Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

BULZ la cuptor

Luni, 14 Iulie 2008

Acesta reteta este pentru cei ce doresc o masa gustoasa si usor de preparat sau folosind-o ca garnitura la orice fel de friptura. Cei ce doresc sa manance in spirit muntenesc sau cei ce adora gustoasa nostra mamaliga vor deveni fanii bulzului. 

Alegerea ingredientelor se face astfel: se iau 4 -5 oua (in functie de cate portii faceti, cantitatile se modifica), un bulgare (bucata) cat pumnul de branza de burduf (de preferat cea “de la mama ei” – de la ciobani sau magazinele specializate), putin cascaval, unt sau margarina ( ce aveti prin frigider sau ce preferati) si malai pentru a face mamaliguta.

Luati un vas iena, pe care il ungeti cu untul sau margarina, fierbeti ouale cat de tari doriti si la sfarsit (cand s-au racit) taiatile felii si taiati branza in felii cat mai groase.

Dupa ce ati fiert malaiul si ati preparat mamaliguta puneti in vasul iena un strat de mamaliga, apoi unul de branza si deasupra unul de oua, apoi repetati operatiunea cu inca un strat. Pe deasupra ultimului strat radeti cascaval.

Cand ati terminat prepararea, bagati vasul la cuptorul incins in prealabil sau la cuptorul cu microunde. Il lasati 15-20 minute pana se topeste atat cascavalul de deasupra, cat si branza de burduf. Apoi asteptati pana se mai raceste putin si taiati-o in forma acelor de cesornic ca pe un tort (daca aveti vasul iena rotund) sau in bucati patrate (daca vasul este dreptunghiular). Se serveste cu smantana proaspata si la temperature camerei.

Pentru cei care vor folosi acesta reteta drept cina, recomand alaturi palinca sau traditionala “tuica” sau pentru cei care prefera bauturile light, un vin bun alb de masa.

Pofta buna!


Acest articol intra in concursul "Fii jurnalist", lansat de stilfeminin.ro
Luchiana Dumitrache
Te-ar putea interesa:
  • Bulz

    Nu-i asa ca aproape de fiecare data cand te intorci de la munte, dupa ce ai mancat la cabana sau la pensiune “un bulz adevarat”, te tot gandesti cum ar fi sa ai si acasa din cand in cand o asemenea mancare? Iata doua variante de bulz pe care sa incerci sa le experimentezi fara teama. Nu e nimic complicat, vei vedea!

  • Bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul de Nunti din Sibiu

    Bucatarii au reusit sa prepare, sambata, un bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul International de Nunti si Gastronomie care are loc la Sibiu, doborand astfel recordul mondial la cel mai lung bulz preparat in Romania, transmite corespondentul Mediafax.

  • Peste la cuptor

    Una dintre cele mai delicioase retete de carne de peste este cea de peste la cuptor. In continuare iti prezentam cum poti prepara singura aceasta reteta la tine in bucatarie.

  • Galuste cu cartofi la cuptor

    Ai nevoie de: - cartofi 1,5 kg- faina 300 de grame- oua 3 bucati

  • Somn cu ciuperci la cuptor

    Vrei sa gatesti ceva usor pentru intreaga familie? Iti propunem o reteta delicioasa de somn cu ciuperci la cuptor. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: file de somn, ciuperci, faina, ulei de floarea soarelui, ceapa, cascaval, sare si un sos special de smantana.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii