Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Prajitura cu lava de ciocolata

Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Prajitura cu lava de ciocolataIngrediente

Blatul:

150g faina
120g zahar
3 oua
60g. ulei
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri de rom
aproximativ 50 ml suc de lamaie
coaja rasa de lamaie

Topping:


100 g de ciocolata amara
50 g ciocolata alba
4 linguri lapte

Mod de preparare

Ouale se bat spuma cu zaharul, se adauga romul amestecat cu zeama de lamaie si uleiul si se omogenizeaza. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava (23/33) si e da 20  de minute la cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in patrate, dreptunghiuri, triunghiuri etc. Ciocolata amaruie se pune intr-un castron, se adauga 3 linguri lapte si se da la cuptorul cu microunde pana se topeste, daca mai este nevoie se mai adauga lapte pentru a devenii un sos de ciocolata. La fel se procedeaza si cu ciocolata alba, dar aceasta trebuie sa fie mai tare.

Mod de servire

Se serveste dupa ce s-a intarit glazura de ciocolata.


Te-ar putea interesa:
  • Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata

    IngredienteIngrediente pentru 32 de bucati, pentru o tava de 38x25x2,5:1 pachet de unt (din care retii o lingura)2 cani de zahar brun2 oua3 cani de fulgi de ovaz2 cani si jumatate de faina420 gr lapte dulce condensat (se gaseste in Carrefour, la conserva)300 gr fulgi de ciocolatao ciocolata Schogetteno lingurita bicarbonat de sodiu3-4 lingurite esenta de vanilieo lingurita de sare

  • Prajitura desteapta

    Ingrediente

    225 g faina250 g margarina1 l lapte2 pliculete zahar vanilat250 g zahar8 oua

  • Prajitura in trei foi

    Se vor prepara foile, crema si glazura.Pentru foi ai nevoie de: 350 de grame de faina, 150 g de margarina, 100 g zahar vanilat, 1 pliculet de praf de copt, 1 ou, 5 lingurite de smantana.

  • Prajitura cu morcov

    Ingrediente

    1 cana cu morcov ras mic,100 g zahar,100 ml ulei,1oo ml apa minerala,1 lingurita scortisoara, 1 lingurita praf de copt, 150-170 g faina,1 cana nuci maruntite,coaja rasa de lamaie.

  • Prajitura cu portocale

    Dupa ce colega de serviciu v-a servit de ziua ei cu o « grozavie de prajitura » si toata lumea a cerut reteta, bineinteles ca ai luat-o si tu. Nu te incumeti insa sa te apuci de treaba, parandu-ti un pic cam prea complicata. De fapt este o reteta simpla, iar daca te gandesti mai bine la rezultat, vei hotara ca merita osteneala. Asa ca, tinand hartia cu modul de preparare alaturi, iti pregatesti ingredientele si prajitura va fi gata in maxim o ora si jumatate.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii