "Sunetul tacerii" este un "spectacol luminos compus din muzica si stari, nu din cuvinte", ce va fi prezentat publicului bucurestean pe 1 noiembrie, in Sala Mare a Teatrului National "I.L. Caragiale" din Bucuresti.

Festivalul National de Teatru este un eveniment finantat de Ministerul Culturii si Cultelor, impreuna cu Primaria Capitalei si produs de UNITER.
Te-ar putea interesa:
  • B'estfest 2008

    Festivalul B'estfest a debutat in forta, vineri seara, in parcarea Romexpo, unde a adunat intre 15.000 si 16.000 de spectatori care au asistat la o serie de concerte sustinute de artisti printre care s-au numarat Alanis Morissette, UNKLE, Cypress Hill, Miss Platnum si Apollo 440.

  • Studentiada 2008

    Concursuri, traininguri si proiectii de filme au loc luni, in prima zi a festivalului "Studentiada", organizat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) in Bucuresti, Arad, Bacau, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Petrosani, Resita, Targu-Jiu si Timisoara.

  • Stufstock 2008

    Cea de-a VI-a editie a festivalului Stufstock va avea loc, anul acesta, in intervalul 14-16 august, urmand sa se desfasoare, la fel ca si in anii precedenti, in Vama Veche, au declarat pentru MEDIAFAX organizatorii evenimentului.

  • Premiile UNITER 2008

    Regizorii Laszlo Bocsardi, Alexandru Dabija si Andrei Serban sunt nominalizati la editia din acest an a Premiilor UNITER, unde, pentru titlul de Cel mai bun spectacol concureaza "Faust" de Silviu Purcarete, "Ionesco – Cinci piese scurte" de Alexandru Dabija si  "Unchiul Vania" de Andrei Serban.

  • Horoscopul anului 2008 (II)

    Continuam horoscopul anului 2008 cu urmatoarele 6 zodii, pentru ca si nativii acestora sa fie pusi la curent cu privire la anul care va incepe, peste doar cateva zile.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii