Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Prajitura cu zmeura si coacaze

Joi, 13 Ianuarie 2011
Prajitura cu zmeura si coacazeIngrediente

Blat:
125g faina,
25 g amidon de cartofi,
1 lingura cacao,
1 pachetel praf de copt,
100g zahar,

1 pachetel zahar vanilat,
3 oua,
80g unt la temperatura camerei
Crema:
10 foi gelatina,
1 lime
1 kg lapte condensat (eu am pus crema de branza gen smantana),
150g zahar,
1 pachetel zahar vanilat,
400 ml frisca, 250g zmeura si coacaze

Mod de preparare

Cernem faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt. Se mixeaza bine untul cu zaharul. Se pun ouale unul cate unul. Se adauga amestecul de faina cate putin pana se incorporeaza bine. Amestecul obtinut se pune in tava de copt unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit la 180°C si se coace aprox 15 minute (pana la proba scobitorii). Intre timp se lucreaza crema: Se inmoaie gelatina in apa rece pt 10minute. Se lucreaza laptele condensat (la mine aceasta crema branza) cu zaharul, zaharul vanilat, sucul si coaja de la lime. Se topeste gelatina si apoi se adauga cremei. Se mixeaza frisca si se amesteca cu crema de lime. Pentru pereti detasabili reglabili si dreptunghiulari blatul racit se inconjoara cu peretii detasabili reglabili. Se pune deasupra crema de lime si peste se pun zmeura si coacazele si se lasa la frigider cel putin 3ore. Daca nu aveti ustensilele necesare se procedeaza astfel: Am imbracat o tava dreptunghiulara cu folie de plastic. Am presarat pe fundul ei zmeura si coacazele. Am intins deasupra crema de lime si am incheiat cu blatul de cacao.

Mod de servire

Dupa o noapte de stat la frigider am rasturnat-o pe platoul de servire. Si-am ornat-o simplu cu niste frisca.


Te-ar putea interesa:
  • Prajitura cu zmeura

    Ingrediente

    Aluatul: 250 g faina,2 linguri zahar, 125 g unt moale,1 ou, 1 zahar vanilat

  • Prajitura cu branza si zmeura

    Ingrediente

    Aluatul: 250 g faina,2 linguri zahar, 125 g unt moale,1 ou, 1 zahar vanilatUmplutura: 500 Quark/branza de vaci, 300 g zmeura congelata, 180 g zahar, 3 oua, 60 g amidon, 1 lingura coaja de lamaie

  • Gem de coacaze

    Ingrediente

    1 kg coacaze, gelatina, 400 g miere/litru

  • Sufleu de zmeura

    Ai nevoie de: - oua 6 bucati- zahar- zahar pudra 250 de grame- zmeura 500 de grame- faina 75 de grame- unt 25 de grame

  • Bezele cu alune si zmeura

    Unul dintre deserturile de care imi amintesc cu drag din copilarie, de neinlocuit cu replicile din comert, sunt bezelele.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii