Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Rapid, Simplu, Creativ - "Peste pachetel"

Vineri, 04 Iulie 2008
O reteta cu peste, usor de pregatit, o masa light ce poate fi inclusa in dieta dvs. sau pur si simplu servita cand nu stim ce sa gatim in zilele de vara. Imi place pentru ca e o reteta ce nu trebuie memorata, poate suferi modificari dupa bunul plac, in functie de creativitatea de care dispunem.

Ce folosim pentru 4 portii: doi pesti de marime medie sau patru mai mici (macrou, cod sau dupa plac, orice alt peste din aceasi clasa), ulei de masline, o lamaie, condimente: sare, piper alb, (paprika, alte mirodenii - optional), ierburi aromate - in functie de ce avem in gradina sau ce gasim in piata. Imi place sa le culeg proaspete sau atunci cand le cumpar sa simt parfumul acestor aromate plante - busuioc, menta, tarhon, marar, leustean, codite de usturoi verde, etc.

Recunosc ca in momentul in care le simt textura si simt parfumul lor, ma "loveste" inspiratia - stiu ce voi gati in acea zi.

Cum pregatim? Simplu - pestele fara cap si inotatoare, curatat si spalat se condimenteaza dupa gust. Se aseaza pe grill-ul incins pret de 5 minute pe fiecare parte, suficient cat sa isi ia putin gust de grill si sa-si "tatueze" dungile specifice. E fun ca poti face asta inconjurat de prieteni sau famile, ii poti implica si pe ei, stii bine cat regreti in timpul saptamanii cu nu petreci suficient timp cu cei dragi.

Daca nu te tenteaza fumul sau nu dispui de grill,  treci la urmatoarea etapa, in defintiv e reteta ta si o poti personaliza dupa plac, nu-i asa?

Se aseaza pestele pe o folie de aluminiu si se introduce burta fiecaruia cate un manunchi din ierburile aromate care ne plac - nu-ti fie teama sa experimentezi. Pont: merge mai bine daca rasuciti de cateva ori manunchiul de plante aromate.

Adaugati feliute de lamaie. Stropiti-l discret cu putin ulei de masline. Impachetati pestele in folia de aluminiu cu grija sa nu perforati folia si apoi asezati pachetelele pe grill, sau dupa caz intoduceti-le in cuptorul incins in prealabil.

Dupa aproximativ 15-20 min. desfaceti cu grija folia *(atentie sporita la aburii fierbinti), indepartati plantele aromate si serviti pe folie, ornat cu feliute de lamaie.

Pont: puteti adauga un dressing din: 1lingura de miere de albine, zeama de la o lamaie mare si putin chili. Sau puteti zdrobi fin cativa catei de usturoi si amestecati cu o lingura de maioneza light si putina zeama de lamaie.

La acest meniu ce poate multumi lejer atat cei ce urmeaza o dieta cat si cei mai pretentiosi gurmanzi, recomand un vin servit la 10-12° C - alb, demisec cu aciditate moderata, complexa si armonioasa din categoria Feteasca Alba cu un buchet si o aroma distincta ce aminteste de parfumul fructelor uscate, al pajistilor si livezilor insorite, sau un Riesling Italian - un vin sec, cu vana, barbatesc, plin de voiciune si cu aciditate mai ridicata, cu buchet si aroma de fan proaspat cosit.


Acest articol intra in concursul "Fii jurnalist", lansat de stilfeminin.ro

Autor: Florentin Logigan

Te-ar putea interesa:
  • Rulouri cu peste

    Daca vrei o mancare cu carne si nu stii ce sa alegi, poti realiza rulouri cu carne de peste. Acest tip de carne este foarte sanatos, ajutand la scaderea hipertensiunii si a grasimilor din sange.

  • Peste la cuptor

    Una dintre cele mai delicioase retete de carne de peste este cea de peste la cuptor. In continuare iti prezentam cum poti prepara singura aceasta reteta la tine in bucatarie.

  • Peste cu masline

    Daca iti era pofta de carne de peste, dar vrei mai mult decat obisnuitul peste prajit, iti recomandam peste cu masline.

  • Chiftelute de peste

    Ai nevoie de: - peste oceanic 1,5 kg- franzela 250 de grame- oua 2 bucati

  • Zacusca de peste

    Atunci cand ti se face pofta de carne de peste si vrei sa incerci ceva diferit de clasicul peste la cuptor sau peste prajit, incearca o zacusca de peste.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii