Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata

Marti, 22 Martie 2011
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolataIngrediente

Ingrediente pentru 32 de bucati, pentru o tava de 38x25x2,5:
1 pachet de unt (din care retii o lingura)
2 cani de zahar brun
2 oua
3 cani de fulgi de ovaz
2 cani si jumatate de faina
420 gr lapte dulce condensat (se gaseste in Carrefour, la conserva)
300 gr fulgi de ciocolata
o ciocolata Schogetten
o lingurita bicarbonat de sodiu
3-4 lingurite esenta de vanilie
o lingurita de sare

Mod de preparare

Aceasta prajitura a fost o provocare si o premiera pentru mine. Aluatul a  fost cel care mia-a dat batai de cap . Acesta este sfaramicios, care se preseaza in tava si care necesita ceva mai multa indemanare si rabdare pentru a-l intinde.
Mai intai topesti untul in bain-marie, apoi il bati cu zaharul pana seamana cu o crema usoara. Se adauga ouale, esenta de vanilie. Faina se amesteca cu fulgii de ovaz, bicarbonatul, sarea si adaugi totul peste restul de compozitie.

De aici incepe greul cu manevratul aluatului, mixerul nu va mai face fata asa ca va trebui sa si framanti putin. Aluatul este unul lipicios, e bine sa te misti repejor cu el. Odata omogenizat, il imparti in doua. Pui hartie de copt in tava si jumatate de aluat incepi sa il presezi bine. Eu m-am folosit de o spatula si in colturile mai inaccesibile de un cutit de masa, rotund, pentru a batatori cat mai bine aluatul. Prin miscari de presare si intindere, ii vei da de capat, crede-ma :) .

Pentru a doua foaie, iti recomand sa desenezi chenarul tavii pe o foaie de copt si sa repeti operatiunea cu intinsul aluatului in acest perimetru.

Cat despre crema, intr-un ibric mai incapator sau o oala mai mica, combini fulgii de ciocolata, ciocolata Schogetten, laptele condensat, lingura de unt. Lasi la foc mic si amesteci pana se topeste ciocolata. Torni compozitia peste foaia de aluat din tava apoi, ajutandu-te de hartia de copt, rastorni deasupra cea de-a doua foaie de aluat.

Se coace in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 25 de min. O lasi sa se raceasca inainte de a o taia.

Mod de servire


O scoti din tava, o pui pe un tocator incapator si tai patrate cu ajutorul unui cutit foarte ascutit (pentru a nu sfarama marginile crocante). O prajitura concentrata, dulce, putin lipicioasa si plina cu fulgi de ovaz! Pofta buna!



Te-ar putea interesa:
  • Prajitura cu lava de ciocolata

    IngredienteBlatul:150g faina120g zahar3 oua60g. ulei1/2 lingurita praf de copt2 linguri de romaproximativ 50 ml suc de lamaiecoaja rasa de lamaie

  • Chiftele de pui cu fulgi de porumb

    Ingrediente

    2 piepti de pui dezosati si taiati cubulete400g mozzarela3 ouafulgi de porumb maruntiti

  • Prajitura desteapta

    Ingrediente

    225 g faina250 g margarina1 l lapte2 pliculete zahar vanilat250 g zahar8 oua

  • Prajitura in trei foi

    Se vor prepara foile, crema si glazura.Pentru foi ai nevoie de: 350 de grame de faina, 150 g de margarina, 100 g zahar vanilat, 1 pliculet de praf de copt, 1 ou, 5 lingurite de smantana.

  • Prajitura Cocomac

    IngredienteBlat :8 albusuri,200 g zahar,2 lg faina,1 plic praf de copt,50 g mac,150 g nuca cocos

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii