Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Deserturi turcesti

Marti, 25 Ianuarie 2011
Deserturi turcestiIti plac deserturile turcesti? Iata doua retete, ale celor mai cunoscute prajituri cu specific turcesc, intalnite insa si in Grecia si destul de cunoscute si la noi: baclava si cataif.

BACLAVA    
                                    
Ingrediente:


1 pachet de foi de placinta, 200 ml ulei, 500 g nuci macinate, 400 g zahar, 400 ml apa, esenta de rom

Mod de preparare:

Totul se pregateste direct in tava de la aragaz, unsa in prealabil cu ulei. Se impart foile pe din doua si se aseaza una cate una in tava, ungandu-se cu ulei fiecare in parte. Se va folosi o pensula sau o pana. Se adauga nuca macinata si apoi cealalta jumatate din cantitatea de foi, procedandu-se ca mai inainte. Odata aranjata baclavaua in tava, se taie patratele sau romburi, dupa preferinta si se baga in cuptorul bine incins.

Timpul de coacere este de aproximativ 40-45 minute.

Separat se face un sirop din apa, zahar si rom, care se va turna peste baclavaua din tava in momentul in care aceasta este complet coapta. Se acopera cu o foaie de pergament si cu un stergar si se lasa sa se raceasca in tava. Se serveste rece.


CATAIF

Ingrediente:

400 g fidea foarte subtire, 400 g zahar, 500 ml apa, 50 g unt, 400 g frisca, esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Modul traditional de prezentare a cataifului este sub forma de rulouri.

Reteta de fata se prepara tot in tava de la cuptorul aragazului, unsa cu ulei sau unt topit. In ea se aseaza fideaua pe toata suprafata tavii. Se presara din loc in loc cateva aschii de unt.

Atentie, stratul nu trebuie sa fie foarte gros! Se introduce in cuptorul preincalzit, lasandu-se sa se rumeneasca, aproximativ in 15-20 minute la foc potrivit.

Intre timp se face siropul din apa si zahar, care va fierbe pana se va ingrosa. Se adauga apoi esenta de vanilie si se toarna peste fideaua din tava, avand grija sa fie distribuit uniform. Se da din nou la cuptor pana cand lichidul este absorbit de fidea (aproximativ 15 min.). Se lasa apoi sa se raceasca bine, dupa care se acopera cu frisca batuta si se da la frigider pentru cateva ore. Se poate decora cu fistic macinat sau alune.


Te-ar putea interesa:
  • Deserturi delicioase - sirop de cirese

    Siropul de fructe te va hidrata cu sucuri pline de vitamine. Amestecand sucul dulce de cirese cu cel revigorant de ghimbir obtii o bautura racoritoare potrivita pentru zilele petrecute pe veranda, in compania prietenilor, a copiilor sau a familiei. De asemenea il poti prepara pentru diferite ocazii sau pur si simplu cand ai pofta de ceva rece si gustos. Cu siguranta aceasta bautura va fi adorata de copilul tau in zilele calduroase.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii