Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Bulz

Miercuri, 16 Februarie 2011
BulzNu-i asa ca aproape de fiecare data cand te intorci de la munte, dupa ce ai mancat la cabana sau la pensiune “un bulz adevarat”, te tot gandesti cum ar fi sa ai si acasa din cand in cand o asemenea mancare? Iata doua variante de bulz pe care sa incerci sa le experimentezi fara teama. Nu e nimic complicat, vei vedea!

Reteta 1

Ingrediente:

- ½ kg malai;
- 4 oua;
- 300-400 g branza de burduf;
- unt sau ulei pentru uns tava;
- sare.

Cum preparam:

Din malai se face o mamaliga potrivit de tare. Separat se pun ouale la fiert, lasandu-se timp suficient pentru a fi tari. Cand sunt gata se curata de coaja si se prepara bulzul astfel: intr-un bol se amesteca branza de burduf cu ouale sfaramate. Mamaliga se imparte in 4 parti, modelandu-se in forma de bile, in mijlocul carora se creaza o scobitura suficient de mare pentru a pune in ea un sfert din umplutura obtinuta. Se acopera cu mamaliga, asa incat aceasta sa nu iasa la exterior. Se preseaza usor cu podul palmei si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se baga in cuptorul bine incins pentru maximum 15-20 minute. Se serveste cald.


Reteta 2

Ingrediente:

- ½ kg malai;
- 4 oua;
- 300-400 g branza de burduf;
- 250g bacon;
- 150g cascaval;
- 2-3 linguri smantana;
- unt pentru uns;
- sare.

Cum preparam:

Pentru o reteta mai speciala de bulz, s-au adaugat la ingredientele obisnuite cateva alte ingrediente care sa dea o alta savoare mancarii. Se va proceda la fel ca mai sus pentru a prepara mamaliga si ouale. Separat se vor praji usor fasiile subtiri de bacon, avand grija sa fie bine scurse de grasime atunci cand le scoatem din tigaie. Acestea impreuna cu cele cateva linguri de smantana se vor adauga la umplutura care va umple bilele de mamaliga. Se vor introduce la cuptor la fel ca si in reteta anterioara, dar, pentru un aspect mai placut si o alta aroma, se va rade cascaval deasupra lor, cu aproximativ 5 minute inainte de a le scoate spre a fi servite.

Bulzul se poate manca simplu sau insotit de un gratar, de pastrama sau de frigarui, din carne de porc, oaie, berbecut si cu o cana de vin rosu demisec alaturi.

Pofta buna!!



Te-ar putea interesa:
  • BULZ la cuptor

    Acesta reteta este pentru cei ce doresc o masa gustoasa si usor de preparat sau folosind-o ca garnitura la orice fel de friptura. Cei ce doresc sa manance in spirit muntenesc sau cei ce adora gustoasa nostra mamaliga vor deveni fanii bulzului. 

  • Bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul de Nunti din Sibiu

    Bucatarii au reusit sa prepare, sambata, un bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul International de Nunti si Gastronomie care are loc la Sibiu, doborand astfel recordul mondial la cel mai lung bulz preparat in Romania, transmite corespondentul Mediafax.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii