Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Teatru, concerte, moda, exponate exotice si multe altele, la Noaptea Muzeelor in Capitala

Miercuri, 12 Mai 2010
Teatru, concerte, mod, exponate exotice si multe altele, la Noaptea Muzeelor în CapitalSpectacole de teatru, ateliere de spada si dans, animatie in costume de epoca, muzica populara si clasica, proiectii de filme si expozitii dedicate Mexicului si Chinei se numara printre evenimentele din programul a opt muzee bucurestene care sarbatoresc, sambata, Noaptea Muzeelor.

Anul acesta, Noaptea Muzeelor, aflata la cea de-a VI-a editie, va fi sarbatorita de pe 15 pe 16 mai, opt muzee din Capitala avand "portile deschise" (vizite gratuite), dar si o serie de evenimente speciale pregatite pentru aceasta ocazie - Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National "George Enescu", Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Taranului Roman si Muzeul National Cotroceni.

Daca celelalte muzee vor petrece o "noapte alba" asteptandu-si vizitatorii de sambata seara pana duminica dimineata, Muzeul Satului anunta evenimentul Dimineata Muzeului, care va avea loc pe parcursul zilei de sambata, dat fiind ca aceasta institutie nu poate fi vizitata noaptea din motive de securitate a patrimoniului existente aici, informeaza Mediafax .

In aceasta perioada, Muzeul Satului gazduieste Targul Olarilor, deschis pana duminica, de unde vizitatorii isi pot cumpara oale, dar si produse bio, de la Asociatia Bio Romania. Cei care isi doresc sa confectioneze propriul vas de lut o vor putea face in cadrul atelierelor interactive, iar cel mai frumos obiect va fi premiat. Sambata, targul este deschis intre orele 10.00 si 19.00. Totodata, in aceasta zi, intre orele 9.00 si 14.00, accesul in muzeu va fi gratuit.

Programul zilei mai cuprinde concerte sustinute de ansambluri populare, precum Taraful de la Curtea Domneasca, Teleorman, Ansamblul Sonte al Asociatiei Macedonenilor din Romania - "Soare … pe ulita satului" - si Ansamblul folcloric Cununa Carpatilor al Centrului Cultural National de Arta "Tinerimea Romana". Repertoriul popular autohton este completat cu cantece interpretate de Alex Tomaselli.

Muzeul Taranului Roman invita bucurestenii, de sambata de la ora 18.00 pana duminica la ora 2.00, la trei expozitii temporare. Doua dintre ele sunt dedicate artei populare mexicane, respectiv picturii taranesti din China. "Mexic - Traditii si obiceiuri" prezinta o colectie de 500 de obiecte de arta populara mexicana, reprezentative pentru fiecare colt al tarii (statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi, sageti cu pene, dar si... Zeul Ploii), in timp ce "Pictura taraneasca din China" ilustreaza in tablouri impresionante felul de a fi, de a munci, viata de zi cu zi a taranilor chinezi, dupa 1950.

La acestea se adauga "www.distrugeri.ro", o expozitie manifest realizata sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania, care ofera un parcurs initiatic prin spatiile fascinante ale Morii lui Assan, monument de categoria A vandalizat de ani de zile, printre trunchiuri de ciresi recuperati de Serban Sturdza si revizitati de artistul Virgil Scripcariu, prin bogatia stilistica a unui oras surprinzator, emotionant si ignorat de locuitorii sai.

La Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), publicul va putea sa viziteze gratuit Galeria Nationala si Galeria de Arta Europeana, intre orele 16.00 (sambata) si 04.00 (duminica), bucurandu-se si de celelalte activitati speciale propuse de MNAR in aceasta noapte.

Spectacolul "Statuile" al Teatrului Masca va fi jucat printre statuile de bronz din curtea muzeului, in intervalul orar 21.30 - 22.30. Totodata, curtea, gazonul si cladirea muzeului vor fi imbracate pe rand in lumini colorate, pe ritmuri sonore. In "coltul interactiv", vizitatorii vor fi invitati sa se imortalizeze artistic, dand viata personajelor din cateva tablouri expuse la MNAR si reproduse pe panouri in marime naturala.

Muzeul Zambaccian din cadrul MNAR sarbatoreste, in schimb, Ziua Internationala a Muzeelor (18 mai), oferind acces gratuit vizitatorilor intre orele 11.00 si 19.00.

Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) prezinta un program special - "Insomnia culturala" -, care cuprinde mai multe spectacole: 19.00 -19.30 - program artistic coregrafic cu Liceul de Coregrafie "Floria Capsali", 20.00 - 20.30 - program de folclor sirian si dansuri cu Scoala Araba Tichrin, 20.00 - 20.35 - piesa de teatru "O noapte furtunoasa" (fragmente) pusa in scena de trupa de teatru "Cantemir Art", 20.00 - 24.00 - Teatru de umbre - Mozaic de spectacole realizat de voluntari europeni care activeaza in Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania (A.C.T.O.R.), 21.00 - 22.30 - piesa de teatru "Pygmalion" de George Bernard Shaw cu Scoala de Teatru "Q-Feel", in regia Doinei Ionescu, si, de la 23.00 la 23.30, transcriptii pentru violoncel si pian cu Asociatia Prietenii MNIR.

O alta sectiune a programului amplu pregatit de MNIR se intituleaza "Reconstituiri" si cuprinde reconstituiri istorico-militare (Asociatia Traditia Militara va prezenta manevre si uniforme din timpul razboaielor cu Napoleon Bonaparte ale Regimentului II Graniceresc Valah Nr. 17 din Nasaud) si animatie in costume de epoca marca Medieval Art Production, pe tot parcursul Noptii Muzeelor.

Alte manifestari la Muzeul de Istorie in aceasta noapte vor fi atelierele de spada, dans si creatie prezentate de Medieval Art-Circensium Historiae, atelierele de creatie si istoria artei - "Istoria artei pe intelesul celor mici" si "Sa descoperim misterele lumii antice", cu Oana Marinache, precum si Foto Cabinet-ul "de la Belle Epoque" al maestrului fotograf Eugen Ciocan.

De asemenea, publicul va putea viziona doua expozitii temporare: "Istoria la …feminin", ce propune o imagine asupra feminitatii si rolului femeii in istorie, pe teritoriul Romaniei, si "Cronos. Umbre, muzica si pasi de dans", expozitie de fotografie realizata de Cristian Seusan.

Muzeul National Cotroceni propune, la randul sau, vizitarea gratuita a expozitiei sale permanente si a expozitiei temporare "Jurnal de moda... moda feminina la 1900", intre orele 19.00 - 24.00.

La Muzeul de Geologie, Noaptea Muzeelor se deschide la ora 19.00, cu spectacolul de teatru "Te iubesc! Te iubesc?" dupa "Zapezile de altadata" de Dumitru Solomon. Dramatizarea si regia sunt semnate de Chris Simion, iar din distributie fac parte Corina Moise, George Corodeanu, Alexandru Grigore si Manuela Harabor. De la ora 21.00, Alina Sorescu, Andreea de la Amadeus si Senti vor sustine un concert, urmat de o lansare neconventionala de carte - "In fiecare zi, Dumnezeu se roaga la mine", de Chris Simion.

Seara va fi animata de doua personaje: Gheea, zeita pamantului la greci, si un geolog. Pe parcursul serii, vizitatorii vor putea viziona proiectia multimedia "Geologia, intre arta si pasiune", expozitia "Geologia Romaniei", expozitia cu vanzare de cristale, fosile, flori de mina si bijuterii, o expozitie cu vanzare de ceramica de Horezu, precum si o expozitie cu fotografii si afise reprezentand activitatea muzeului, care sarbatoreste in aceasta noapte 20 de ani de la deschidere.

Muzica clasica va fi la ea acasa la Muzeul National "George Enescu", unde seara se deschide cu un concert in curtea muzeului, sustinut de Orchestra Tineretului Bucurestean, dirijata de Andrei si Nicolae Racu, de la ora 20.00, urmat de concerte in interiorul Palatului Cantacuzino, cu Corul "Nihil sine Deo", sub bagheta lui Emil Matei, formatia vocal-instrumentala de muzica veche "Anton Pann", dirijor Constantin Raileanu, si trio-ul de coarde cu flaut format din Nicoleta Angheloiu (flaut), Ioana Jijian (vioara), Emma Rotomeza (viola) si Ella Bokor (violoncel). In completarea programului, vor fi proiectate doua documentare dedicate lui George Enescu.

La Muzeul National al Literaturii, vizitatorii se vor putea bucura de grafica, teatru, muzica ruseasca, jazz si poezie si, in final, de proiectia filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier", de Florin Serban, in prezenta echipei productiei.

O expozitie a istoriei literaturii romane in caricaturi va putea fi vizitata de sambata dimineata pana duminica la ora 3.00. Teatrul Masca prezinta spectacolul "Statui vivante" pe esplanada muzeului, de la ora 19.00, urmat de un concert de muzica ruseasca, sustinut de Radu Captari (voce, chitara) si Igor Caras (voce, acordeon), de la ora 20.00.

Seara de poezie si jazz va avea loc intre orele 21.00 si 22.30, cuprinzand recitalurile poetilor Traian T. Cosovei, Cornelia Maria Savu, Bogdan O. Popescu, Ioan Es. Pop, Lucian Vasilescu, Ofelia Prodan, Adrian Suciu, Paul Vinicius, Marian Draghici si Ioana Craciunescu, pe muzica interpretata de Mircea Tiberian si Nadia Trohin. Seara continua cu muzica, medievala de aceasta data, prin concertul formatiei Pontice, si se incheie cu proiectia peliculei "Eu cand vreau sa fluier, fluier", dublu premiata la Berlinala 2010, de la ora 24.00. Vor prezenta filmul producatorii Catalin si Daniel Mitulescu, regizorul Florin Serban si actorii George Pistereanu, Ada Condeescu si Clara Voda.

Noaptea Muzeelor este un eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a sasea editie. Evenimentul este patronat si anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei si, de asemenea, de UNESCO, care s-a alaturat Noptii Muzeelor in anul 2009. Noaptea muzeelor este corespondentul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, instituite de International Council of Museums (ICOM), care este sarbatorita pe 18 mai.

Peste 20 de muzee din toata Romania sarbatoresc anul acesta Noaptea Muzeelor.


Te-ar putea interesa:
  • Noaptea Muzeelor - cu filme de arta

    Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) va proiecta, sambata seara, cu ocazia Noptii Muzeelor, o serie de filme de arta puse la dispozitie de Institutul Francez din Bucuresti, adunate sub titlul "Avangarda de ieri, avangarda de azi". 

  • Muzeele din Romania, la "Noaptea muzeelor"

    Editia a patra a "Noptii muzeelor" va fi organizata, in acest an, pe 17 mai, Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) invitand muzeele din Romania sa participe la acest program care are loc anual, in mai multe tari europene, si sa-si deschida portile pentru publicul larg, se arata pe site-ul MCC.

  • "Noaptea muzeelor" la Muzeul Militar National

    Muzeul Militar National organizeaza, in noaptea de sambata spre duminica, intre orele 19.30 si 01.00, "Floare de Lotus", eveniment inscris in proiectul european "Noaptea muzeelor", care are loc in mai multe muzee din Bucuresti si din tara.

  • Numar impresionant de vizitatori la noaptea muzeelor

    Muzeele bucurestene au transformat noaptea de sambata spre duminica intr-o adevarata manifestare culturala populara, zeci de mii de oameni venind sa vada evenimentele organizate de cele 11 institutii care si-au tinut deschise portile, gratuit, pana in zori, cu prilejul Noptii Muzeelor.

  • "Noaptea Muzeelor" la Muzeul National Cotroceni

    Muzeul National Cotroceni invita publicul, sambata, la cea de-a V-a editie a programului european "Noaptea Muzeelor" initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta.

Mesaje (1) »
...
scris de Replica Rolex Watches for sale, November 13, 2013

<a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> In the standard con it's going to even nonetheless have a price tag on it and they're going to state that a friend of theirs lately stole it. Another prevalent item that is certainly sold because the genuine report is bogus Rolex watches <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> . <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a> It as well may well are available in a counterfeit box but they are straightforward to identify <a rel="nofollow" href="http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp">fake Cartier Watches</a>. <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a> This can be mainly because, the second hand on the true Rolex "sweeps" while the second hand on a faux will move with a "tick". <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a>

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii