Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Bezele cu alune si zmeura

Vineri, 09 Ianuarie 2009
Bezele cu alune si zmeuraUnul dintre deserturile de care imi amintesc cu drag din copilarie, de neinlocuit cu replicile din comert, sunt bezelele.

Astfel, va propun sa renuntati la preparatele gata achizitionate si sa incercati in propria bucatarie prepararea unor delicioase bezele cu zmeura si alune de padure.

Ingrediente:

- 4 albusuri de ou
- 1/4 ligura de praf de copt
- 250 g de zahar fin
- 75 g alune de padure macinate
- 300 ml frisca
- 1 lingura de zahar fin
- 1-2 linguri de licihior de zmeura (se pot folosi si alte arome, dupa preferinte)
- 350 g zmeura (se pot folosi si alte fructe)

Mod de preparare:

Tava in care se vor coace blaturile se tapeteaza cu hartie. Albusurile se bat cu praful de copt pana se intaresc, apoi se adauga treptat zaharul, cate doua linguri odata si se bat din nou albusurile de fiecare data, pana cand continutul se intareste.

Cuptorul se porneste cu aproximativ 10 minute inainte de coacere.

Alunele macinate se incorporeaza cu ajutorul unei spatule.

Din compozitia preparata se obtin doua blaturi de bezea. Se deseneaza cu o furculita un model decorativ inainte de coacere. Dupa coacere, blaturile se lasa la racit in cuptor, circa o ora. Se muta apoi pe un gratar si se lasa la racit, indepartandu-se hartia de pe tava.

Crema se preprara astfel: se bate frisca impreuna cu zaharul pudra si cu lichiorul de zmeura. Blatul simplu se pune pe un platou si se intinde pe el aproape toata crema. Restul se pastreaza pentru ornat. Zmeura se foloseste si ea la ornat, peste stratul de crema.

Blatul cu model se pune cu grija deasupra si se preseaza un pic. Se decoreaza cu restul de crema si fructe.


Pofta buna!
Te-ar putea interesa:
  • Inghetata de ciocolata cu alune

    Nu mai stii cum sa te mai racoresti? Incearca inghetata de ciocolata cu alune si cu siguranta te vei revigora! Pentru a-ti incanta papilele gustative cu uimitorul desert, ai nevoie de: 4 oua proaspete, 550 ml de lapte, 160 g zahar tos, esenta de rom, 130 g alune (de pamant), 300 g ciocolata de menaj rasa.

  • Prajitura cu zmeura

    Ingrediente

    Aluatul: 250 g faina,2 linguri zahar, 125 g unt moale,1 ou, 1 zahar vanilat

  • Sufleu de zmeura

    Ai nevoie de: - oua 6 bucati- zahar- zahar pudra 250 de grame- zmeura 500 de grame- faina 75 de grame- unt 25 de grame

  • Prajitura cu branza si zmeura

    Ingrediente

    Aluatul: 250 g faina,2 linguri zahar, 125 g unt moale,1 ou, 1 zahar vanilatUmplutura: 500 Quark/branza de vaci, 300 g zmeura congelata, 180 g zahar, 3 oua, 60 g amidon, 1 lingura coaja de lamaie

  • Prajitura cu zmeura si coacaze

    IngredienteBlat:125g faina,25 g amidon de cartofi,1 lingura cacao,1 pachetel praf de copt,100g zahar,

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii