Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Curcan fript cu ierburi aromate

Luni, 15 Octombrie 2007
Curcan fript cu ierburi aromateIngrediente:

    * 1 curcan intreg (cca. 5 kg)
    * 1 ceapa medie taiata in sferturi
    * 1 lamaie taiata in sferturi
    * 1/4 cana ulei vegetal
    * 1 lingurita cimbru uscat
    * 1 lingurita tarhon uscat
    * 1 lingurita rozmarin uscat
    * 1 lingurita sare
    * 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat

Indicatii:

Se incalzeste cuptorul la 150C.
Se indeparteaza maruntaiele curcanului si gatul.
Se spala curcanul sub jet d eapa sis e usuca cu prosoape de hartie. Se pun sferturile de lamaie si de ceapa in cavitatile curcanului.

Se combina intr-un castronel ierburile uscate, sarea si piperul. Se apuca pielea curcanului cu varfurile degetelor si se departeaza putin; se introduce sub piele, uniform, o lingura din amestecul de ierburi.

Cu ce a ramas din amestec se freaca cavitatile pasarii. Se fixeaza pielea gatului pe spate cu scobitori. Se indoaie aripile sub spatele curcanului iar picioarele se indoaie. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore (peste noapte, daca se poate).

Se asaza curcanul cu pieptul in sus intr-o tava mare de cuptor, se acopera cu o folie metalica si se gateste, la 150C timp de 2 1/2 ore; se indeparteaza folia metalica, se umezeste curcanul cu zeama din tava si se gateste inca 75-90 de minute.
Se scoate curcanul, se asaza pe un platou si se lasa sa stea 15-20 de minute inainte de a se felia.

Daca doriti mai multe informatii legate de gastronomie intrati pe forumul nostru.


Te-ar putea interesa:
  • Salata de oua cu ierburi aromate si crutoane

    Se iau  2 cani cubulete de paine, 3 linguri unt, 2 linguri ierburi proaspete aromate tocate (marar, patrunjel, tarhon), 6 oua fierte tari, tocate, 1 kg verzituri (salata verde, grasita, rucola), 2 cani legume asortate (ridichi, morcovi, ardei gras),1/2 cana sos vinegreta, sare, piper negru macinat.

  • Pui fript cu varza de Bruxelles

    Ai nevoie de: - pui 1 kg- unt 150 de grame- varza de Bruxelles 1,5 kg- cascaval 100 de grame

  • Salata de andive cu piept de curcan

    De ce ai nevoie?- andive 500 de grame- piept de curcan 300 de grame- maioneza 250 de grame

  • Retete aromate cu tarhon

    Pentru a testa cum se cuvine aromele acestei plante indelung exploatata in bucataria franceza, va propunem cateva retete in care doar cateva firisoare de tarhon pot schimba totul.

Mesaje (2) »
...
scris de vizitator, October 23, 2007

:P :P :P :P

...
scris de vizitator, October 25, 2007

;D ;D ;D ;D

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii